Rejser til Protaras

Familievenlige Protaras, der også er kendt som Fig Tree Bay, ligger blot 10 kilometer øst for Ayia Napa. Hyggelige Protaras er derfor et ideelt rejsemål for dig, som gerne vil være tæt på nabobyens forlystelser og liv, men foretrækker at bo i mere rolige omgivelser. Især børnefamilier og par, som drømmer om en afslappende badeferie på Cypern, rejser til Protaras.

Nogle af Cyperns bedste strande

Protaras byder på en perlerække af fantastiske strande i lange bugter og små badevige langs øens sydøstlige kyst, der også indbyder til flotte vandreture langs det azurblå hav. Der er således lavet en fin strandpromenade, som du kan følge hele vejen op til Pernera, hvis du trænger til en frisk gåtur eller blot vil udforske de mange restauranter, caféer og barer, der ligger langs promenaden.

Selve Fig Tree Bay er den lille bugt, du finder i den sydlige del af Protaras. Det lave, krystalklare vand er populært blandt børnefamilier og ved den lille ø, der ligger knap 100 meter ude, er det efter sigende godt at snorkle. Nordpå fra Fig Tree Bay op til molen ligger en endnu længere sandstrand, der kaldes for enten Protaras Beach, Vrisi Beach eller Sunshine Beach. I højsæsonen er det ofte lettere at finde en god plads i sandet her. Søger du lidt uden for centrum til en af de mindre badevige, finder du som regel også let et uforstyrret sted at slå sig ned.

Rejser du til Protaras med børn, kan det også anbefales at sætte tid af til et besøge i Ocean Aquarium, der bortset fra strandene er byens mest populære attraktion. Her kan både børn og voksne få lang tid til at gå med at beundre et væld af eksotiske dyr.

Restauranter og shopping

At Protaras først og fremmest er en ferieby fornægter sig ikke, heller ikke når det gælder udvalget af restauranter. Der er således en overvægt af internationale menukort, men du kan dog også godt finde hyggelige, mere traditionelle cypriotiske taverner med lokale retter på menuen.

Der er et fornuftigt udvalg af barer og et par diskoteker i Protaras, men generelt er nattelivet ret afdæmpet sammenlignet med det i nabobyen Ayia Napa. Har du lyst til en mere livlig aften i byen, kan du da også nemt tage en bus eller taxa dertil. Ligeledes kan du købe det meste du har brug for i løbet af ferien i Protaras, der har adskillige supermarkeder og mindre butikker. Udvalget af butikker er dog større i nabobyen, hvis du vil på shopping efter andet end daglige fornødenheder.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Protaras

Populære hoteller i Protaras

Cypern, Protaras
9,5
Fabelagtigt
490 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 130 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Protaras
8,2
Meget godt
43 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Protaras
9,4
Fabelagtigt
224 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Protaras?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 26 anmeldelser