Split

Split er Kroatiens næststørste by; hvis man medregner forstæderne er befolkningen på ca. 300 000. Her finder man både imponerende arkæologiske seværdigheder og flotte strande. Split har et stort udvalg af restauranter i alle kategorier. Byen er på UNESCOs liste over verdenskulturarv og i byen kan man opleve det et imponerende palads, der blev opført til ære for den romerske kejser Diokletanus. I den gamle bydel kan man både finde et spændende grøntsagstorv og et fiskemarked. En tur ud i Splikystens skærgård er oplagt og her er et utal af badestrande på de skønne små øer.

Split er Kroatiens næststørste by og her blander historien sig med det moderne liv.

Split er den ultimative rejsedestination med blåt vand, fine strande og muligheder for en god handel. UNESCO har Split på sin liste over verdens kulturarv. Og blandet byens kulturperler er et kæmpe palads, der blev bygget til den romerske kejser Diokletanus. Lige uden for det restaurerede palads ligger en skøn promenade langs byens havn med hyggelige restauranter og caféer, hvor du kan nyde fremragende lokale og internationale retter.

I den gamle bydel er der mange små unikke butikker, hvor du kan købe traditionelt håndværk og specialiteter som oliven, ost og vin. Ikke langt fra butiksstrøget Marmontova ligger et fiskemarked. Både det og grønttorvet i den gamle bydel er et besøg værd.

I området omkring Split ligger nogle gode strande, men man kan også tage en båd ud til en af alle de små og vidunderlige øer, der ligger ud for Splitkysten. I den kroatiske skærgård kan du virkelig nyde ferielivet og området har samtidig en unikke historie, der strækker sig flere tusind år tilbage i tiden.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Split
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 10°C 5°C 14°C
Feb. 11°C 6°C 14°C
Mar. 13°C 8°C 14°C
Apr. 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 19°C
Jun. 26°C 19°C 23°C
Jul. 30°C 21°C 25°C
Aug. 29°C 21°C 26°C
Sep. 25°C 18°C 25°C
Okt. 20°C 14°C 21°C
Nov. 15°C 10°C 19°C
Dec. 11°C 6°C 17°C
Prognose for Split