Rejser til Como

Med sin smukke beliggenhed ved Comosøen og tæt på Alperne er "Silkebyen" Como blevet et af Lombardiets mest populære rejsemål, kun overgået af Milano, Bergamo og Brescia. Byen, der i dag ligger ved den sydlige del af Comosøen for foden af Mount Brunate omgivet af bakker, lå oprindeligt længere oppe i bakkerne, men på ordrer fra Julius Cæsar blev den flyttet ned til sin nuværende placering. Den romerske feltherre sørgede i den forbindelse også for at få drænet et sumpområde her nær søens sydspids. Byen som på det tidspunkt blev kaldt Novum Comum, blev etableret med de karakteristiske romerske vinkelrette gader og en bymur.

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Como og andre byer i området hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Knudepunkt mellem Centraleuropa og Middelhavet

Como har altid været et område med intens aktivitet, da den gennem århundreder har været et knudepunkt for handel og trafik mellem Centraleuropa og Middelhavet. For romerne var byen vigtigt kommunikationspunkt mellem Romerrigets centrum, Rom, og dets nordlige territorier. I nyere tid - i 1500-tallet - blev Como berømt for sin silkeproduktion og er derfor ofte blevet kaldt for Silkebyen. 

Como er stadig præget af sin silkeproduktion, men produktionen er i dag samlet i en række større virksomheder i et industriområde syd for Comosøen, så der i stedet er en charmerende søbred med en smuk promenade og en gammel bydel omkring Piazza Cavour.

Fødested for historiske personer

Como har også været fødested for mange betydningsfulde historiske figurer i Italien, herunder digteren Caecilius nævnt af Catullus i det 1. århundrede f.Kr., den berømte romerske naturhistoriker og militærleder Plinius den Ældre og dennes søn Plinius den Yngre, Pave Innocens 11. og videnskabsmanden og opfinderen Alessandro Volta, der opfandt batteriet og gav sit navn til den elektriske kraftenhed - Volt.

Oplevelser og seværdigheder

På trods af sin beskedne størrelse med omkring 85.000 indbyggere indeholder byen en lang række  seværdige kunstværker, kirker, haver, museer, teatre, parker og paladser, såsom Duomoen, der samtidig er sædet for bispedømmet Como; Basilicaen Sant'Abbondio; villaen Villa Olmo; de offentlige haver med Tempio Voltiano; Teatro Sociale; Broletto eller byens middelalderlige rådhus; og Casa del Fascio.

Parken Giardini Pubblici, hvorfra der er en enestående udsigt ud over søen, er også et besøg værd. En anden god oplevelse er at kigge nærmere på den imponerende katedral, Santa Maria Maggiore, fra det 12. århundrede, som er dekoreret i marmor. Indenfor er der blandt andet malerier fra det 16. og 17. århundrede.

Og nu da du befinder dig i "Silkebyen", så er et besøg på silkemuseet, Museo della Seta, hvor du kan lære om silkeorme og den lokale silkeproduktions historie, naturligvis uundgåeligt. Når du er i dette område, hvor hovedparten af Europas silkeproduktion foregår, er det også oplagt at benytte lejligheden til at købe noget lokalt produceret silke med hjem som souvenir. Der findes flere outlets nær Como.

Transport

Fly

Den nærmeste lufthavn er Milan Malpensa lufthavn, der ligger 40-60 minutters kørsel via autostradaen. Der er også busafgange 3 gange dagligt fra lufthavnen.

Tog

Togselskaberne Trenitalia og LeNORD forbinder Como med tog til andre større byer i Lombardiet via to hovedstationer: Como S. Giovanni (Trenitalia) og Como Lago (LeNORD). Como er også forbundet med Milano Porta Garibaldi-stationen via linjen S11 (Servizio Ferroviario Suburbano (S)).

Bil

Como har generelt en god infrastruktur for biler og andre køretøjer. E35-motorvejen forbinder Como med Milano og går videre til Schweiz.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Como

Populære hoteller i Como

Italien, Lombardiet, Como
7,9
Godt
1925 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste by: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Lombardiet, Como
8,6
Meget godt
965 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 53 km
  • Nærmeste by: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Lombardiet, Como
8,3
Meget godt
2070 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi