Rejser til Koh Samui

Koh Samui er et populært rejsemål blandt pakketurister og backpackere. Øen er den tredje største i Thailand og særligt kendt for sine eventyrlige strande med duvende palmer og her er krystalklart vand ved øens laguner. På Koh Samui kan man besøge og bade i vandfald, se øens templer, tage på bådture til omkringliggende øer, dykke og snorkle og så kan man få et kursus i hvordan man laver de skøn thai curry. På øen er der et stort udvalg af spa-steder i alle prisklasser, her er det oplagt at med lidt selvforkælelse i form af massage eller andre wellness-behandlinger.

Flotte hoteller, gode priser og eventyrlige strande i det østlige Thailand

Koh Samui er Thailands tredje største ø og et yndet reisemål for både backpackere og pakketurister. Øen er kendt for sine eksotiske strande, svajende palmer og krystallklare laguner. Koh Samui er let tilgængelig da øen har en international lufthavn og stedet har opplevet en stor stigning i turisme de sidste 20 år. I enkelte områder er det til dels blevet for meget, men det er stadig muligt at finde fredelige strande for de som ønsker fred og ro.

Den mest kendte strand på Koh Samui er den travle og flotte Chaweng. Syd for denne ligger den lidt roligere Lamai. De nordlige strande Bophut og Mae Nam er betydeligt mere rolige og her er stemningen tilbagelænet.

Ideer til aktiviteter på Koh Samui:

* Tag til Nam Tok Na Muang og oplev det 80 meter høje vandfald og de strålende bademuligheder

* Besøg et af de flotte templer på øen

* Tag en bådtur til de nærliggende øer Koh Pha Ngan eller Koh Tao

* Tag ud at dykke og snorkle, det er et must

* Prøv et af de mange madkurser på øen

* Besøg et af de mange spasteder på øen, udvalget her er stort

* Besøg Samui Aquarium og Tiger Zoo

 

En alsidig ferieø

Koh Samui er Thailands næststørste ø (efter Phuket), men den største af de omkring 80 øer, der udgør Ang Thong National Marine Park. Denne øgruppe er kendt for sine fremragende snorklemuligheder og kan også udforskes i kajak. De fleste af øerne er ubeboede. Det er heller ikke mange årtier siden, at befolkningen på Koh Samui førte en ganske tilbagtrukket tilværelse uden megen kontakt med fastlandet. Da de første turister i form af backpackere ankom til øen i starten af 1970'erne, var der ingen veje, og en tur på tværs af øen var en anstrengende dagrejse til fods.

I dag kommer du nemt rundt langs kysten ad gode veje, så uanset hvor du vælger at slå dig ned, har du de fleste af øens seværdigheder og strande inden for din rækkevidde. Rejser du til Koh Samui, vil du næsten med garanti ende med at bruge en stor del af ferien på de skønne badestrande. En af de største af disse er Chaweng Beach, hvor der udover indbydende, blødt sand og klart vand altid er masser af liv med et rigt udvalg af hoteller, vandsportsaktiviteter, butikker, barer og restauranter. Lamai Beach der ligger omkring 12 km længere nede ad kysten, er ikke lige så lang, men mindst lige så smuk og normalt mere fredelig. Er det rolige omgivelser, du søger, kan det desuden anbefales at besøge nordkysten. Her kan du desuden opleve et mere autentisk landsbyliv.

Udflugtsmuligheder

Vil du krydre strandlivet med mere aktive oplevelser, er der rig mulighed for det på din rejse til Koh Samui. Det er for eksempel populært at tage på snorkle- og dykkerture til koralrevene i Ang Thong nationalparken eller på vandreture ind i øens frodige indre, hvor der venter dig flotte vandfald og spektakulære udsigter over det azurblå hav. Sæt også gerne tid af til at besøge et af de smukke templer på Koh Samui, som for eksempel Wat Phra Yai med den 12 meter høje, gylde Budda.

Når du i løbet af dagen trænger til en forfriskning, er der sjældent langt til nærmeste restaurant eller gadekøkken på Koh Samui. Øen er kendt for sine kokosnødder, som er meget forfriskende i varmen. Derudover er der naturligvis rig mulighed for at få retter med fisk. Generelt er det sydlige Thailand kendt for stærk mad, men du kan dog også nemt få retter, der er mere milde.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Rejsemål på Koh Samui

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Det sydlige Thailand, Koh Samui, Chaweng Beach
9,7
Fabelagtigt
846 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Det sydlige Thailand, Koh Samui
9,5
Fabelagtigt
458 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Koh Samui, Chaweng Beach
8,9
Meget godt
433 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)