Altinkum

Nordvest for Bodrums lufthavn ligger Altinkum som er kendt for sit usædvanlige mikroklima som skulle være godt mod varrige lidelser så som astma og psoriasis. Selve byen Altinkum er de sidste par år mere eller mindre vokset sammen med nabobyen Didim. Langs begge byer strækker der sig skønne strande og klimaet her har en lavere luftfugtighed end man finder længere syd på i Tyrkiet. Strandene byder på masser af sjove aktiviteter og langs stranden løber en promenade med butikker, barer og restauranter. Lejer man en bil er det let at komme omkring og se nogle af alle de spændende historiske seværdigheder, som man kan finde overalt på Bodrumhalvøen.

Altinkum har et af verdens bedste mikroklima

Rejser du mod nordvest efter at være landet i Bodrums lufthavn kommer du til naboprovinsen, Aydin. Her ligger landsbyerne Altinkum og Didim, som er vokset sammen i løbet af de sidste par års udbygninger.

Altinkum-området er i lighed med Gran Canaria anbefalet af WHO, som et af verdens bedste mikroklimaer. Specielt gunstigt for dem som døjer med kroniske lidelser som astma og psoriasis. Denne kyststrækning har en noget lavere luftfugtighed end længere syd og øst på i Tyrkiet.

Altinkum betyder på gyldent sand, og hele området er virkelig lækkert med alle sine super strande, der oven i købet er lavgrundede og børnevenlige. Her kan hele familien deltage i et væld af strand- og vandaktiviteter.

Langs strandpromenaden finder du mange butikker, barer og restauranter.

Fra Altinkum er det gode muligheder for at tage på udflugter til nogle af de historiske steder i nærheden, enten i en lejet bil eller med de lokale dolmuser.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Altınkum
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 6°C -2°C
februar 9°C -1°C
marts 14°C 3°C
april 20°C 8°C
maj 26°C 12°C
juni 33°C 17°C
juli 38°C 22°C
august 38°C 21°C
september 33°C 16°C
oktober 25°C 10°C
november 16°C 4°C
december 9°C 1°C
Prognose for Altınkum