Rejser til Paris

Forkæl dig selv med en romantisk storbyferie i metropolen Paris. Oplev storslået arkitektur, kultur, historiske seværdigheder, eksklusiv shopping og få store, gastronomiske oplevelser. Book en billig ferie til Paris med Solfaktor!

Paris som rejsemål

Paris er Frankrigs hovedstad og ligger i den nordlige del af landet ved floden Seinen i regionen Île-de-France. Hovedstadsområdet har over 12,5 millioner indbyggere. Paris er en verdensberømt destination, der tiltrækker tusindvis af turister hver dag. Byen byder også på en unik kombination af elegance, historisk charme, moderne livsstil og er en storbyoplevelse for alle aldre - uanset om du er interesseret i historie, kultur, shopping eller gastronomi.

Attraktioner og aktiviteter i Paris

Paris byder på et fantastisk og imponerende udvalg af seværdigheder, attraktioner og aktiviteter. Mange af dem kender du fra filmens verden som f.eks "Amalie fra Montmartre" eller fra Tour de France. Det gælder for eksempel for det ikoniske Eiffeltårn, en af verdens mest berømte konstruktioner.  Tårnet blev bygget færdigt i 1889 og er 330 meter højt.  Besøg et af verdens største og mest prestigefyldte kunstmuseer, Louvre-museet, hvor du kan se mesterværker som Mona Lisa og Venus de Milo. Den storslåede gotiske Notre Dame-katedral har en imponerende arkitektur, og du kan klatre op i tårnene og få en spektakulær udsigt over Paris. I Montmartre-kvarteret finder du et andet berømt monument, den majestætiske Sacré-Cœur-basilika.

Hvis du kan lide eksklusiv eller bare spøjs shopping, er Paris en drømmedestination med alt fra eksklusive butikker på Champs-Élysées til vintagebutikker i Les Marais-kvarteret. Paris byder også på et pulserende kulturliv med teater, kabaretforestillinger på Moulin Rouge og Lido - samt klassisk opera og ballet på Palais Garnier, for eksempel. Lej måske en cykel for at udforske byens smukke parker som Luxembourg-haven eller Parc des Buttes-Chaumont. Tip: book dig ind på et  flodkrydstogt på Seinen, gerne om aftenen med middag og gode vine inkluderet. En flot oplevelse. Hvis du vil udforske mere end Paris, kan en dagstur til det overdådige Versailles-slot og de omkringliggende haver anbefales. Der kører tog fra f.eks Austerliz-stationen.

Hvornår skal man rejse til Paris?

Paris er en meget stor  by, der tilbyder alt, hvad man kan ønske sig at opleve på en storbyferie. Forelskede par, shoppingglade venner, kulturentusiaster og børnefamilier vil alle finde noget at se og opdage i denne metropole. Paris kan besøges hele året, men sommermånederne er dog højsæson for de fleste turister. I denne periode er det varmt, og byen har utallige arrangementer, koncerter og festivaler. Et tip er at bestille billetter på forhånd til de mest berømte attraktioner i denne periode, så du er garanteret adgang og undgår køerne - f.eks til Louvren og til Eiffeltårnet.

Foråret er et godet tidspunkt at besøge Paris på. Så vil her være blomster i parkerne og oftest ret lune aftener.  Det samme kan siges om efteråret, hvor du kan opleve de skiftende farver i parkerne, og der er meget færre turister end i sommermånederne. Både forår og efterår er det perfekte tidspunkt til en storbyferie i Paris. Om vinteren er Paris koldt og fugtigt, og der falder en masse regn i perioder.  Men franskmændene ved, hvordan man holder det hyggeligt og varmt indendørs, så i denne periode kan du nyde livet på en hyggelig bistro med en café au lait  - og byens mange museer er åbne, men med meget færre turister.

Mad, drikke og natteliv i Paris

Paris er med rette en verdensberømt destination når vi taler om mad og drikke. Her finder du et enormt udvalg af restauranter og spisesteder, der byder på klassisk, fransk madkultur med retter som coq au vin, bouillabaisse, escargot (snegle) og boeuf bourguignon. I Paris finder du både elegante gourmetrestauranter med Michelin-stjerner og enkle spisesteder med en afslappet og hyggelig atmosfære, her er barer, caféer og veganske restauranter. Og alt andet, du kan forestille dig.

Paris er uden tvivl en af Europas og måske en af verdens mest romantiske byer. Så nyd livet på en af byens mange fortovscaféer med en kop espresso eller café au lait, og smag på berømte franske kager som croissanter, pain au chocolat, éclairs og crème brûlée. Frankrig er også kendt for sin ost og vin. I Paris finder du mange delikatesseforretninger med et fantastisk udvalg af oste, som du kan nyde sammen med en god flaske vin. 

Paris er kendt for sit gode natteliv. Her finder du cocktailbarer, vinbarer, pubber og natklubber samt tagterrasser, hvor du kan nyde en drink eller et glas champagne, mens du nyder udsigten. Natklubberne i Paris er kendt for at starte sent og fortsætte til de tidlige morgentimer.

Fly til og hoteller i Paris

Til Paris og Frankrig kan du rejse direkte med fly fra både Billund og København. Fra Aalborg skal du skifte fly undervejs. Flyrejsen til hovedlufthavnen i Paris, Charles De Gaulle (CDG), tager ca. 2 timer. Du kan også flyve til en anden lufthavn i Paris, som hedder Paris-Orly Airport (ORY), men Charles De Gaulle har de fleste afgange.

Den mest effektive måde at komme fra begge lufthavne til centrum af Paris er med tog. Togstationen ligger i lufthavnen, og der kører jævnligt tog til flere centrale stationer i Paris' centrum. Du kan også tage en lufthavnsbus, som er en praktisk mulighed for at komme direkte til forskellige kvarterer i byen. Du finder taxaer lige uden for ankomsthallen.

Der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder for enhver smag og budget i Paris. Du finder kendte hotelkæder, hyggelige boutiquehoteller, femstjernede hoteller og store ferielejligheder. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt guidede ture inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Paris og Frankrig!



Hoteller i Paris

Populære hoteller i Paris

Frankrig, Île-de-France, Paris
8,9
Meget godt
1264 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
9,7
Fabelagtigt
524 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
9,4
Fabelagtigt
1524 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hvad siger gæsterne i Paris?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser