Tyrkiet

Tyrkiet har noget for alle. Det er nok mest for sol, strand og afslapning man rejser til Tyrkiet, men her er også masser af fantastiske seværdigheder som Efesos ved Izmir og Kusadasi, de antikke templer og amfiteatre ved Perge, Aspendos og Side ved Antalya og så er der jo også den Trojanske Hest ved netop byen Troya.

Det er primært feriebyerne Alanya, Marmaris, Kemer, Bodrum, Side og de andre byer langs den tyrkiske middelhavskyst som lokker turister fra hele verden, men der er også tusindvis og atter tusindvis af små byer, hvor man kan holde ferie i dette store land. Og naturligvis også den fantastiske storby Istanbul!

Hovedparten af de danske turister som rejser til Tyrkiet, lander i en af de to lufthavne Dalaman eller Antalya. Der er også kommet en ny lufthavn ved Alanya ved navn Gazipasa, som nogle rejsearrangører er begyndt at bruge. Her på den tyrkiske Middelhavskyst, ligger feriebyerne som perler på en snor: familiefavoritten Kemer, den eksklusive ferieby Bodrum, flotte Kusadasi og Cesme ikke langt fra storbyen Izmir, havnebyen Marmaris, storbyen Antalya (med mange fine strande i nærheden, f.eks Larastranden) og så naturligvis hyggelige Side og Tyrkiets feriehovedstad Alanya.

Næsten overalt, får du fine strande med forholdsvis mange faciliteter og muligheder for at spise og drikke. Shopping er der også meget af, og mange turister går efter gode tilbud på guld, sølv, tæpper, tøj og lædervarer.  Men husk at bruge lidt tid på at udforske det store og spændende tyrkiske køkken: man bruger masser af friske grøntsager og bønner, du kan få kebab eller frisk fisk tillavet på virkelig mange måder og måltidet afsluttes ofte med frisk frugt.

Hvis du er til storbyferie, er storbyerne Istanbul, Izmir og Antalya oplagte destinationer. Specielt Istanbul er en fantastisk oplevelse – her bor over 15 millioner mennesker, og byen er den eneste, som ligger i to verdensdele.

Hvem vil kunne lide Tyrkiet?

Hvis du vil have sol og strand fra tidligt forår til sent efterår er det bare om at pakke kufferten og finde et godt tilbud til en af Middelhavsdestinationerne. Her er alt fra flotte boutiquehoteller til store familieresorts med All Inclusive, små pensioner og lukushoteller. Udvalget er enormt, og alle vil kunne finde noget der passer.

Hvornår skal man rejse til Tyrkiet?

Vinteren langs Middelhavskysten er mild men ikke specielt varm. Det kan sagtens regne en del fra november til marts. Foråret er flot, sommeren meget varm fra juni til september.  Efteråret er et godt tidspunkt at rejse til Tyrkiet: varmt i vandet, lavere priser og ikke så mange turister.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Alanya ★★★ 7n 998,-
Side ★★★ 7n 998,-
Belek ★★★★ 3n 1.991,-
Antalya ★★★★ 3n 2.004,-
Istanbul ★★★★ 3n 2.160,-
Okurcalar ★★★★★ 7n 2.198,-
Avsallar ★★★★★ 7n 2.245,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Tyrkiet
kalender DagDag NatNat BadBad