LX Boutique Hotel

Officiel kategori

Solfaktors kategori

8,8
Meget godt
1882 anmeldelser

LX Boutique Hotel er et velkendt og ret så populært sted for gæster, der ønsker mere end bare en seng at sove i. Faktisk, hvis ikke jeg husker helt forkert, så er LX et af Lissabons første boutiquehoteller, og det har derfor i flere år været trendskabende.

I dag findes der et utal af charmerende boutique-hoteller i byen, men vi kommer ikke udenom, at LX fortsat har et fortrin: Nemlig beliggenheden. Her bor du i gåafstand til shopping, Tejo-floden, togstation og flere attraktioner. 

LX i Lissabon - eller Lissabon's LX. De to passer godt sammen. Hvorfor? Jo, fordi Lissabon er en smeltedigel af oplevelser. Her er masser at lade øjet betragte, masser af gæstfrihed og masser af "kringelkroge". Sådan er det også på LX Boutique Hotel. Her findes også farverige detaljer i flertal, og du kan lade øjet gå på opdagelse i såvel fællesarealerne som på dit værelse, hvor der ikke findes to, som er identisk indrettet. Det holder jeg meget af ved et hotel.

Personalet er smilende og er med til at give hotellet lidt ekstra charme. Du bliver ledesledes taget godt imod, når og hvis du sætter dig til rette ved morgenmadsbordet. Eller forkæl dig selv senere på dagen i Restaurante Confraria LX, der udover tapasretter og salad serveres noget af byens bedste sushi. Ja, kvalitet er nøgleordet her på LX Boutique Hotel.

At bo i dette smørhul giver ferielivet ekstra stemning, når du udforsker skønne Lissabon. Inden for 10 minutters gang gennem de charmerende gader kan du opleve den flotte, historiske plads, Comércio, med rådhuset og beliggende ned til Tejo-floden. Du kan handle lokalt i de små butikker på vej til de flotte pladser, Rossio og Figueira, med udsigt til en anden seværdighed, nemlig São Jorge-borgen. Oplev også den elegante Avenida da Liberdade samt udsigten fra Marquês de Pombal og Parque Eduardo. Aftenen kan nydes på en af de mange lokale restauranter, der ligger i dit ”eget” kvarter.

Rejsetips

Her kan du læse rejsetips fra gæster, der har besøgt hotel LX Boutique Hotel i Lissabon. Vi gør opmærksom på, at alle rejsetips kun skal bruge som inspiration. For informationer og fakta om LX Boutique Hotel henvises til beskrivelsen fra Escapeaway, ligesom aktuelle informationer om værelser etc. altid er opdateret i søgemaskinen, når du bestiller din rejse. Har du været eller skal på en rejse til Lissabon, er du altid velkommen til at indsende rejsetips, som andre gæster kan få glæde af.

Det var med stor spænding, at jeg vendte tilbage til Lissabon, byen der har så mange sider og en personlighed, der lyser op. Jeg er ivrig efter at fordybe mig i Portugals hovedstad, et sted der både er gammelt og rustikt samt levende og moderne. Jeg checkede derfor ind på LX Boutique Hotel. Det ligger lige ved mødet mellem Chiado, Lissabons boutiquefyldte shoppingkvarter og Cais de Sobre kvarteret, nær kysten af den majestætiske Tagus-floden. Hotellet har derfor den perfekte beliggenhed, hvis man vil opleve lidt af alt det byen har at byde på.

Lissabon er et karakterfuldt paradis med et skønt sammensurium af stilarter fordelt på flere meget forskellige, unikke kvarterer. Det syntes derfor passende, at jeg skulle bo på LX Boutique Hotel, et klassisk moderne hotel i det trendy Sobre de Cais-område. Beliggende ved bunden af en bakke, der fører op til de berømte barer i Bairro Alto, er det lysblå LX Boutique så iøjnefaldende, at det er svært at overse. Fra hotellet er der udsigt til en række populære barer, caféer og klubber, som den stilfulde lokalbefolkningen flokkes om. Lige ved indgangen til hotellet minder en smuk lille vejbro meget passende om, at Lissabon er en by bestående af mange lang og facetter. 

Den charmerende og traditionelle portugisiske stil er gennemført - både ude og inde! Ved receptionen inde i LX Boutique ses for eksempel de blå og hvide mauriske azulejos, der er så fremtrædende i hele byen. Andre steder kan gæsterne slænge sig i komfortable, farverige lænestole, der pryder baren og loungen, hvor man kan slappe af omgivet af en elegant, moderne indretning, der er piftet op med turkis og rosa. Indretningen i en omhyggeligt renoveret, hundredårig bygning, giver hotellet en klassisk stil der på bedste vis kombinerer gammelt og nyt, og har bevaret atmosfæren fra fortiden tilsat et moderne twist af farve og moderne møbler og inventar. Det gælder også værelserne - det moderne hvide er piftet op med blåt og finurlige motiver, og der er også henvisninger til Lissabons rige kultur i form af sjove Fado vægmalerier. Resultatet er hyggeligt og familiært, men stilfuldt og elegant på samme tid. Da jeg udforskede den fortryllende by, indså jeg, at dette også er en perfekt karakteristik af Lissabon. Jeg synes LX Boutique har formået at indfange essensen af Portugals hovedstad og smukt indpakke den i blå og hvide farver. 

Jeg var vild med hotellets indretning, og jeg kunne næsten have brugt hele min ferie indenfor med bare at nyde designet, sludret med det venlige, hjælpsomme personale og nyde den lækre mad og drikkevarer i bar- og restaurantområdet. Men takket være den fantastiske beliggenhed lige i hjertet af Lissabon var jeg dog også ivrig efter at komme ud og udforske den kulturelle charme, der omgav mig, samt nyde den spektakulær udsigt over floden Tagus. Beliggenheden betyder at det ikke er nødvendigt at benytte offentlig transport (selvom jeg stærkt anbefaler at prøve en tur med en af de rustikke sporvogne, der ruller forbi LX Boutique). Jeg nød desuden at udforske de usædvanlige barer og cafeer i Bairro Alto, for at nyde live Fado forestillinger og nippe til hvid sangria. Jeg drak kaffe på torvene i stilfulde Chiado med udsigt over til Belem-broen, og jeg lod mig fare vild i Alfamas uendelige gader, på jagten efter azulejos og små, hyggelige restauranter.

I Lissabon byder hver dag på nye oplevelser med eventyr i det store udvalg af spændende kvarterer med karakterfulde gader og torve præget af de sorte og hvide brosten i flotte mønster samt farverige facader med små rustikke balkoner. Dertil kommer de flotte boulevarder med talrige butikker og de frodige, grønne parker. Glæd dig også til at nyde godt af et stort udvalg af gallerier, museer, historiske seværdigeheder og slotte samt en lang række dejlige restauranter gemt rundt om i de små gader for ikke at nævne det blomstrende natteliv. Det lyder måske lidt om en kliché, men jeg synes med rette man kan se, at der virkelig er noget for alle i Lissabon.

Med udgangspunkt i LX Boutique Hotel i hjertet af byen oplevede jeg at befinde mig i centrum for livet i Lissabon, som byder på nye spændende indtryk hver dag. Når jeg om aftenen vendte tilbage til hotellet, var stemningen den samme og jeg følte mig stadig omgivet af den samme magi, som jeg havde udforsket og fordybet mig i i løbet af dagen. Derfor vil jeg sige at vil du opleve det sande Lissabon er LX Boutique Hotel virkelig et godt valg.

Jeg kan lide

Hotellet har en fantastisk centralt beliggenhed, som giver dig masser af muligheder for at opleve byens charme uden at skulle benytte offentlig transport.

Den smukt renoverede, traditionelle portugisiske bygning i hjertet af et livligt kvarter! 

Den varme og venlige velkomst fra ejerne - så man føler sig hjemme med det samme.

At kunne udforske byen med cyklerne, der stilles til rådighed for hotellets gæster.

LX Boutique Hotel ligger i Cais do Sodre i gåafstand fra de livlige kvarterer Chiado og Bairro Alto.

Flyforbindelse

Lissabon Lufthavn (9 km) ligger blot 15 minutters kørsel nord for hotellet, den modtager fly fra mange hovedstæder og større byer i hele Europa.

Transport fra lufthavnen til hotellet

- Med taxa: Taxaer findes uden for terminalbygningerne. Lufthavnen ligger ret tæt på byen, og taxier tager normalt omkring € 10 til centrum.

- Med bil: forlad lufthavnen i vestlig retning på Avenue. Berlim. Tag Avenue Cidade de Lourenco Marques, Avenue Santo Condestável, Estr. Chelas og R.Gualdim Pais til Av. Infante Dom Henrique. Fortsæt på Av. Infante Dom Henrique til Praca Duque da Terceira og fortsæt på Praca Duque da Terceirca. Kør til R. Alecrim og efter 29m drej til højre, hvor du finder din destination. Turen tager 15 minutter, afhængigt af trafikken.

- Med bus: Fra lufthavnen tager man metroen (linje Vermelha) fra Lissabon lufthavn til Alameda. Fra Alameda tager du den grønne linje til Cais do Sodré. Fra Cais de Sodré er det kun 2 minutters gang til hotellet. Rejsen tager 30 minutter og koster 4 €.

Derfor skal du vælge LX Boutique Hotel

  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Godt at vide

LX Boutique Hotel ligger i smørhullet af Lissabon og i kort gåafstand fra Cais do Sodré, som bl.a. tæller tog- og busstation. Det betyder også, at området er trafikeret, da hotellet ligger ved et slags knudepunkt. 

Hoteltype

Kort og afstande

  • Det mondæne ”boheme”-område, Bairro Alto: ca. 900 m
  • Portvinsinstituttet, Solar do Vinho do Porto (prøv en smagning): ca. 800 m
  • Oplev de bedste restauranter, udvalgt af Time Out magazine, i Time Out Market : ca. 300 m
  • Santa Justa Lift - den unikke elevator der forbinder de lavere gader med de høje: ca. 800 m
  • Lissabons ældste og smukkeste Bryggeri, Cervejaria Trindade: ca. 700 m
  • Den ”gyldne” shoppinggade, Avenida da Liberdade: ca. 1.1 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Marquês de Pombal: ca. 2 km
  • Castelo São Jorge med måske Lissabons bedste udsigter: ca. 2 km
  • Det mest centrale punkt i Lissabon, Marques de Pombal: ca. 3 km
  • Besøg Lissabons Hippe madmarked, Campo de Ourique: ca. 3.2 km
  • Hieronymites klosteret: ca. 6 km
  • Spændene museer og bygningsværker lige ud til Tejo-floden i Belém: ca. 6 km
  • Belemtårnet: ca. 7 km
  • Oplev en stor samling af moderne og klassisk kunst samt en fortyllende have på Gulbenkian museet: ca. 8 km
  • Lissabon Oceanarium, der er et af Europas største: ca. 10 km
  • Estoril med badeliv og casino: ca. 28 km
  • Sintra, den lille eventyrby på bjerget med det farverige slot : ca. 31 km
  • Cascais, den hyggelige ferieby med vidunderlige strande: ca. 32 km
  • Fiskerlejret Sesimbra med alt "frisk fra havet": ca. 41 km
  • Cabo da Roca, det vestligste punkt på den eurasiske plade: ca. 42 km
  • Setubal med marked og byliv: ca. 49 km
  • Surfing i verdensklasse i Ericeira: ca. 55 km
  • Lissabon Lufthavn: ca. 15 km (30m)

LX Boutique Hotel har 61 værelser og suiter fordelt på forskellige kategorier. De almindelige værelser er relativt små, og ønsker du lidt flere m2, så skal du kigge efter et superiorværelse og kategorierne opefter. Udsigten kan variere fra udsigt til nabobygning, gaden eller byen. Her findes også mulighed for at bestille et værelse eller suite med udsigt til Tejo-floden. Udvalgte faciliteter: A/C, badeværelse med hårtørrer og toiletartikler, safetyboks, gratis Internetadgang.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på LX Boutique Hotel. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

  • Mulighed for A/C
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Mulighed for balkon/terrasse
  • Mulighed for hav-/søudsigt
  • I by eller landsby
  • By under 3 km væk
  • Hotelbar
  • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua Do Alecrim Nº 12
1200-017 Lisbon

Koordinater

Latitude: 38.7070
Longitude: -9.1434

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Solfaktor kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Andre hoteller Lissabon

Vis flere