Trogir

Trogir ligger i det centrale Dalmatien og regnes for at være en af de smukkeste byer langs den adriatiske kyst. Trogir er opført på en ø. Broer forbinder Trogir med fastlandet og den nærliggende større ø, Ciovo. Langs stranpromenaden, Riva, er der et mylder af liv i sommermånederne og her er der mange fine restauranter, som serverer fisk og skalddyr. Vil man på stranden finder man dem både mod syd og nord og man når dem let med lokalbus. En anden mulighed er at tage til en af de mange omkringliggende øer for at bade.

Trogir anses for at være en af de smukkeste byer på Adriaterhavskysten.

Trogir er bygget på sin egen ø og er forbundet til fastlandet, og den nærliggende og større ø, Ciovo, med broer. Byen har en stor gammel bydel, som faktisk er en form for levende museum, hvor man kan gå på opdagelse. Trogir står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og her er mange spændende seværdigheder og monumenter der vidner om de forskellige epoker byen har været igennem. Byen blev grundlagt af grækerne i 380 f.Kr og gennem historien er byen både blevet plyndret og ødelagt, og derefter genopbygget.

Der er ingen strande i centrum af Trogir, men der er smukke strande både nord og syd for byen, og man kan også tage til de omkringliggende øer for at bade. De fleste af strandene har gode faciliteter og det er nemt, at komme til dem alle via god busforbindelse fra Trogirs centrum.

Langs byens promenade, Riva, er der et mylder af liv i sommermånederne. Her er der mange fine restauranter, der serverer fisk og skaldyr, som er en af det lokale køkkens specialiteter.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Trogir Palace Hotel ★★★★ 7n 5.055,-
Ola ★★★★ 4n 8.608,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Trogir
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 10°C 5°C 14°C
februar 11°C 6°C 14°C
marts 13°C 8°C 14°C
april 17°C 11°C 16°C
maj 22°C 15°C 19°C
juni 26°C 19°C 23°C
juli 30°C 21°C 25°C
august 29°C 21°C 26°C
september 25°C 18°C 25°C
oktober 20°C 14°C 21°C
november 15°C 10°C 19°C
december 11°C 6°C 17°C
Prognose for Trogir