Gran Canaria

Gran Canaria er en af de Kanariske Øer, som ligger udenfor Afrikas vestkyst. Øen er en af de større blandt de Kanariske Øer, og her er mange fine og ikke mindste superpopulære feriesteder, strande og byer. Gran Canaria besøges af millioner af turister hvert år - mest fordi klimaet er stabilt og fordi man som besøgende i princip er sikker på at få sol hele vinteren.

Gran Canaria har ca. 815.000 indbyggere. Hovedstaden hedder Las Palmas og ligger på øens nordkyst. Den største ferieby på Gran Canaria er Playa del Ingles, og her finder du også en stor del af Gran Canarias natteliv. I Arguineguin og Puerto de Mogan finder du mange hoteller og ferieboliger af høj kvalitet, men hvis du rejser med familien vælger du måske Maspalomas – her er både en zoologisk have, vandland og en forlystelsespark.

Det er forskellige aktiviteter der tilbydes i de forskellige byer, alt fra de mest turistede tilbud med barer, billig shopping og fastfood – til steder med oprindelig kanarisk kultur, hvor tiden i det nærmeste er stået stille.  Her er gode muligheder for at opdage øen på gåben, og hvis du vil opdage Gran Canaria på cykel, er mulighederne rigtig gode.

Det er den sydlige del av øen, som er den mest solbeskinnede. Her finder du de bedste strande og et stort tilbud af forskellige vandaktiviteter. Det er også her sydpå på Gran Canaria du finder de fleste større byområder som Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Amadores og San Augustin.

De lokale buslinjer fungerer fint, og billeje er ret billigt, så det er nemt at komme sig rundt. De forskellige feriebyer ligger også forholdsvis tæt på hinanden, så afstande er ikke et problem. Taxi kan også absolut benyttes uden de større økonomiske udsving.

Når vi snakker priser, er der nogle forskelle på øen. F.eks er Puerto Mogan generelt dyrere end Puerto Rico. Som mange andre steder syd for Danmark, fungerer kontanter ofte bedre end kort – men du kan sagtens kun medbringe dit Dankort med Visa/Mastercard, og alligevel kunne betale næsten alle steder.

Hvem vil kunne lide Gran Canaria?

Gran Canaria er en af danskernes mest elskede feriedestinationer. De fleste vil nemt få en god ferie her, men det kan være en god idé, at læse lidt om de forskellige områder - der er forskelle. Gran Canaria er for dig, som vil have sol og varme når det er som koldest herhjemme, men uden at flyve så langt som til Thailand.

Hvornår skal man rejse til Gran Canaria?

De Kanariske Øer har måske verdens mest ferievenlige klima. Her er i princip sol og varme året rundt, men de fleste skandinaviske turister kommer hertil fra november til april. Det er ofte en del billigere, at rejse hertil om sommeren.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Gran Canaria
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 21°C 16°C 18°C
februar 21°C 16°C 18°C
marts 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
maj 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
august 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
december 22°C 17°C 19°C
Prognose for Gran Canaria