Rejser til Wien

En rejse til Wien er en chance for at opleve en af Europas mest stemningsfulde og historierige hovedstæder. Østrigs musikalske hovedstad er med sine mange seværdigheder og sprudlende kulturliv perfekt til en oplevelsesrig storbyferie og er et rejsemål, du kan besøge både sommer og vinter.

Habsburgske paladser og berømte operahuse

Århundrederne som centrum for det habsburgske kejserrige har sat tydlige spor i Wien i form af en perlerække af smukke kirker og storslåede barokslotte. Wiens historie strækker sig dog endnu længere tilbage end til denne blomstringstid. Det var således romerne, der i det første århundrede e.Kr. grundlage en legionslejr her, Vindobona. Den er der dog ikke  spor efter i dag, men når du går rundt i byens gamle kvarterer, vil du tydeligt fornemme, at dette er en by med dybe historiske rødder.

Til trods for at Wien har næsten to millioner indbyggere, er den centrale del, Innere Stadt, med de historiske kvarterer ganske kompakt. Du kan derfor sagtens udforske seværdighederne i den pragtfulde bymidte inden for Ringstraße (Ringgaden) til fods. Ikke overrakende har Østrigs hovedstad dog også en effektiv offentlig transport, hvis du vil krydse på tværs af byen eller udforske nogle af de mere perifere seværdigheder som for eksempel det monumentale Schönbrunn-palads.

Stemningsfulde markeder og caféliv

Rejser du til Wien i julemåneden, kan du netop ved Schloss Schönbrunn opleve et af byens mange stemningsfulde julemarkeder. Også julemarkedet foran byens smukke rådhus er værd at rejse efter. Selvom kulden måske bider lidt, kan du nemt få lang tid til at gå her med at udforske udvalget af kunsthåndværk i de hyggelige boder og måske tage en tur på skøjtebanen. Der er heldigvis rig mulighed for at varme sig på en kop Glühwein og andre lune lækkerier.

Udover et sandt overflødighedshorn af museer, operahuse og andre kulturelle seværdigheder er en af de største fornøjelser på en rejse til Wien ofte blot at slentre rundt på må og få i byens flotte gader. Her finder du utallige shoppingmuligheder, som inkluderer alt fra eksklusive mærkevarerbutikker på Mariahilferstrasse til farverige loppemarkeder, samt ikke mindst et spændende udvalg af restauranter og caféer. Du kan desuden næsten heller ikke rejse til Wien uden mindst én gang at nyde en cremet kaffe og et stykke kage i et af de glamourøse kaffehuse, som byen er berømt for.

En billig ferie i Wien med Solfaktor

Den østrigske hovedstad Wien har en lang og rig historie som et af Europas vigtigste magt- og kulturcentre, og tilbyder derfor i dag sine besøgende spændende kulturelle oplevelser med et væld af monumenter, historiske pladser og meget mere samlet tæt ved hinanden i den smukke storby.

Wien ligger ved floden Donau i den nordøstlige del af Østrig, og er med knap 1,7 millioner indbyggere den 10. største by i den Europæiske Union. Wien er oplagt til en storbyferie og byen kan besøges på alle årstider.

Wien's historie

Byens oprindelse går sandsynligvis helt tilbage til en fortid som en keltisk handelsstationer, der blev overtaget og udbygget af romerne til en militærlejr kort før vores tidsregning. Den civile bosættelse voksede i løbet af de næste århundreder til en rigtig by, og i år 881 omtales 'Wenia' for første gang i officielle dokumenter.

Wien var igennem de næste århundrederne centrum for adskillige magtkampe, og kontrollen over byen skiftede hænder flere gange. Wien var i flere århundreder centrum for Habsburgernes kejserrige, og overalt i Wien ser man sporerne blandt andet i form af de store palæer.

Wien's historie er også rig på store personligheder, ikke mindst inden for den klassiske musik, hvor komponister som Mozart og Johann Strauss havde deres gang i byen. Wien anses stadig for verdens centrum for klassisk musik, og at opleve en forestilling i byens berømte opera står da også højt på mange besøgendes ønskeliste.

Seværdigheder 

På en ferie i Wien vil man opleve at mange af byens seværdigheder ligger inden for kort afstand i byens centrum, og det er derfor selv til fods muligt at se meget. Derudover har byen et særdeles veludviklet sporvignsnet, bl.a. med de to linjer 1 og 2, som kører rundt i byens centrum blandt enorme bygningsværker. Et stykke udenfor byen ligger den kejserlige sommer-residens, Schönbrunn-slottet, som inkluderer en storslået park, og er et oplagt udflugtsmål, hvis du benytter billeje i Wien.

Loos American Bar

Østrigs hovedstad Wien er nok mest kendt for sine cafeer og konditorier hvis vi taler om gastronomiske seværdigheder og oplevelser, men skal du på ferie i Wien, så prøv at bestille bord på Amercan Bar der er en klassiker blandt de lokale indbygger i byen. Faktisk bliver American Bar også kaldt Loos Bar i folkemunde, da det var den kendte arkitekt Adolf Loos der tegnede baren. Adolf Loos var kendt for jugenstilen og mange betegner American Bar som et af hans mesterværker. Et godt tip er at du skal komme i god tid, hvis du vil nyde en cocktail på Amercain Bar, for der er kun plads til 20 siddende gæster.

Wien er også ensbetydende med gode og eksklusive shoppingmuligheder.

>> Se alle vores rejsemål i Østrig
>> Læs også om rejser til Salzburg

Rejser til Østrig

Læs mere om Østrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Østrig her

Hoteller i Wien

Populære hoteller i Wien

Østrig, Wien-regionen, Wien
9,7
Fabelagtigt
1128 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Østrig, Wien-regionen, Wien
8,3
Meget godt
6171 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste by: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Østrig, Wien-regionen, Wien
8,1
Meget godt
1838 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Wien?

9,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser