Rejser til Stresa

Idylliske Stresa er formentlig Maggioresøens mest mondæne ferieby. Den lille by på vestbredden af den smukke sø er dog naturligvis ikke kun forbeholdt jetsettet, men har unægtelig flere smarte mærkevarebutikker, delikatesseforretninger og fine restauranter med lækkerier fra Piemonte-regionenend man normalt ville forvente byens størrelse taget i betragtning. 

Afslapning i smagfulde omgivelser

En af de største fornøjelser i Stresa er imidlertid ganske gratis: en spadsertur langs søpromenaden. Her er der rig mulighed for at slå sig ned på en bænk med en is. Det er den perfekte mulighed for at nyde Streas mageløse beliggenhed med udsigten til De Borromeiske øer til den ene side og de eksklusive villaer og hoteller fra 1800-tallet til den anden. Gå heller ikke glip af en tur med svævebanen fra Piazzale Lido op til toppen af Monte Mottarone i 1491 meters højde, hvorfra udsigten ned over Borromeo-bugten og dens småøer er endnu mere betagende. På en klar dag kan du også se helt til Milano.

Rejser du til Stresa om sommeren, skal du huske badetøjet. Der er således adskillige små stenstrande lige ved Stresa og rundt langs resten af Borromeo-bugten. Det er ideelt, når du trænger til at blive kølet lidt ned eller blot vil slappe af i solen ved vandkanten med en god bog. Der ligger desuden næsten altid en lille café eller lignende i nærheden, så du kan få en forfriskning i løbet af dagen.

En oplevelsesrig ferie ved Maggioresøen

Stresa er med andre ord et rejsemål, der indbyder til en afslappende ferie, hvor du kommer helt ned i tempo og tager dig tid til at nyde stemningen i den lille by. Du har dog i Stresa også et godt udgangspunkt for at tage på udflugter til nogle af de andre maleriske byer ved Maggioresøen. Mod nord på modsatte side af bugten ligger for eksempel Verbania, der er søens største by med et rigt forretnings- og restaurantliv. Her kan det også anbefales at besøge den smukke botaniske park ved Villa Taranto.

Fra den nordlige del af Verbania kan du desuden sejle over til Laveno på søens østlige bred. Østsiden er generelt mindre turistet, men har dog flere interessante seværdigheder, som er en udflugt fra Stresa værd. Benediktinerklosteret Santa Caterina del Sasso, som også kan besøges med en turbåd fra Stresa, er for eksempel et populært udflugtsmål. Alene synet af klosteret der klynger sig dramatisk til de yderste klipper mod søen, er turen værd. Et endnu mere nærliggende udflugtsmål de Borromeiske Øer, som der i sommersæsonen sejler både til fra blandt andet Stresa. På Isola Bella, den mest besøgte af de tre øer, finder du for eksempel en fantastisk smuk barokhave og et palæ, der blev skabt af grevslægten Borromeo. 

Du kan sagtens få en lang ferie til at gå med at udforske byer og natur omkring Maggioresøen. Har du god tid, er det dog også oplagt tage på en dagsudlugt til for eksempel storbyen Milano, Ortasøen eller eventuelt køre en tur ind i Schwiez. Der er gode transportforbindelser til og fra Stresa takket være byens togstation, der ligger på linjen mellem Domodossola og Milano med talrige daglige afgange. Du kan således godt rejse hertil uden bil, som dog kan give mere frihed til at opleve seværdigheder uden for alfarvej.

Bestil din rejse 

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Stresa og andre rejsemål omkring Maggioresøen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Book rejsen som en pakkerejse inkl. flyrejse, hoteltophold, transport fra lufthavnen eller en lejebil der holder klar ved ankomsten. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Stresa så kan du naturligvis også blot nøjes med at bestille dit hotel igennem Solfaktor.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Stresa

Populære hoteller i Stresa

Italien, Piemonte, Stresa
8,8
Meget godt
1826 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Piemonte, Stresa
9,0
Fabelagtigt
2913 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Piemonte, Stresa
8,1
Meget godt
1012 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi