Vilnius

Vilnius, med sine gamle og pragtfulde bygninger, er hovedstaden i Litauen. Vilnius er en by, man hurtigt føler sig velkommen i, og gæstfriheden og atmosfæren kan man ikke klage over. I den gamle bydel i Vilnius finder man mere end 1200 historiske bygninger - især kirker.

Vilnius er hovedstaden i Litauen og en tur gennem byens gader er som at vandre gennem kulturhistorien

Byen blev kåret til europæisk kulturhovedstad i 2009 og har et historisk vingesus over sig. Her er gamle, pragtfulde bygninger, som er smukt restaurerede. Vilnius er en by hvor man hurtigt føler sig hjemme og her gæstfriheden varm og imødekommende.

Byen har over 1200 historiske bygningsværker og de dækker samtlige historiske perioder fra middelalderen frem til i dag. Den sidste nye tilkommer blandt museerne er Guggenheim museum, som åbnede i 2011.

Den moderne del Vilnius har et travlt centrum med både markeder og moderne mærkevarebutikker. Den gamle bydel bliver ofte beskrevet som en labyrint af arkitektur, butikker, restauranter, caféer og gallerier. Vilnius er på UNESCOs verdensarvsliste for sin originalitet og unikke historie.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Vilnius
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. -4°C -9°C
Feb. -2°C -8°C
Mar. 3°C -4°C
Apr. 11°C 2°C
Maj 18°C 8°C
Jun. 21°C 11°C
Jul. 22°C 12°C
Aug. 22°C 12°C
Sep. 16°C 8°C
Okt. 10°C 3°C
Nov. 4°C -1°C
Dec. 0°C -5°C
Prognose for Vilnius