Life Palace Hotel

Officiel kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fabelagtigt
835 anmeldelser

Er du en inkarneret romantiker?! Og vil du have nem adgang til alt (altså gåafstand), så skal du helt sikkert bo på det fantastiske boutique-hotel Heritage Hotel Life Palace i hjertet af den hyggelige by, Sibenik. Midt på byens smukke torv, bag flotte hvide parasoller, står der et fabelagtigt æggeskalsfarvet palads fra 1400-tallet og stråler. Det er Heritage Hotel Life Palace, som oprindeligt hed Marenci-paladset. Jeg har parkeret bilen et par minutters gang fra hotellet, da det ikke er tilladt at køre gennem de smalle, hyggelige brostensgader og parkere foran hotellet. 

Kommer du med bagage, skal du derfor være parat til at bære den et kort stykke, ligesom i gamle dage, eller rulle, hvis du har en af de nye smarte kufferter på hjul… Men pyt, når du er vel ankommet og ser hotellet, glemmer du alt om, at der ikke er en butler til at hjælpe med bagagen.

Selv om jeg er blevet vel modtaget alle de steder, jeg har været i Kroatien, bliver jeg alligevel forbavset, hver gang jeg træder ind på et nyt hotel, for velkomsten fra personalet er så varm og hjertelig, at jeg smelter fuldstændig. Og smelter, det gør jeg, da Anna kommer og tager imod i den smukt udsmykkede lobby. I virkeligheden er det nok lidt forkert at beskrive den som en lobby, for ved første øjekast tror du faktisk, at du befinder sig i et nobelt konditori. Her står elegante cremefarvede stole omkring de små, runde caféborde. Desuden en bardisk så imponerende, at jeg får associationer til en guldsarkofag fra Tut Ankh Amons grav i Egypten.

Den er dekoreret med små, diskrete løvehoveder, og espresso-maskinen i "Rolls Royce"-klassen står og udsender en dejlig kaffeduft. Glasmontrer frister med alverdens lækkerier og har du en sød tand, vil du helt sikkert komme til at tilbringe meget tid netop her.

Der er tænkt over alle detaljer i indretningen, og jeg er lidt målløs over måden, hvorpå det er lykkedes indretningsarkitekten at få stilen i det gamle palads til at harmonere med det moderne design. Alt er så smukt restaureret, lækkert, elegant og lyst. De rå murstensvægge, bjælkerne i loftet, de skønne autentiske stengulve, alt fører tilbage til 1400-tallet. En fantastiske fornemmelse og jeg føler mig straks hjemme.

Anna's hjem nr. to

Anna, der har været en del af hotellet siden det åbningen for blot et års tid siden, fortæller, at hun oprindeligt har arbejdet på et stort hotel, men her på Life Palace, hvor der kun er 17 værelser, fornemmer hun slet ikke at arbejde på et hotel. Hun føler i stedet for, at hun er en del af en stor, dejlig familie. Jeg kan tydeligt mærke hendes glæde over at skifte fra et stort turisthotel med dette super-charmerende boutique-hotel.

Hun viser mig stolt rundt, som er jeg gæst i hendes private hjem. Og herfra op ad den smukke stentrappe med det gamle fine jerngelænder (her findes selvfølgelig også en elevator), og som altid er jeg spændt på at se, hvad der gemmer sig bag de smukke døre, nu hvor førsteindtrykket har været så godt. Og selvfølgelig bliver jeg ikke skuffet, da døren åbner sig til det første værelse. Wow - så smukt og utrolig romantisk!

Jeg har slet ikke lyst til at forlade værelset igen. Det er et helt perfekt værelse for et nyforelsket par, der kun har lyst til at blive indendørs. Den provencalske stil med de cremefarvede vægge, smukke tæpper, hyggelige småsprossede vinduer med lange, draperede gardiner danner kulisen for den elegante seng, der er en dronning værdig.

Over sengen er der malet udsøgte religiøse motiver direkte på væggen, noget der giver en helt særlig atmosfære, uden at det bliver for meget. Kigger du ud af vinduet ser man ned på det hyggelige lille torv, og det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan stemningen har været i 1400-tallet, da paladset blev opført.

Beliggenheden er fantastisk. Hotellet ligger tæt på den berømte domkirke St. Jakobskatedralen (UNESCO's verdensarvliste). Den S-K-A-L du se, selvom du sikkert foretrækker at blive på værelset, for sjældent har jeg set en smukkere kirke, og jeg har efterhånden set en del. Er du glad for kirker, kan jeg fortælle, at byen Sibenik kan prale af hele 24 af slagsen.

Er det (mod forventning) lykkedes dig at forlade hotellet, og har du været rundt og kigge i Sibeniks fine, små forretninger og nydt nogle af de spændende kunstgallerier eller bare været nede og nyde Sibeniks berømte havn, så har du nok brug for at komme ”hjem” og få lidt forkælelse. Det får du i hotellets SPA-afdeling. Måske ikke den største af sin slags, men her er sauna og en jacuzzi, der nok skal få dig helt ned i gear.

Som afslutning på en fantastisk rundvisning kom hotellets salg- og marketing chef, Catharina, forbi for at sige 'hej' og ikke mindst for at tilbyde mig at prøvesmage Life Palace store udvalg af kager. Det er faktisk lige, hvad jeg har lyst til: ) Og behøver jeg at sige, at de smager fremragende - end ikke La Glace kan gøre det bedre og komme det lille "konditori-hotel" til sokkeholderne: )

Godt at vide om Heritage Hotel Life Palace

Selv om der ikke er mulighed for parkering foran hotellet, tilbydes du alligevel gratis parkering. Dog skal du huske at reservere på forhånd.

Nærmeste lufthavn er Split lufthavn, der ligger ca. 60 km herfra. Jeg synes dog, at et besøg i denne fantastisk smukke by (den ældste kroatiske by ved Adriaterhavet) er oplagt i forbindelse med en rundtur langs Kroatiens kyst, da den ligger helt perfekt mellem Zadar og Split.

Der er gratis WiFi over alt på hotellet. Udenfor Sibenik ligger den smukke ”skærgård” med ca 240 øer, holme og skær. Du må heller ikke gå glip af den berømte nationalpark, Krka, med de flotte vandfald og det rige fugleliv. Parken ligger lige udenfor Sibenik.

 

Derfor skal du vælge Life Palace Hotel

  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Parkering

Kort og afstande

  • Nærmeste by Šibenik – 0 km
  • ... en af Centraldalmatiens fineste, gamle byer
  • Afstand til havet – ca. 170 m
  • Kroatiens næststørste by Split – ca. 80 km
  • … med den gamle bydel på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv
  • Diocletian’s Palace, det historiske centrum i Split – ca. 80 km
  • … en livlig bydel med restauranter, caféer og butikker
  • Cathedral of St. Domnius, Katedralen i Split – ca. 81 km
  • Trogir, en havneby med en rig kulturarv – ca. 46 km
  • Piraternes by, Omis – ca. 106 km
  • National Parken Krka – ca 13 km
  • Byen Zadar, med Sv. Donat-katedralen – ca. 83 km
  • Plitvice-søerne og nationalpark – ca. 174 km
  • Pag Island – ca. 95 km
  • Kroatiens hovedstad Zagreb – ca. 326 km
  • Dubrovnik, et af de mest besøgte turiststeder i Dalmatien – ca. 279 km
  • Split lufthavn – ca. 60 km

De 17 værelser er fordelt på tre etager og er inddelt i følgende værelsestyper. De er lyse, indbydende og rummelige.

De har den hyggeligste og mest romantiske stil, uden at det bliver "too much" – det er bare gennemført og lækkert. Nogle værelser har frillagte bjælker i loftet. Andre har malerier, nogle har rå vægge mod vinduet, men ens for alle er, at de har de noget helt særligt, der lige sætter det berømte prik over I'et.

I 1400-tallet brugte man ikke balkoner, så der er kun et enkelt af værelserne, som har en balkon, men er du heldig at få dette, kan jeg garantere, at du sikkert vil få lyst at vinke royalt ned til menneskemængden på torvet, så specielt føles det at sidde netop her.

Fra enkelte af værelserne kan du skimte havet og fra andre fornemmer du pulsen fra den gamle, hyggelige by. Badeværelserne er holdt i moderne stil, og er indrettet med badekar eller bruser. Du skal heller ikke snydes for hverken aircondition eller flatscreen-TV med satellitkanaler, som naturligvis findes på alle værelser.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Life Palace Hotel. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

  • Mulighed for A/C
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Mulighed for balkon/terrasse
  • Parkering (evt. mod gebyr)
  • I by eller landsby
  • Strand under 1½ km væk
  • By under 3 km væk
  • Hotelbar
  • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Trg Šibenskih Palih Boraca 1
22000 Sibenik

Koordinater

Latitude: 43.7351
Longitude: 15.8907

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Solfaktor kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere