Rejser til Palma de Mallorca

Livlige Palma de Mallorca byder på en blanding af fantastisk strandliv, historie og arkitektur, gastronomiske madoplevelser og unikke shoppingmuligheder. Det er også et godt udgangspunkt for aktiv ferie på Mallorca og naturoplevelser. Book en billig ferie til Palma de Mallorca med Solfaktor!

Palma de Mallorca som rejsemål

Palma de Mallorca er hovedstaden på Mallorca i den sydvestlige del af De Baleariske Øer i Middelhavet og en af Spaniens mest besøgte feriedestinationer. Byen har over 400.000 indbyggere og er en meget populær destination, der tiltrækker turister fra hele verden. Den består af en gammel bykerne med flere historiske bygninger, der går tilbage til det 17. århundrede. Kombinationen af dejlige strande, førsteklasses shopping, gode restauranter, barer, et livligt natteliv, interessant historie og mange kunstgallerier gør Palma til en perfekt destination for dem, der leder efter en kombination af sol, strand og byliv. Palma de Mallorca bliver ofte omtalt som et Barcelona i miniformat.

Strande ved Palma de Mallorca

Palma de Mallorca har en række indbydende strande, som tiltrækker rejsende fra hele verden. Øst for Palmas centrum ligger Playa de Palma, som er en af de mest populære på øen, og som strækker sig langs hele byens sydkyst. Her kan du nyde det finkornede sand, det klare middelhavsvand og en bred vifte af faciliteter. Her er også et livligt natteliv med masser af caféer, restauranter og barer langs strandpromenaden.

I kort afstand fra Palma de Mallorca ligger Illetas-stranden i en naturskøn bugt omgivet af klipper og fyrretræer. Den har hvidt sand, roligt vand og tilbyder vandsportsaktiviteter som snorkling og paddleboarding. Kun et par kilometer vest for Palmas centrum ligger Cala Mayor, en charmerende strand, der tiltrækker både turister og lokale. Længere mod vest fra Cala Mayor ligger Portals Nous nær den eksklusive marina Puerto Portals. Dette er stranden for dem, der kan lide smarte strandbarer og trendy strandliv på deres sommerferie.

Mallorca er fuld af skønne og smukke strande, og hvis du foretrækker roligere omgivelser og en mere børnevenlig familieferie på Mallorca, er der masser at vælge imellem.

Hvornår skal man rejse til Palma de Mallorca?

Mallorca har et mildt middelhavsklima præget af milde vintre og varme somre. Højsæsonen i Palma de Mallorca er i sommerferien mellem juni og september med temperaturer mellem 25-30 grader, og det er den periode, hvor der er flest turister. Det er også dejligt at besøge byen om foråret og efteråret, hvor der er færre turister end om sommeren. I denne periode er temperaturerne behagelige, og det er et særligt godt tidspunkt at opleve Mallorcas naturlige skønhed. Perfekt til en efterårsferie. Selv om vinteren, fra december til februar, er det mildt med gennemsnitstemperaturer på omkring 15 grader. Der er større sandsynlighed for regn i denne periode, men der er også masser af solskin om vinteren. En ferie til Palma de Mallorca om vinteren er ideel for dem, der ønsker et roligt miljø med få turister og billigere priser på fly og hoteller.

Attraktioner, aktiviteter og shopping på Palma de Mallorca

Spanien er kendt for alle sine historiske seværdigheder, og Palma de Mallorca byder også på en bred vifte af attraktioner og aktiviteter. Palmas katedral (La Seu) er en af hovedattraktionerne i byen og ligger ved havnen. Det er et imponerende gotisk mesterværk, som er et ikonisk vartegn i Palma de Mallorca. 

I Palmas gamle bydel (La Lonja og Paseo del Borne) kan du slentre gennem charmerende brostensbelagte gader, der er kendt for deres historiske bygninger, smukke arkitektur og hyggelige atmosfære. Besøg La Lonja-kvarteret og slentre langs Paseo del Borne, en elegant gade med flere trendy butikker og caféer. Et besøg på Bellver-slottet kan anbefales. Det unikke, runde slot ligger på en bakke med panoramaudsigt over Palmabugten. Slottet stammer fra det 14. århundrede og huser i dag en historisk udstilling, der giver et fascinerende indblik i øens fortid.

Palma de Mallorca er et paradis for shoppere med noget for enhver smag. På gaderne Passeig des Born og Avenida Jaume III finder du smarte mærkevarebutikker og designerbutikker med luksusvarer. Palmas gamle bydel er fuld af charmerende butikker, der sælger lokalt kunsthåndværk, keramik, smykker og kunst.

En populær familieaktivitet er et besøg i Palma Aquarium. Akvariet har en imponerende samling af marine arter, bl.a. hajer, skildpadder, delfiner og eksotiske fisk. Her kan man både dykke med hajer og tage på delfinsafari med båd. Mallorca er også en populær destination for aktive ferier med cykling og andre aktiviteter. I Palma de Mallorca kan du leje cykler og cykle langs den smukke kystlinje eller udforske de maleriske områder på Mallorca. Der er også flere udbydere af guidede cykelture.

Mad, drikke og natteliv i Palma de Mallorca

Ud over det storslåede strandliv og de historiske seværdigheder har Palma de Mallorca en spændende madkultur. Spanien er kendt for sin gode mad, og en af de mest populære madoplevelser i byen er de lokale tapasbarer. I områder som La Lonja og Santa Catalina finder du mange charmerende tapasbarer, hvor du kan nyde et udvalg af små retter med lokale, autentiske smage - altid parret med lokale vine eller forfriskende cava. Palma de Mallorca er også kendt for sit fokus på frisk fisk og skaldyr, og du kan nyde lækre skaldyrsretter, frisk fisk og andre specialiteter direkte fra Middelhavet. Du finder også flere gourmetrestauranter i Palma de Mallorca til dem, der leder efter en mere formel og elegant spiseoplevelse.

Palma de Mallorca er kendt for sit livlige og varierede natteliv. Byen har en bred vifte af natklubber, barer og underholdningssteder, der holder dig i gang til de tidlige morgentimer. Byens natteliv kombinerer både sofistikerede natklubber og mere livlige pubber og barer. 

Paseo Marítimo er et populært område langs strandpromenaden, kendt for sine trendy natsteder og eksklusive natklubber, der tiltrækker et stort festpublikum. Santa Catalina er et andet livligt kvarter med et godt udvalg af barer og natklubber for dem, der leder efter en mere lokal atmosfære. Ellers er der masser af steder til en festlig ferie på Mallorca inden for rækkevidde af Palma.

Fly til og hoteller i Palma de Mallorca

Du kan nemt rejse med direkte fly til Mallorca og Palma med direkte fly fra både Aalborg, Billund og København næsten hele året. Palma de Mallorca Lufthavn er en af de travleste lufthavne i Spanien, og om sommeren er der daglige flyvninger fra både Billund og København Flyvetiden er ca. 3 timer og 30 minutter fra f.eks Kastrup til Mallorca og Palma de Mallorca Lufthavn. Om vinteren er der lidt færre flymuligheder, men stadig mange afgange fra danske lufthavne.

Afstanden fra lufthavnen til Palma by er cirka 9 kilometer, og det er nemt at komme ind til centrum med bus eller taxa. Mallorca har også et veludbygget busnet, og du kan tage rute A1 direkte til centrum. Busstoppestedet ligger lige uden for ankomsthallen, og busserne kører regelmæssigt. Der er også gode busforbindelser til badebyer som Can Picafort, Magaluf og børnevenlige Alcudia.

Hvis du foretrækker at have friheden til at udforske flere steder på Mallorca i dit eget tempo, kan du overveje billeje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet.

I Palma de Mallorca finder du et bredt udvalg af hoteller og indkvarteringsmuligheder. Vælg mellem forskellige lejlighedshoteller i centrum, store all-inclusive-hoteller med mange faciliteter eller boutique-hoteller. Du finder også en række smukke feriehuse med lokal charme, hvis du ønsker mere plads og privatliv. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Palma og på Mallorca!



Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Palma

Populære hoteller i Palma

Spanien, Mallorca, Palma
9,5
Fabelagtigt
401 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Palma
8,9
Meget godt
1387 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Palma
9,8
Fabelagtigt
486 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi