Zanzibar

Ud for Tanzanias kyst ligger øgruppen Zanzibar, som er et populært rejsemål året rundt. Da de to hovedøer, Zanzibar Island og Pemba sat resten af øgruppen ligger lige ved ækvator er det altid godt vejr, så hertil kan man rejse hele året. Man kan dykke, snorkle, besøge krydderiplantager eller slappe af på stranden her. Maden består i sær af vidunderlig fisk og skaldyr. Vil man have en oplevelse som fortæller noget om øernes historie bør man besøge StoneTown, som ligger i hovedstaden, stenbyen er en unik oplevelse, der er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Eksotiske Zanzibar: sydhavsidyl hvor tiden står stille

Zanzibar er en øgruppe udenfor Tanzania, bestående af de to hovedøer Zanzibar Island og Pemba samt flere andre småøer. Zanzibar Island (Unguja) er det mest populære rejsemål i Tanzania og her er mange smukke strande og fine hoteller.

Både portugisere, briter og araber har gennem tiderne frekventeret Zanzibar, og det har præget den farverige kultur og historie her. Zanzibar har vært en selvstændig republik siden 1964 da de slog sig sammen med Tanganyika og blev til landet Tanzania. Øgruppen lever hovedsageligt af turisme og eksport af krydderier.

Lave priser, fantastisk fiske og skaldyr, nydelige strande og en eksotisk atmosfære lokker rejseglade turister til Zanzibar året rundt. Zanzibar ligger ved ækvator og klimaet er tropisk. Øen kan derfor besøges året rundt. StoneTown (Stenbyen), som ligger i hovedstaden er opført på UNESCOs verdensarvsliste, og er klar værd at besøge!

Tips på aktiviteter på Zanzibar:

* Besøge Stonetown, som ligger i hovedstaden. Husk kamera!

* Tur til krydderiplantagerne. Her skal alle sanser i brug og man kan købe lokale krydderi både til sig selv og som gaver til dem der hjemme.

* Snorkle og dykke er populære aktiviteter, og Zanzibar har flere flotte koralrev.

* Vandsport og aktiviteter på stranden er dejlige afbræk fra at dase på solsengen. Prøv Windkarting; Go-cart med vindkraft.

* Zanzibar er perfekt at kombination med safari i Kenya eller i Tanzania. Se mere her: Serengeti.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Dhow Inn ★★★ 7n 7.182,-
Sea Cliff Resort and Spa Zanzibar ★★★★★ 7n 7.313,-
DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar - Nungw ★★★★ 7n 7.770,-
Kasha Boutique Hotel ★★★★ 7n 8.365,-
Ocean Paradise Resort & Spa ★★★★ 7n 8.495,-
Breezes Beach Club & Spa ★★★★ 7n 9.335,-
Melia Zanzibar ★★★★★ 7n 10.700,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Zanzibar
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 33°C 24°C 29°C
februar 34°C 24°C 29°C
marts 34°C 24°C 29°C
april 32°C 24°C 30°C
maj 31°C 23°C 29°C
juni 30°C 22°C 27°C
juli 29°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 26°C
september 31°C 20°C 26°C
oktober 32°C 21°C 27°C
november 33°C 22°C 28°C
december 33°C 23°C 29°C
Prognose for Zanzibar