Rejser til Turgutreis

Turgutreis er en smuk by som ligger i et fascinerede lavastenslandskab. Byens har sit navn efter admiral Turgut Reis, som var admiral i den ottomanske flåde. Han var med i flere slag og var blandt andet med til at besejre Korsika. Han blev også dræbt under et slag, denne gang var det mod Malta. Vindforholdene ved byens kyst er ideelle for vindsurfere og området inviterer også til vandreture. Ud for kysten ligger en masse små øer, de bruges hovedsageligt som græsningsarealer og til landbrug. Vil man gerne videre på rundrejse i Tykiet er Turgutreis et godt udgangspunkt.

Besøg majestætisk natur i Turgutreis

Byen er opkaldt efter den berømte admiralen Turgut Reis, som blev født i det 16. århundrede. Han kom fra trange kår og endte som admiral for den ottomanske flåde. Han var med til at besejre Korsika og returnerede herefter til Istanbul med mange hundrede fanger. Han blev dog siden dræbt under et slag om Malta. I dag finder man en statue af admiralen i Turgutreis.

Byen ligger omkring 1 time fra lufthavnen i Bodrum og helt vestligt på halvøen med det Ægæiske hav lige ved siden af. Vindsurfere er begejstrede for stedets kyststrækning hvor vindforholdene er ideelle. Lige uden for kysten finder man et mylder af små øer, som bliver brugt til husdyr og landbrug.

Naturen i området er majestætisk og domineres af vulkanske klipper. Her er der lavet flere turruter for dem som vil på en frisk vandretur.

Turgutreis er et godt udgangspunkt hvis man vil på udflugter og busture og man kan tage på kryds og tværs af det meste af Tyrkiet herfra.

Det er ikke mange år siden, at Turgutreis ikke var meget mere end en lille undseelig landsby for enden af en grusvej, som ikke fik mange besøgende. I dag er byen den næststørste på Bodrum-halvøen og et populært rejsemål. De fleste rejser hertil for at nyde en afslappende ferie på stranden ved det lune middelhav. Det kan enten være på stranden Günbatimi Plaji lige nord for marinaen i Turgutreis eller på en af halvøens mange andre indbydende badestrande, som blot er en kort dolmus-tur væk.

 

Shopping og afslapning på stranden

Det er dog ikke kun strandene, som du kan nyde godt af på en rejse til Turgutreis. Selvom der kun er omkring 20 km ind til Bodrum by, er Turgutreis kendt for sit butiksliv, herunder halvøens største, ugentlige marked. Det tiltrækker hvert lørdag besøgende fra hele området. På dette store marked kan du gå på opdagelse blandt tøj, håndværk, frugter samt lokale delikatesser som yogurt, oste, oliven og andet, du kan bruge til at lave dine egne tyrkiske meze. Du kan dog også finde alle dagelige fornødenheder i byens supermarkeder, ligesom der er et væld af de sædvanlige souvenirbutikker.

Hvis du ikke blot vil fordrive ferien med at dase på stranden eller shoppe, er der også meget andet at tage sig til på Bodrum-halvøen. En tur langs kysten med en af de mange turbåde, er for eksempel en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Der er typisk ture til enten de nærliggende strande mod syd eller de uberørte småøer mod nord, hvor der lægges til, så I kan bade og snorkle i det klare vand. Der er sågar mulighed for at tage en færge til den græske ferieø Kos.

Vil du hellere blive inde på land, er der talrige vandrestier rundt om på halvøen, som ofte fører dig forbi interessante, historiske seværdigheder. Trænger du til at brænde lidt energi af på en løbetur eller blot en lidt længere gåtur, kan en tur op til ruinerne af de tre gamle vindmøller, Manara, over byen anbefales. Dine anstrengelser belønnes med en smuk udsigt ned over Turgutreis og kysten. Vil du på sightseeing er det også oplagt at afsætte en dag til at besøge Bodrum by, hvor der udover masser af butikker og restauranter er flere spændende museer og historiske monumenter at udforske.

Bodrum-halvøens smukkeste solnedgang

Turgutreis ligger på vestkysten og lokalt bryster man sig af at have Bodrum-halvøens smukkeste solnedgang. Den kan du nyde, når du sidder på en af byens mange restauranter eller caféer og kigger ud over havet. Priserne er godt nok lidt højere på spisestederne med havudsigt, men særligt omkring solnedgang er det alle pengene værd.

Rejser du til Turgutreis, får du rig mulighed for at stifte bekendtskab med det tyrkiske køkkens herligheder, hvis du besøger en af restauranterne med traditionelle retter på menukortet. Derudover er der naturligvis også talrige spisesteder, som serverer mere internationalt inspirerende retter lavet på gode lokale råvarer og friske forsyninger fra havet. Du kan eventuelt slutte aftenen af med en køling drink på en af byens barer. Nattelivet er dog forholdsvis afdæmpet i Turgutreis sammenlignet med hovedbyen Bodrum, som er inden for kort rækkevidde, hvis du har lyst til en mere livlig aften i byen.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Turgutreis