Valencia

Valencia er et bjergtagende by med levn fra romertiden, seværdigheder fra byens arabiske periode og så er her flot gotisk arkitektur. Valencia ligger ved kysten og har været en af Spaniens vigtige havne. Maden i byen er fantastisk og den verdenskendte nationalret paella har sit oprindelse her. Udover alt dette er Valencia også kendt for sit pulserende natteliv.

Valencia er en af Spaniens store kulturbyer

Byen har et godt bevaret centrum med bygninger fra romertiden, arabertiden, samt flot gotisk arkitektur. Her har de virkelig klaret det godt at flette byens historie og dens moderne arkitektur. Valencia regnes for at være et centrum for banebrydende design, og den verdensberømte arkitekt Santiago Calatrava, som er fra Valencia, har sat sit præg på byen.

På grund af sin beliggenhed har Valencia været en vigtig havneby for Spanien med en historie der går omkring 2200 år tilbage i tiden.

Kyststrækningen er kendt for sine fine sandstrande og i indlandet langs floden Turia kan man følge en af flere flotte turruter. Ved strandene La Malvarrosa og Levante finder du et rigt restauranttilbud med nydelige delikatesser med fiske- og skaldyrsretter. Den spanske nationalret paella har sin oprindelse i Valenciaregionen.

Valencia er også kendt for sit pulserende natteliv.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Valencia
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 16°C 7°C 15°C
februar 17°C 8°C 14°C
marts 19°C 9°C 15°C
april 20°C 11°C 17°C
maj 23°C 14°C 20°C
juni 26°C 18°C 23°C
juli 29°C 21°C 25°C
august 30°C 21°C 26°C
september 28°C 19°C 25°C
oktober 24°C 14°C 23°C
november 20°C 10°C 20°C
december 17°C 8°C 17°C
Prognose for Valencia