Rejser til Viareggio

Viareggio er et velbesøgt feriemål for gæster fra ind- og udland. Du kan solbade, shoppe i de mange butikker og lokal markeder, eller tage på udflugt. Livorno er ikke langt væk, og herfra kan du sejle til Elba, Korsika eller Sardinien.

"Går man en tur rundt i gaderne i Viareggio, kan man følge det gradvise forfald årti efter årti af det, der engang var 'den store gamle dame' blandt italienske badebyer. Blomstringstiden lå omkring århundredeskiftet, da de fleste af de stadig bemærkelsesværdigt skønne Art Nouveau hoteller og casinoer blev bygget"

Således indleder Leslie Forbes sin beskrivelse af den kendte badeby i sin koge- og rejsebog "Et bord i Toscana" (Gyldendal 1988). Hun fortsætter med at beskrive, hvordan senere tiders arkitektur på ingen måde kan leve op til stilen fra La Belle Époque, hvilket vi er nogle, som er helt enige i. Men hendes beskrivelse af Viareggio som en trist by er lidt mere diskutabel.

Faktisk er Viareggio den dag i dag et meget søgt mål for badegæster fra ind- og udland, og i februar afholdes her Italiens største karneval. Lyden af sydamerikansk og italiensk musik strømmer ud fra de talrige optog, og der er et mylder af folk i fantastiske kostumer.
Er du mere til opera end salsa, er Viareggio også det helt rigtige sted at tilbringe ferien, for i de varmeste sommermåneder kan du opleve den store udendørs Puccini operafestival på søen Lago Puccini blot få kilometer derfra.

Udflugter

Fra Viareggio er det en oplagt mulighed at besøge marmorbjergene ved Carrara og Liguriens østlige egne, bl.a. det naturskønne område kaldet Le Cinque Terre, hvor al bilkørsel er forbudt. Men også kulturbyerne Pisa og Lucca ligger tæt på, så du behøver langt fra tilbringe al sin tid på stranden.

Karneval i Viareggio

Karnevallen startede i Viareggio i 1873 med, at nogle af byens borgere bestemte sig for at tage masker på og protestere mod de høje skatter som de blev tvunget til at betale. Dét med anvendelsen af maskerne blev senere en tradition når man skulle vise sin utilfredshed over noget som befolkningen generalt var utilfredse med eller når der skulle gøres grin med andre. Karnevalen i Viareggio anses af mange for at være den største, vigtigste og måske den mest ”elskede” karneval af international karakter. 

Traditionen

Karnevallen startede i Viareggio i 1873 med, at nogle af byens borgere bestemte sig for at tage masker på og protestere mod de høje skatter som de blev tvunget til at betale. Dét med anvendelsen af maskerne blev senere en tradition når man skulle vise sin utilfredshed over noget som befolkningen generalt var utilfredse med eller når der skulle gøres grin med andre. 

Fester og maskefremstilling

Der afholdes årligt - langs byens to kilometer lange strandpromenade - et optog, hvor der på vogne er fastmonteret diverse karikatur-papmaché-figurer af alt lige fra politikere og kendte personer fra den italienske underholdningsbranche. Karnevallen er dog andet end det store optog. Der afholdes fester op til den store dag. I 1920’erne klædte man sig bl.a. ud fra farvetemaer. Hvert år havde sin farve. I dag holdes festerne på strandpromenaden, hvor man afholder kurser i at lave masker, der spilles musik og der er underholdning på byens gader og torve. Karnevallen afholdes hvert år i februar måned.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Viareggio

Populære hoteller i Viareggio

Italien, Toscana, Viareggio
7,5
Godt
2325 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Viareggio
9,0
Fabelagtigt
825 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Viareggio
9,7
Fabelagtigt
382 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi