Rejser til Østmakedonien og Thrakien

Grækenland hører til blandt Europas mest populære rejsemål, men alligevel er der stadig dele af landet, som de færreste skandinaviske turister kender. Et godt eksempel på dette er Østmakedonien og Thrakien. Denne region i det nordøstligste hjørne af Grækenland har ellers alt det, som du kan ønske dig på en ferierejse.

Regionen inkluderer de to øer Thassos og Samothraki. Særligt førstnævnte ø er kendt for sine mange billedskønne bugter og sandstrande som for eksempel Potos og  Chrysi Ammoudia, der er perfekte til en afslappende badeferie med familien.

Østmakedonien og Thrakien, som grænser op til Bulgarien og Tyrkiet, har dog også meget at byde på inde på fastlandet. Her finder du for eksempel den smukke by Kavala, der har rødder tilbage til Antikken. Udover en perlerække af spændende seværdigheder, såsom ruinbyen Filippi, finder du ved Kavala og resten af kysten ligeledes adskillige skønne, børnevenlige badestrande og ikke mindst et væld af autentiske tavernaer og restauranter med græske lækkerier på menuen.

Udover strandene, hvor du kan dase og nyde regionens solrige klima, er der på en billig rejse til Østmakedonien og Thrakien og masser af muligheder for at udforske de flotte, bjergrige landskaber på vandre- og cykelture. Mod nord ligger således Rodopebjergene, som strækker sig ind i Bulgarien. Udforsk stier, der fører dig til høje vandfald og spektakulære grotter. I disse bjerge, som er udnævnt til nationalpark, gemmer sig udover skøn natur spændende middelalderborge, kirker, klostre og maleriske landsbyer.

Bindeled mellem øst og vest

Østmakedonien og Thrakien ligger i bindeleddet mellem Balkan, Middelhavet og Asien. Her gik den legendariske Silkevej og krydderiruten, der strakte sig fra Middelhavet til Indien og Kina. I det 2. århundrede f.Kr. byggede Rom Via Egnatia gennem regionen - en vej forbandt deres vestlige og østlige imperier. Senere indlemmede Det Byzantinske Rige regionen efter Roms fald og havde herredømmet her helt indtil det 14. århundrede, hvor Osmannerriget erobrede det meste af regionen.

I dag huser regionen hovedparten af Grækenlands muslimske mindretal her, som har levet her siden den osmanniske periode. De blev undtaget fra den befolkningsudveksling mellem Grækenland og Tyrkiet efter Lausanne-traktaten i 1923, der løste en vedvarende tvist om landegrænser. Det multikulturelle samfund kommer blandt andet til udtryk i det lokale køkken, hvor du på rejsen kan glæde dig til lækker mad med både græsk og tyrkisk elementer.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Østmakedonien og Thrakien

Populære hoteller i Østmakedonien og Thrakien

Grækenland, Centrale Makedonien, Thessaloniki
8,0
Meget godt
2607 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Centrale Makedonien, Thessaloniki
9,3
Fabelagtigt
486 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Grækenland, Centrale Makedonien, Thessaloniki
9,5
Fabelagtigt
2108 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant