Rejser til Fuerteventura

Fuerteventura på De Kanariske Øer er kendt som "solens og vindens ø" og det passer - her er tørt, varmt og perfekte forhold for f.eks windsurfing mange steder. Øen er ca, 2,5 gange så stor som Bornholm, og kan prale af mange lange, brede sandstrande og krystalblåt hav. Her kan du nyde herlige dage i solen eller udforske de mange vandaktiviteter, øen har at byde på. Fuerteventura er velegnet til både børnefamilier, par og seniorer. Sammen med øerne Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria finder du de bedste ferier til De Kanariske Øer på Solfaktor.dk. Book en billig ferie til Fuerteventura hos Solfaktor i dag!

Fuerteventura som rejsemål

Fuerteventura er den næststørste af De Kanariske Øer i størrelse (Tenerife er den største ) og har over 125.000 faste indbyggere. Som en del af Spanien er det officielle sprog på Fuerteventura spansk, men der tales både tysk, engelsk og andre sprog mange steder på Fuerteventura. Selvom Fuerteventura har fået meget af sin kultur ffra Spanien, vil du hurtigt opdage, at øen har sin egen personlighed og stil. Når du rejser til Fuerteventura, vil du opleve at der færre turister end mange andre steder på De Kanariske Øer, hvilket betyder mere plads på strandene og flere solsenge at vælge mellem. Fuerteventura er kendt som øen med masser af sol og vind, og øen har generelt en afslappet stemning med mange unge surfere. Nogle kalder øen for "Europas Hawaii". Tempoet er roligt, også på vejene, og mange seniorer fra Skandinavien, Tyskland og Holland har købt huse og ferielejligheder på Fuerteventura.

Da øen ikke ligger så langt fra Afrika og Sahara, blæser der ofte støv og sand ind over øen, og det kan give luften en let brun/rød farve - det giver nogle fantastiske solnedgange! Det klare vand er ideelt til snorkling og dykning, og den behagelige brise giver gode muligheder for kitesurfing og windsurfing. Især på den østlige side af Fuerteventura er forholdene fremragende for denne slags aktiviteter.

Fuerteventura byder på mere end 150 strande, og mange af dem er kilometerlange og brede med hvidt, finkornet sand. Turistbyen Corralejo i nord har nogle ekstra fine strande vi vil pege lidt ekstra på: den som ligger Parque Natural de Corralejo. I syd, på den rolige kyst Costa Calma, finder du også mange fine strande, og ved Caleta de Fuste er der lidt ekstra børnevenlige og lavvandede strande. En skjult perle er Cotillo, der ligeledes byder på smukke strande og en afslappende landsbyatmosfære. En by man nemt forelsker sig i.

Som andre steder på De Kanariske Øer byder Fuerteventura også på gode muligheder for aktiv ferie! Det rene og klare vand fungerer fint til snorkling og dykning, og den behagelige brise giver gode forhold for kitesurfing og windsurfing. Især på den østlige side af Fuerteventura og i området ved Jandia i syd er der fremragende forhold for surfing. Øen er forholdsvis flad, så det er nemt at komme rundt både i bil  - eller på cykel. Hvis du vil vandre i bjerge, er der ikke mange muligheder, men du kan dog vandre op til Pico de la Zarza, 807 meter over havets overflade. Pico de la Zarza ligger tæt på Jandia. Husk vand!

>> Læs mere om rejser til Spanien

>> Læs mere om rejser til Costa Calma

>> Læs mere om rejser til Corralejo

Strande og aktiv ferie på Fuerteventura

Fuerteventura er kendt for sine kilometerlange, brede sandstrande, der indbyder til både afslapning og vandaktiviteter. Det populære område Corralejo er perfekt, hvis du vil kombinere livet på stranden med shopping, restauranter og barer. Du finder børnevenlige strande på både Costa Calma på sydkysten og Caleta de Fuste på østkysten. Sidstnævnte har små spændende skjulte bugter, en strandpromenade, der er perfekt til vandreture langs kysten, og en forholdsvis god golfbane. Hvis du leder efter en mindre turistpræget destination, er Jandia på sydkysten en god mulighed. Her er Morro Jable-stranden et perfekt valg, rolig og med god plads.

Hvis det er en aktiv ferie du vil have, har Fuerteventura masser af muligheder - uanset om du er på udkig efter aktiviteter på land eller i vandet. Øen et paradis for vandsport, og verdensmesterskabet i windsurfing afholdes også her hvert år i juli. Den friske vind giver perfekte betingelser for både wind- og kitesurfing, og du finder surfskoler på mange af strandene omkring Fuerteventura, hvis du vil lære, hvordan man bliver stående på brættet! Stranden Playa de Sotavento ved Costa Calma er et godt sted, hvis du ønsker at prøve f.eks. kitesurfing, og anses for at være et af de bedste steder til vindsurfing i Europa. Den lille landsby Cotillo er også et godt sted, hvis man vil kaste sig ud i kitesurfing. 

Uanset om du er nybegynder eller erfaren surfer, er der altid et sted eller strand, der passer til dig. Spørg gerne personalet på dit hotel - de kan hjælpe dig med at finde det bedste surfersted ffor dig. Ud over surfing finder du også flere andre vandaktiviteter som vandski, jetski, dykning og snorkling. Der er også mulighed for at komme ud på private bådture, for eksempel fra Corralejo til den smukke ø Lobos. 

Hvis du vil have en pause fra sol, strand og vand, kan du leje en bil og tage på udflugter til små landsbyer og udforske det smukke bjerglandskab. En mere tempofyldt og sjov måde at komme rundt og se Fuerteventura på er at leje en quadbike (eller ATV på dansk) eller en "buggy."  Det kan også anbefales at besøge Barrancos de kos Enamorados, der er nogle smukke klippeformationer ikke langt fra Playa de Esquinzo. Det er også populært at vandre langs kysten, som veksler mellem klipper og rolige strandstrækninger. Du kan også cykle rundt på Fuerteventura, som eksempelvis ved Las Playitas ved den sydøstlige kyststrækning, hvor der er gode muligheder for cykelture og mange fine ruter.

En af de bedste ting ved at rejse til Fuerteventura er, at man aldrig er langt fra en strand. Uanset om du er i Corralejo eller Jandia, er der strande her, som fuldt ud kan matche Fuerteventuras "søstre" Gran CanariaTenerife og Lanzarote.

Hvornår er det bedst at rejse til Fuerteventura?

Virkelig mange danskere rejser til Fuerteventura om vinteren for at få sol og varme - og det uden at skulle flyve alt for langt. Klimaet er lidt tørrere og varmere end på andre af De Kanariske Øer, dog ikke i december, hvor det faktisk kan regne en hel del. Om vinteren er temperaturen normalt lidt over 20 grader om dagen, mens den om sommeren er op til 30 grader. Solen skinner mere eller mindre året rundt, og der er ofte en frisk brise fra havet. De bedste måneder (synes vi) at rejse til Fuerteventura er i efteråret (september og oktober) eller i foråret (marts og april). I disse måneder er priserne lavere, og vejret er perfekt!

Det stabile klima finder du på alle De Kanariske Øer. Der kan være lidt forskelligheder i vindforhold som f.eks. på Gran Canaria og Tenerife, hvor der er mindre vind, men hvor det på de nordlige dele kan regne lidt mere. På Lanzarote er der generelt set altid stabilt.

Kultur, mad og drikke på Fuerteventura

Selvom Fuerteventura har fået meget af sin kultur fra Spanien, vil du også opleve noget unikt, når du besøger øen. De lokale elsker sit farverige karneval, og i februar og marts kan du nyde musik, dans og festligheder i byerne langs kysten. Der er også andre kulturelle begivenheder resten af året. Kommunen Betancuria, som ligger på Fuerteventuras vestkyst, er øens kulturelle centrum. Her finder du historiske museer samt museer som fortæller om øens religiøse historie og arkæologi.

Det lokale køkken er også en central del af Fuerteventuras kultur. Fisk og skaldyr er naturligvis en specialitet, og du finder et fantastisk udvalg i kystbyerne. For eksempel er Avenida Restaurant på havnen i Corralejo et godt valg for fiske- og skaldyrselskere. Lækker mad fra grillen finder du f.eks på Beach Club Chiringuito La Isla, nær Caleta de Fuste. Du bør også prøve lokale specialiteter som "gofio", en slags ristet brød lavet af majs og hvede, som ofte serveres til supper og gryderetter. 

Selvom Fuerteventura er mere stille om aftenen end de andre Kanariske Øer, kan du finde steder med et lettere pulserende natteliv. Det bedste sted for dette er Corralejo, som byder på en bred vifte af barer og klubber. Her finder du levende musik på Rock Cafè, cocktails og karaoke på Flicks Bar og clubstemning på Waikiki Beach Club. Områdene ved Jandia og Caleta de Fuste er kendt for at være mere rolige, men selv her kan du opleve lidt fest og farver om aftenen.

>> Læs mere om rejser til De Kanariske Øer

>> Læs mere om rejser til Caleta de Fuste

>> Læs mere om rejser til Jandia

Fly til og hotel på Fuerteventura

Ligesom hvis du skal rejse til Spanien eller til en anden af De Kanariske Øer er Fuerteventura let at rejse til med direkte fly fra både Aalborg, Billund og Kastrup. Flyrejsen fra f.eks Kastrup tager ca 5 1/2 timer. Øens lufthavn ligger seks kilometer syd for hovedbyen Puerto del Rosario, og du stiller uret en time tilbage, når du rejser til Fuerteventura. 

Man kan booke fly og hotel hver for sig eller en pakkerejse med eller uden All Inclusive. Turismen på Fuerteventura er veludviklet, og der er et godt og stort udvalg af hoteller i alle prisklasser. Vælg mellem ferielejligheder eller moderne resorts med mange faciliteter. En ferie til Fuerteventura er velegnet til både familier, par og seniorer. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ til din ferie på Fuerteventura, De Kanariske Øer og resten af Spanien!



Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Fuerteventura

  • Corralejo
    32 hoteller
    Corralejo er en populær feriedestination på Fuerteventura. Her finder du fine strande og virkelig gode muligheder for vandsport. Her ligger også Corralejo Nature Park, som består af imponerende sandklitter og ørkenlandskaber.
  • Costa Calma
    20 hoteller
    Costa Calma (den rolige kyst) lever fint op til sit navn. Herfra har du kilometervis af flotte sandstrande at vælge mellem. Samtidig er denne rolige ferieby et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af Fuerteventura.
  • Caleta de Fuste
    19 hoteller
    Drømmer du om en afslappet solferie, hvor du kan kombinere dejlige strande med golf, vandsport og spændende udflugter? Så er Caleta de Fuste på Fuerteventura det helt rigtige valg. Her er gode hoteller og et hyggeligt havneområde.
  • Jandia
    13 hoteller
    Gyldne, kilometerlange strande venter dig i Jandia på Fuerteventura. Her kan du på øens bedste strande nyde en afslappende badeferie ved det azurblå hav. Udforsk de lokale restauranters fristelser eller vandrestier i baglandet. Jandia kombinerer ... naturoplevelser, afslapning og aktiviteter som windsurfing og kiting. Læs mere
  • Playa de Esquinzo
    7 hoteller
    Playa de Esquinzo på Fuerteventura venter på dig med mange aktiviteter og attraktioner. Her kan du kombinere et rolige dage på børnevenlige strande med flot natur og masser af vandsportsaktiviteter. En fantastisk feriedestination for hele familien.
  • Cotillo
    5 hoteller
    Cotillo er en lille hyggelig fiskerby på den nordvestlige kyst af Fuerteventura. Den har beholdt meget af sin oprindelige atmosfære, og sammen med de smukke, uspolerede strande er Cotillo en drøm af en ferieby, hvis du vil have fred og ro på din ferie.

Populære hoteller på Fuerteventura

Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Costa Calma
8,5
Meget godt
1425 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Corralejo
9,4
Fabelagtigt
1456 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Corralejo
8,5
Meget godt
3156 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Fuerteventura?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser