Rejser til Tivat

Tivat ligger langs Montenegros smukke kystlinje ud til Adriaterhavet, tæt på grænsen til det sydlige Kroatien, og dette er virkelig en fortryllende by, der tiltrækker besøgende fra hele verden med sin skønhed, historiske charme og mange fine seværdigheder. Byen er en god kombination af gammelt og nyt, med traditionelle stenhuse i kontrast til moderne faciliteter i marinaen og luksusresorts. Tivat er en destination, der har noget at byde på for alle, uanset om man er interesseret i historie, kultur, natur eller bare afslapning ved havet.

Tivat er mere end bare en flot kystby i Montenegro - det er en fantastisk perle, der byder på en unik blanding af kultur, historie og moderne faciliteter. Byens charmerende centrum er hjertet af byen og giver besøgende en herlig oplevelse. Med smalle brostensbelagte gader, der snor sig gennem gamle stenhuse, små torve og pladser med mange caféer og butikker, er Tivats centrum et sted, hvor tiden synes at gå langsommere, og man kan mærke historiens vingesus. Den afslappede atmosfære giver dig mulighed for virkelig at opleve det lokale liv - du kan snakke sammen med de lokale på caféer og torve eller gå ind i små håndværksbutikker, der sælger traditionelle produkter og kunst.

Seværdigheder og attraktioner i Tivat

En af Tivats mest unikke attraktioner er Porto Montenegro, en eksklusiv marina, der er blevet et populært stop for superyachter og sejlbåde fra hele verden. Her kan du gå en tur langs de charmerende kajer, gå på opdagelse i butikker og luksusforretninger og nyde et måltid på en af de trendy restauranter med panoramaudsigt over havnen. Hyggeligt!

Hvis du vil have en kulturel oplevelse, kan du besøge St Michael-klosteret, et historisk kloster med flotte arkitektoniske detaljer og smukke freskomalerier. Tæt på klosteret ligger Buca, et museum som huser en imponerende samling af genstande fra havet, og som fortæller om Montenegros lange, rige maritime historie.

For den naturglade turist byder Tivat på den smukke solrige strand Plavi Horizonti, hvor man kan slappe af ved det krystalklare vand og nyde de flotte omgivelser. Hvis du vil udforske mere af den omkringliggende natur, kan du tage en tur til Vrmac-bjerget (ca. 800 m.o.h), hvorfra der er en fantastisk udsigt over Tivat-bugten og Kotor-bugten.

Udflugter og aktiviteter i og nær Tivat

En af de bedste udflugter, når man besøger Tivat, er en dagstur til den nærliggende by Kotor.  Spændende Kotor ligger kun en kort køretur langs den snoede kystvej og her får du en rejse gennem historien, omgivet af den flotteste natur. Middelalderbyen Kotor er som taget ud af en eventyrbog eller et afsnit af Game of Trones med sine smalle gyder, brostensbelagte gader og omkringliggende bymure, der klatrer op ad bjergsiden og giver panoramaudsigt over Kotorbugten og de omkringliggende bjerge. En gåtur langs bymuren giver dig en fornemmelse af at rejse tilbage i tiden og en mulighed for at forstå byens strategiske betydning gennem mange århundreder med handel og konflikter. Kotor har også en flot samling af historiske bygninger og seværdigheder. Den imponerende St Tryphon-katedral med sine store fresker og detaljerede arkitektur er et af byens mest berømte vartegn. 

Du bør heller ikke gå glip af muligheden for at besøge øen Sveti Stefan, et af Montenegros mest ikoniske steder. Den lille ø, der engang var en fiskerlandsby, er blevet forvandlet til et eksklusivt luksushotel, som tilbyder en ret unik kombination af natur, historie og moderne komfort.

Sveti Stefan er kendt for sine unikke huse med røde tage, der klamrer sig til denne klippe midt i Adriaterhavet. Synet af øen på afstand er flot, hvor de romantiske bygninger står som en juvel i det blå vand. Turen til øen sker via en kort gangbro, hvilket gør ankomsten til Sveti Stefan til en oplevelse i sig selv. Når du er på øen, kan du beundre den traditionelle arkitektur og nyde den helt unikke atmosfære. Øen er en perfekt blanding af luksus og historisk charme, og du kan udforske de smukke omgivelser, bl.a. en fin strand, hvor du kan slappe af i det bløde sand og nyde det krystalklare vand. Turen til Sveti Stefan inkluderer også muligheden for at spise på nogle af de fineste restauranter i området. De lokale retter serveres med et moderne twist og er baseret på friske ingredienser fra havet og det omkringliggende landskab.

Mad og drikke i Tivat

Når det gælder mad og drikke, har Tivat et væld af smagsoplevelser at byde på, som virkelig lader dig udforske Montenegros kulinariske muligheder. Denne kystby tilbyder naturligvis frisk fisk og skaldyr, traditionelle retter blandet med internationale influenser, som sammen skaber en unik gastronomisk oplevelse.

Fisk og skaldyr fanget samme dag serveres ofte på restauranterne langs promenaden og i den gamle bymidte. Prøv f.eks en skaldyrstallerken med rejer, muslinger, blæksprutter og andre delikatesser. En anden ret, man ikke må gå glip af, er Buzara, en skaldyrsstuvning tilberedt i en krydret sauce med hvidløg, vin og krydderurter. Denne ret er en slags hyldest til Adriaterhavet og dets smager. Njeguški pršut er en anden delikatesse, man ikke må gå glip af - en lufttørret skinke, der har en dyb og intens smag. Kødelskere vil elske Cevapi, små grillede aflange kødboller, der ofte serveres med brød og løg og ajvar - den traditionelle dip, som består af blandt andet peberfrugt, hvidløg og olivenolie. Cevapi er en favorit på lokale grillrestauranter og giver dig en smag af Montenegros rustikke madkultur.

Når det gælder drikkevarer, er vin en central del af den montenegrinske madkultur, og Tivat er ingen undtagelse. Prøv nogle af de lokale vine, som ofte er lavet på druesorter som kun dyrkes her, og har en unik smagsprofil. Du kan nyde et glas vin, mens du kigger ud over havnen, eller nyd et måltid på en restaurant med havudsigt. Hvis du vil have en autentisk montenegrinsk drikkeoplevelse, skal du prøve Rakija, en stærk brandy, som er en populær aperitif i hele landet. Den serveres ofte som et tegn på gæstfrihed. I Tivat er der flere populære restauranter at udforske, som tilbyder en autentisk montenegrinsk madoplevelse med fokus på lokale ingredienser og traditionelle opskrifter.

Sådan rejser du til Tivat fra Danmark

Det er ret  nemt at rejse til Tivat fra Danmark. Du kan flyve til Tivat International Airport, som har gode forbindelser til forskellige europæiske byer med afgang fra f.eks Kastrup. Andre muligheder er at flyve til Podgorica eller Dubrovnik for at rejse videre til Tivat med bil eller bus. Fra Dubrovnik tager turen ca. to timer.  Med en lejebil kan du nemt komme rundt i landet og besøge flere spændende steder og attraktioner.

Der er masser af hoteller og ferieboliger i Tivat. Når du bestiller din rejse hos Solfaktor, kan du nemt finde en bolig, der passer til dig og dine ønsker i vores intelligente søgemaskine. Hvis du vil, kan du kombinere din overnatning med en flybillet, i en pakkerejse- så er du også er dækket af den statslige danske rejsegaranti. Så nemt er det at rejse med Solfaktor.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Tivat

Populære hoteller i Tivat

Montenegro, Tivat
9,7
Fabelagtigt
378 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Montenegro, Tivat
9,2
Fabelagtigt
396 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Tivat
9,1
Fabelagtigt
500 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)