Turgutreis

Turgutreis er en smuk by som ligger i et fascinerede lavastenslandskab. Byens har sit navn efter admiral Turgut Reis, som var admiral i den ottomanske flåde. Han var med i flere slag og var blandt andet med til at besejre Korsika. Han blev også dræbt under et slag, denne gang var det mod Malta. Vindforholdene ved byens kyst er ideelle for vindsurfere og området inviterer også til vandreture. Ud for kysten ligger en masse små øer, de bruges hovedsageligt som græsningsarealer og til landbrug. Vil man gerne videre på rundrejse i Tykiet er Turgutreis et godt udgangspunkt.

Besøg majestætisk natur i Turgutreis

Byen er opkaldt efter den berømte admiralen Turgut Reis, som blev født i det 16. århundrede. Han kom fra trange kår og endte som admiral for den ottomanske flåde. Han var med til at besejre Korsika og returnerede herefter til Istanbul med mange hundrede fanger. Han blev dog siden dræbt under et slag om Malta. I dag finder man en statue af admiralen i Turgutreis.

Byen ligger omkring 1 time fra lufthavnen i Bodrum og helt vestligt på halvøen med det Ægæiske hav lige ved siden af. Vindsurfere er begejstrede for stedets kyststrækning hvor vindforholdene er ideelle. Lige uden for kysten finder man et mylder af små øer, som bliver brugt til husdyr og landbrug.

Naturen i området er majestætisk og domineres af vulkanske klipper. Her er der lavet flere turruter for dem som vil på en frisk vandretur.

Turgutreis er et godt udgangspunkt hvis man vil på udflugter og busture og man kan tage på kryds og tværs af det meste af Tyrkiet herfra.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Sianji Well-being Resort ★★★ 7n 5.372,-
Swissotel Resort Bodrum Beach ★★★★★ 7n 5.999,-
Xanadu Island ★★★★★ 7n 8.214,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Turgutreis
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 13°C 7°C 18°C
februar 13°C 6°C 17°C
marts 16°C 8°C 17°C
april 20°C 11°C 18°C
maj 24°C 14°C 20°C
juni 29°C 18°C 23°C
juli 32°C 22°C 25°C
august 32°C 22°C 26°C
september 29°C 19°C 26°C
oktober 23°C 15°C 24°C
november 18°C 11°C 21°C
december 15°C 9°C 19°C
Prognose for Turgutreis