Rejser til Rhodos by

Besøg den pulserende hovedstaden på Rhodos i Grækenland! Rhodos by byder på skønne strande, en historisk gammel bydel, kulturelle attraktioner og et pulserende natteliv. Book en billig ferie til Rhodos By med Solfaktor!

Rhodos by som rejsemål

Rhodos by er hovedstad og den største by på øen Rhodos i den græske øgruppe Dodekaneserne. Byen ligger på den nordlige spids af øen, ca. 10 km øst for feriesteder som Ialyssos og Ixia og nord for østlige feriesteder som Faliraki, Kolymbia og Lindos. Den gamle bydel i Rhodos by er på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa.

Attraktioner og aktiviteter i Rhodos by

I Rhodos by kan du kombinere strandliv, kultur og historie på din rejse sydpå. Der er gode strande tæt på byens centrum, bl.a. Elli Beach, som ligger helt ude på nordspidsen af Rhodos. Her kan du nyde blødt sand og klart vand med alle de faciliteter, du kan ønske dig, og masser af muligheder for vandsport. Det er også en kort køretur fra Rhodos by til stranden i Ialyssos, som tilbyder afslappende solbadning og svømning, og stranden i feriebyen Ixia, som tilbyder en række vandsportsaktiviteter som jetski, windsurfing og kitesurfing. Hvis du rejser med børn, er Rhodos Aquarium et populært udflugtsmål, hvor man kan opdage undervandslivet i Det Ægæiske Hav.

Rhodos by er et eldorado af historie og kultur. Den gamle bydel er på UNESCO's verdensarvsliste og en af de bedst bevarede middelalderbyer i verden. Her kan du gå på opdagelse i de smalle, bilfri brostensgader med imponerende arkitektur og besøge historiske vartegn som Stormesterens Palads og Riddergaden. Når man rejser til Rhodos by, er det værd at besøge Rhodos Arkæologiske Museum, der huser en imponerende samling af arkæologiske fund som skulpturer, keramik og mønter fra Rhodos. Rhodos Akropolis er en gammel akropolis, der ligger på en bakke med panoramaudsigt over Rhodos by. Her kan du udforske de gamle ruiner fra det antikke Grækenland og nyde den smukke udsigt over havet.

Hvis du er på udkig efter en aktiv ferie, er Rhodos by et godt udgangspunkt. Der er masser af muligheder for at vandre og cykle i det varierede naturlandskab omkring byen. Du kan også tage på dagsture til andre populære feriedestinationer på øen, f.eks. badebyen Faliraki, Kolymbia med sin lokale græske kultur og den antikke by Lindos.

Hvornår skal man rejse til Rhodos by?

Fra juni til august er højsæson i Grækenland, og de fleste turister besøger Rhodos og Rhodos by i denne periode. Temperaturerne ligger omkring 30 grader med strålende sol, der indbyder til solbadning og svømmeture på din sommerferie. Det er den travleste tid på strandene og i Rhodos by generelt. Forår og efterår er gode tidspunkter at besøge Rhodos på, hvis man vil undgå den mest intense sommervarme og de største menneskemængder. I disse perioder er temperaturerne stadig behagelige og ideelle til sightseeing og udforskning af øen. Lavsæsonen i Grækenland er om vinteren med køligere temperaturer og mere nedbør. I denne periode kan nogle restauranter og attraktioner i Rhodos by være lukkede.

Mad, drikke og natteliv i Rhodos by

Grækenland er kendt for sine kulinariske oplevelser, og i Rhodos by kan du nyde alt fra det græske køkken. I den gamle bydel finder du charmerende tavernaer, på Mandraki-havnen kan du nyde frisk fisk og skaldyr med havudsigt over Middelhavet, og Socratous Street er fantastisk til caféer og søde sager. Den klassiske græske madoplevelse består ofte af små retter, som man deler, med delikatesser som oliven, fetaost, dolmades (fyldte vinblade) og tzatziki. Ud over det græske køkken finder du også internationale restauranter i Rhodos by, der serverer smagsoplevelser fra flere verdenshjørner. Grækenland er kendt for sin vinproduktion, og du kan nyde lokale vine til dit måltid på byens spisesteder.

Nattelivet i Rhodos by er varieret og livligt, især i højsæsonen. Her finder du en bred vifte af barer, pubber og natklubber, der byder på dans og underholdning til langt ud på natten. I sommermånederne er der også flere arrangementer på strandbarer og strandklubber, hvor du kan forvente en intensiv atmosfære. Du finder også hyggelige barer og caféer til en mere afslappet afslutning på aftenen.

Fly til og hoteller i Rhodos by

Det er nemt at rejse fra danske lufthavne til Rhodos by. Der er direkte fly fra både Aalborg, Billund og København til Rhodos Lufthavn (RHO) i sommermånederne. Flyveturen fra f.eks København tager ca. 4 timer. Udenfor sommermånederne skal du regne med at skifte fly undervejs.

Lufthavnen ligger cirka 13 kilometer sydvest for Rhodos by, og det er nemmest at tage en taxa. Der er en taxaholdeplads uden for ankomsthallen, og turen tager normalt 20-30 minutter. Rhodos har også et veludbygget busnet, så det er billigere at tage en bus fra lufthavnen til centrum. Billetter kan købes i bussen eller i lufthavnen. Hvis du vil have mere fleksibilitet til at udforske Rhodos i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil.

Rhodos by har overnatningsmuligheder for enhver smag. Her finder du kendte hotelkæder, all inclusive-hoteller med mange faciliteter, boutique-hoteller samt ferielejligheder og feriehuse til leje. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Rhodos by og på Rhodos!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Rhodos by

Populære hoteller i Rhodos by

Grækenland, Rhodos, Rhodos by
8,4
Meget godt
1060 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
9,0
Fabelagtigt
2155 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
8,4
Meget godt
975 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Rhodos by?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser