Rejser til Rethymnon

Få en dejlig strandferie i Rethymnon på Kreta i Grækenland. Byen byder på flotte strande, historiske seværdigheder og et godt natteliv. Book en billig ferie til Rethymnon med Solfaktor!

Rethymnon som rejsemål

Rethymnon er en mellemstor (ca. 50.000 indbyggere) by på kysten på Kreta i GrækenlandDet er den tredjestørste by efter hovedstaden Heraklion og den næststørste by Chania. Byen ligger nogenlunde midt på øen, ca. 100 km vest for feriebyerne Hersonissos, Malia og Agios Nikolaos. Det er en af de mest populære destinationer på Kreta og fungerer fint både for familier, der rejser med børn, par, vennegrupper og singlerejsende. Her kan du kombinere strand og by, naturskønne områder, gammel historie, shopping og gastronomiske oplevelser. Rethymnon har en afslappet atmosfære på trods af sin relativt store størrelse. Nede i den hyggelige havn kan du virkelig mærke historien i de smukke gamle bygninger, og her finder du også mange caféer og restauranter. Havnen er smuk med de  gamle facader og de farverige både, der ligger og vugger i havnebassinet.

Attraktioner og aktiviteter i Rethymnon

Mange turister rejser til Rethymnon for at nyde solen og svømme i det rene. klare badevand. Der er en stranden i hjertet af Rethymnon by med blødt sand og klart badevand - den strækker sig flere kilometer langs Middelhavets kyst, kun afbrudt af små områder med klipper. Strandene har EU's Blå Flag-mærke og skifter mellem finkornet til grovkornet sand og småsten. Her kan hele familien få dejlige feriedage sammen. Her er gode og moderne faciliteter og  desuden mulighed for vandsport som jetski og paddle boarding.

Forudene strandene byder Rethymnon på en gammel bydel fra middelalderen med smalle brostensbelagte gader, smuk arkitektur og venetianske og osmanniske bygninger.  Kreta var en del af Venedigs Middelhavsimperium i over 400 år, og en del af Det Osmanniske Rige i over 200.  Her kan du se historiske steder som Rimondi-fontænen (fra 1626) og borgen Fortezza, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og havet. Det arkæologiske museum i byen har en imponerende samling af arkæologiske fund og giver et indblik i Kretas og Grækenlands lange og spændende historie.

Hvis du vil ud i naturen på don ferie, er Rethymnon-området et godt sted at starte ud fra. Her er nemlig et skiftende landskab med frodige dale, bjergkæder og naturstier. Du kan besøge steder som Platania-kløften og Imbros-kløften for vandreture og trekking i bjergene. Eller tage en dagstur til den flotte by Chania, som kun ligger en times kørsel fra Rethymnon. Husk: billeje er forholdsvis billigt på Kreta.

Hvornår skal man rejse til Rethymnon?

Højsæsonen på Kreta og i Grækenland er om sommeren, og i denne periode er der mange gæster her som holder sommerferie sammen med familien. Det er varmt, med temperaturer, der kan nå over 30 grader. Du kan også rejse sydpå til Rethymnon om foråret eller efteråret, hvis du  vil undgå højsæsonen og den mest tunge varme. De lidt lavere temperaturer gør det mere behageligt at lave udendørs aktiviteter og sightseeing på Kreta. Vinteren betyder lavsæson i Grækenland med køligere temperaturer, og i denne periode vil nogle restauranter og attraktioner være strengt lukkede. Her vil der også falde lidt regn hist og her.

Mad, drikke og natteliv i Rethymnon

I Grækenland spiser du godt, og Rethymnon er ingen undtagelse. Her er både lokale restauranter med kretensiske specialiteter og  naturligvis også spisesteder med  mere internationale menukort. I byens centrum finder du mange restauranter og typiske, græske tavernaer med hyggelig udendørs servering. Her kan du spise  frisk fisk og skaldyr, grillet lam, tzatziki sammen med små, lækre forretter og lokale kretensiske oste som mizithra og graviera. I havnen kan du nyde din aftensmad, mens solen går ned over Middelhavet. Du får simpelthen ikke en bedre kulisse end dette.

Det er værd at udforske lokale madmarkeder som Agora-markedet, hvor du kan købe friske råvarer og traditionelle kretensiske produkter. Området omkring Rethymnon er også kendt for sin vinproduktion, og du kan prøve forskellige lokale vine på restauranter og deltage i vinsmagninger på vingårde i løbet af din ferie.

Nattelivet i Rethymnon er intensivt, især om sommeren, når byen er fyldt op med turister. Her er både  pubber, barer og natklubber, hvor der er gang i den til den lyse morgen.

Fly til og hoteller i Rethymnon

Det er nemt at rejse fra Danmark til Rethymnon. Der er direkte fly fra både Aalborg, Billund og København i sommermånederne til den største lufthavn på Kreta, Chania Airport (CHQ). Flyrejsen fra f.eks København er på 3,5 timer.. Fra lufthavnen kan du tage en taxa til Rethymnon, og rejsen tager lidt over en time. En meget billigere løsning er at tage en bus fra lufthavnen til centrum af Rethymnon. Hvis du vil have mere frihed til at udforske Kreta, og vil være fri for taxi eller bus, lej en bil.

I Rethymnon kan du vælge mellem flere gode overnatningsmuligheder. Her finder du all-inclusive hoteller med mange faciliteter, charmerende gæstehuse, boutiquehoteller og store ferielejligheder og feriehuse. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Rethymnon og Kreta!



Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Rethymnon

Populære hoteller i Rethymnon

Grækenland, Kreta, Rethymnon
9,5
Fabelagtigt
844 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Rethymnon
9,6
Fabelagtigt
271 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Rethymnon
9,0
Fabelagtigt
433 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Rethymnon?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser