Rejser til Phuket

Phuket er Thailands største ferieø med eventyrlige strande, masser af aktiviteter, god shopping og et stort udvalg af spisesteder og barer. Stemningen og aktivitetsniveauet varierer en del mellem de forskellige feriebyer og områder.

Phuket er Thailands største ferieø. Mellem Phuket og fastlandet løber Pak Phra-kanalen. Selve Phuket by er forholdsvis stor med sine 85.000 indbyggere, og samlet på Phuket bor der over 300.000 mennesker – og over 5 millioner turister om året. Før turismen blev den helt store indtægtskilde, var her en del miner og man dyrkede også gummitræer i stor stil.

Selv om Phuket er et stort turistmål har naturen fået større og større plads på øen. De thailandske myndigheder har etableret flere og flere nationalparker, hvor regnskoven og de mange dyr der lever i den har fået bedre betingelser.

Phukets vestkyst ligger ud til Andamanhavet, og østkysten ud til Phang Nga-bugten, hvor blandt andet de flotte Phi Phi-øer ligger.

Phuket har det hele: eventyrlige strande, masser af aktiviteter, god shopping og et stort udvalg af spisesteder og barer. De mest populære feriebyer ligger på vestkysten som hektiske Patong, familiefavoritterne Karon og Kata, charmerende Kamala og strandparadiset Bang Thao. Alle disse feriebyer har gode strande og masser af hoteller i forskellige prisklasser. Phuket er også et godt udgangspunkt, hvis du skal videre til Khao Lak.

Hvis du vælger at holde ferie på Phukets sydlige side får du mere plads og færre turister, og strandene er flotte som f.eks ved Nai Harn. Phukets lufthavn er faktisk den mest travle i hele Thailand, og du kan nemt komme hertil med flere charterselskaber og ruteflyselskaber. Regn med en flyvetid på ca. 10 timer.

Hvem vil kunne lide Phuket?

Phuket er en af danskernes helt store vinterferiedestinationer. Her får du sol og strand, flot natur og gode hoteller. Men du skal vælge det feriested, som passer for dig. Der er mest fest og natteliv ved Patong. Børnefamilierne trives nok bedst ved Kata eller Karon. Hvis du er på jagt efter det "ægte" Thailand, er Phuket nok ikke stedet du stopper op, men Phuket kan alligevel være udgangspunktet for at komme videre til andre steder som f.eks Koh Yao-øerne. Phuket er lidt dyrere end andre steder i Thailand, og her er færre backpackers.

Hvornår skal man rejse til Phuket?

Phuket har stabilt, varmt vejr fra december til maj, dog med nogle forfriskende regnskyl fra tid til anden. Regn med 30 grader om dagen. Fra maj til november er vejret mere ustabilt, og her vil ofte være en del skyer på himmelen med efterfølgende nedbør. Men det betyder også, at priserne er lavere, så her kan du bo lidt ekstra lækkert. Hvis du rejser til Phuket i løbet af sommeren - vælg gerne et hotel på vestkysten, her er vejret næsten altid bedre end på østkysten.

Hvis din idé om den perfekte ferie har en kombination af gyldne strande, et pulserende natteliv, frodige tropiske skove og et godt udvalg af kulturelle og sportslige aktiviteter, bør en rejse til Phuket være højt på din liste over kommende rejseønsker.

Thailands største ø, der ligger lige ud for fastlandskysten i den sydlige del af landet, har en bred vifte af seværdigheder, aktiviteter og  oplevelser, som kan tilfredsstille dine rejsebehov, uanset om du leder efter en billig rejse i backpacker-stil eller fem-stjernede all-inclusive-pakker (eller noget derimellem). 

Øens hovedstad, Phuket by, er det mest folkerige område på den sydlige ende af øen, og det er her, du finder det bedste udvalg af restauranter, indkøbs-muligheder og faciliteter i det hele taget.

Øens internationale lufthavn ligger mod nord, kun cirka en times kørsel fra hvor de mest populære feriesteder ligger. De fleste rejsepakker inkluderer transport fra lufthavnen til hotel eller feriebolig, men der er et effektivt transportnetværk på øen for dem, der gerne vil rejse uafhængigt.

Phukets klima består af to sæsoner - den våde (monsunsæsonen) og den tørre. Den mest populære periode, og derfor den dyreste, er den, der går fra november til februar, hvor nedbøren er på sit laveste.

Maj til oktober er monsun-sæsonen, hvor tordenvejr og regnskyl kommer og går i korte skarpe udbrud - dette er den billigste sæson at holde ferie i Phuket.
 

Rejsemål på Phuket

  • Patong
    61 hoteller
    Patong er den mest populære ferieby på Phuket. Her er der un­der­hold­ning dag og nat med alt fra farverige natmarkeder til pulserende diskoteker. Selvom der altid er masser af liv og leben, har du dog også rig mulighed for blot at dase ved ... det turkisblå hav på byens kilometerlange strand. Læs mere
  • Karon
    29 hoteller
    Karon indbyder med sin tilbagelænede atmosfære og fantastiske, kilometerlange strand til afslappende familierferier. Når I ikke nyder den kridhvide sandstrand og det krystalklare hav, er der masser at se og opleve oppe i byen og på resten af Phuket.
  • Kata
    24 hoteller
    Kata Beach ligger mellem Karon Beach mod nord og Nai Harn Beach mod syd på vestkysten af Phuket. Kata er et godt valg for både familier, par og singler, som søger et mere afslappet feriemål end Phukets største ferieby Patong.
  • Rawai
    10 hoteller
    Rawai er blevet en favorit blandt vesterlændinge, som slår sig fast ned på Phuket, og man forstår nemt hvorfor. Her på den østlige side af øens sydspids kan du nyde en afslappet landsbystemning samtidig med at du har nogle af øens bedste strande ... og udsigtspunkter inden for kort rækkevidde. Læs mere
  • Bangtao
    5 hoteller
    Med en over fem kilometer lang og finkornet sandstrand er Bangtao perfekt til en afslappende ferie på Phuket. Bangtao er samtidig kendt for at have hoteller og resorts af høj kvalitet, der sammen med områdets fredelige atmosfære giver dig ideelle ... betingelser for at koble helt af. Læs mere

Populære hoteller på Phuket

Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Karon
8,3
Meget godt
698 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Patong
8,6
Meget godt
2175 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Cherng Talay
9,5
Fabelagtigt
769 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi


Information og fakta

Oplevelser og udflugter

Slap af på Hat Bang Thao strand

Har vi nævnt Phukets strande endnu? Strandene er den vigtigste grund til, at så mange feriegæster strømmer til øen - og den 8 km lange Hat Bang Thao Strand er ingen undtagelse. Her strækker sand og hav, sig, så langt øjet kan se, hvilket gør den til det perfekte sted at tilbringe en afslappende stranddag (eller syv!). Tag en picnic med dig på stranden eller besøg en af strandcafeerne, der ligger langs kysten under palmerne. 

Fest på Bangla-gaden

Bangla-gaen er Ikke for svage hjerter - men denne berømte (eller berygtede, afhængigt af præference) række af barer og klubber bliver forvandlet til én stor, farverig fest, når solen går ned. Gaden, der ligger nær Patong Beach, tilbyder mange slags natlig underholdning, fra live-musik til farverige kabaretforestillinger, foruden en masse gademadboder og sportsbarer. Vi anbefaler, at du aflægger den såkaldte Seduction Complex et besøg - dette gigantiske sted kan rumme op til 3.000 festdeltagere og er garanti for en sjov nat i byen, hvis du er til den slags.

Besøg den store Buddha

Den imponerende og 45 meter høje Buddha-statue kan ses fra halvdelen af Phuket på en klar dag. Den blev bygget i 2007 og er siden blevet et meget populært pilgrimsmål for både for buddhister og nysgerrige turister. Den flotte udsigt over Kata strand og længere ude er i sig selv en udflugt værd. Du kan booke en tourbus eller tage en taxa til toppen. Hvis du trænger til lidt motion og foretrækker at kunne opleve landskabet på vejen i et langsommere tempo, kan du gå op til toppen med en rejseguide i stedet. Strækningen er på ca. 2,5 km og går gennem nogle bjerge, der kaldes Nakkerd-bakkerne.

Kultur

Det nuværende thailandske samfund er et resultatet af århundreders kulturel udveksling med især Kina og Indien, men også i stigende grad med Vesten. I stedet for at give hånd, møder en thailander normalt en med lukkede hænder og et svagt nik med hovedet. Dette kaldes Wai. Thailændere bruger det ofte også som en måde at sige tak på.

Du vil se fantastiske billeder og ikoner af kongefamilien stort set overalt og de behandles med næsten religiøs ærbødighed. Dette skal man også respektere som gæst i landet, og man skal aldrig komme med en nedsættende kommentar om kongen eller kongefamilien.

Selv om uformel beklædning er almindeligt accepteret i landet, bør strandtøj være begrænset til stranden og mænd bør bære T-shirts, når de går rundt i gaderne på feriestedet. Topløs solbadning er ildeset. 

Natteliv

Phukets natteliv har noget for enhver smag, fra intime romantiske restauranter med fantastisk havudsigt over de rolige og hyggelige familie-restauranter til Patongs neonoplyste strandbarer og de berygtede girlie-barer (der ikke er helt som i Bangkok, men stadig ikke for de svage hjerter).

Hold dig til lokale øl og lokal spiritus, hvis du vil have de laveste priser, da alt, hvad der importeres, er dyrere. 

Mad og drikke

Maden på Phuket er generelt fremragende. Du kan både finde et væld af gode lokale retter med thailandsk mad og restauranter med et mere internationalt tilsnit. Hvis det er prisen, du går efter, skal du holde dig til den thailandske menu, da den næsten altid er billigere. Vær dog opmærksom på, at thailandsk mad kan være godt krydret, så hvis du ikke er så meget til krydret mad, er det en god ide, at spørge dig frem først.

Transport

Det kan anbefales at opleve en thailandske tuk tuk-tur mindst en gang på din ferie, men sørg for at prutte om prisen. Hvis du tager en taxa, er det vigtigt, at du insisterer på, at chaufføren faktisk strater taxametret, når du kører afsted, da det en tur med taxameter kan være en brøkdel af en forud-aftalt pris.

Strande

Phukets strande er som sendt ned fra himlen. En af øens sandstrækninger kaldes endda meget passende Paradise Beach! Det er en lille bugt, der bestemt lever op til sit navn, og som er hjemsted for berømte strandfester og fantastiske solnedgange. Kata Beach er også et populært sted, da dens 1,5 km lange sandstrækning inkluderer nogle af Phukets mest attraktive kyststrækninger og byder på en række barer, restauranter, vandsportsaktiviteter m.m.
 

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her