Menorca

Menorca er en lille ferieperle som passer alle, som vil nyde flot natur og fine strande. Her får du en mere rolig og lidt mere afslappet ferie end på den større søsterø Mallorca.

Hvis du godt at lide at bade, er Menorca et godt valg med over 100 små badestrande, ofte gemt lidt væk og kun mulige at komme til ved at gå et stykke fra vejen. Vandet er klart og fint, og perfekt for at svømme og snorkle. Den længste strand på Menorca ligger tæt på byen Alaior og hedder Platja Som Bou. På Menorcas nordside ligger den berømte strand Platja Tortuga, også kendt som den turkise strand. En anden strand du ikke skal gå glip af er Cala Turqueta, som ligger mellem de kendte feriesteder Cala’n Bosch og Cala Galdana. Stranden er lidt over 100 meter lang med lyst fint sand og lave klipper midt på stranden, som deler den i to.

Hvis du vil være aktiv på ferien, kan du leje cykel eller vandre på en af de mange gode og smukke vandrestier. Her kan du i ro og mag nyde stemningen, dufte pinjeskoven og måske holde pause ved en lille badebugt, hvor du er helt alene. Ved Menoras hovedstad Mahón og havnebyen Cituadela kommer du tættest på den lokale stemning. Slå dig på en café, bestil en espresso eller en omgang tapas.

I de mere travle turistområder dominerer de restauranter som serverer «internationale retter» dvs alt fra spaghetti og pizza til burgere og pølser – og med masser af pommes frites. Hvis du vil spise noget lokalt, gå f.eks efter Menorcas gode oste,  Queso de Mahón er en af de mest kendte. Man laver også sin variant af chorizopølse – den hedder Sobrassada. Om aftenen vil du ofte opleve, at du bliver tilbud Pa amb oli, som er noget så simpelt som hvidt brød med lækker olivenolie sammen med netop ost og pølser.

Det tager ca. tre timer at flyve til Menorca fra Danmark i de perioder hvor der er direkte fly, og ca. en time mere hvis du skal skifte fly undervejs. Menorca Airport ligger 5 kilometer sydvest for hovedstaden Mahón. Fra lufthavnen  kan du tage lufthavnsbussen til Mahón centrum, bussen kører to gange i timen. Fra Mahón er det nemt at tage bussen videre til din endelige feriedestination – eller lej en bil som du afhenter efter du er landet.

Hvem vil kunne lide Menorca?

På Menorca trives både børnefamilier og par, men Menorca er ikke en udpræget festø, nattelivet er begrænset.

Hvornår skal man rejse til Menorca?

Sommeren starter i maj og varer frem til midt i september. Selv i oktober kan her være behageligt varmt. Mange synes også, at april og maj er dejlige måneder at besøge Menorca, hvor foråret pibler frem og øen er grønnere end senere på året.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hotel Port Mahon ★★★★ 7n 5.312,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Menorca
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 7°C 15°C
februar 14°C 7°C 14°C
marts 16°C 8°C 15°C
april 18°C 10°C 16°C
maj 21°C 13°C 20°C
juni 25°C 17°C 23°C
juli 28°C 20°C 25°C
august 28°C 20°C 26°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 22°C 15°C 24°C
november 18°C 11°C 21°C
december 15°C 9°C 18°C
Prognose for Menorca