Rejser til Prag

Prag er hovedstaden i Tjekkiet og ligger ved floden Vltava. Byen er en yderst charmerende destination, der tiltrækker turister hele året. Byen kan prale af smukke middelalderbygninger, historiske slotte og brostensbelagte gader. Det er lidt som de ældste dele af København - men med bare mere af det hele! En tur til Prag en for familieturen, festturen og turen med vennerne. Book en billig ferie til Prag med Solfaktor!

Attraktioner og seværdigheder i Prag

Attraktionerne og seværdighederne er næsten uendelige i Prag. Tjekkiets hovedstad er en af Europas smukkeste byer (synes vi her hos Solfaktor) og kan prale af historiske seværdigheder som borgen (Hradcanské námestí) - et af de største borgkomplekser i verden. Byen er en arkitektonisk perle med imponerende bygninger og kirker, et eksempel er katedralen St. Vitus. I Prag kan du gå rundt i de charmerende brostensbelagte gader i den gamle bydel og bare føle den gamle bys pulsslag. Det er også en god idé at tage til det jødiske kvarter (Josefov), stoppe op ved ved Petrín-tårnet for at se panoramaudsigten over Prag og den historiske Vysehrad-fæstning.

Når du har brug for en pause,  kan du hoppe på et flodkrydstogt på floden Vltava og beundre Prags smukke broer og arkitektur fra vandsiden. På den anden side af Vltava-floden løber den berømte Karlsbro mellem bydelene Staré Mesto og Malá Strana (Den Store Plads og Det Lille Sted - groft oversat). Karlsbroen er en af de ældste broer i byen, udsmykket med 30 helgenstatuer og med folk på næsten døgnet rundt. Denne 520 meter lange gotiske bro over Vltava-floden er måske Europas smukkeste middelalderbro og er ikke overraskende et af byens mest berømte steder. Fra broen kan du  se en flot udsigt over Prag, og herfra er det nemt, at gå videre på opdagelser i byen.

I 1992 blev Prags gamle bydel optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og i vore dage kommer der over otte millioner besøgende, hvor størstedelen er internationale rejsende.  Prag er fuld af charme med små, snoede gader, gamle bygninger adskilt af utallige porte, der åbner op til hyggelige og lidt hemmelige  baggårde. På byens mange gadehjørner og små torve ligger spændende restauranter og barer side om side og lokker med priser, der er mærkbart lavere end i Danmark.

Mad, drikke og natteliv i Prag

Det er vigtigt at forkæle sig selv med gode madoplevelser mellem shopping og sightseeing! I Prag kan du kombinere traditionelle tjekkiske retter med smager fra hele verden. Udvalget er stort af charmerende caféer og restauranter i Prags gamle bydel, for eksempel i Mala Strana-kvarteret ved foden af  borgen. Men nu siger vi det, som det er: det tjekkiske køkken består mest af de lidt tungere retter og præget af kødfulde pølse- og gryderetter.  Retterne er typisk med masser af af kål, kartoffelmos eller dumplings, som er en slags melboller, noget du også kan finde i Østrig, der hedder det bare Knödel.

Selvom det stadig er muligt at smage disse lokale, traditionelle retter, vil du hurtigt opdage, at Prags madscene i dag er påvirket af mange andre madkulturer. For eksempel er mange restauranter inspireret af de franske og italienske køkkener - og der er mange vietnamesiske gadekøkkener. Det generelt lave prisniveau i Tjekkiet afspejles naturligvis også i menuerne, hvilket betyder, at der er masser af muligheder for at forkæle sig selv med nogle ekstravagante gastronomiske oplevelser. Det gælder også øl, som spiller en vigtig rolle i den tjekkiske madkultur. Tjekkisk pils er ikke stærk - men god!

Der er heller ingen mangel på steder at få noget at drikke i Prag. Om sommeren er der masser af muligheder for at nyde en kold øl i en af byens grønne parker eller i pubbernes hyggelige haver. Prags natteliv er livligt og varieret med noget for enhver smag. Du finder alt fra pulserende technodiskoteker til hyggelige jazzklubber. Ikke overraskende tiltrækker de lave priser en del festglade unge turister (nogle af dem er fra Skandinavien), som bliver ude til langt ud på natten.  Samtidig er der også masser af muligheder for at nyde en mere fredelig aften på en af de traditionelle pubber, elegante cocktailbarer eller til en intimkoncert.

Hvem vil godt kunne lide at rejse til Prag?

Prag er virkelig perfekt til en forlænget weekend! Det gælder både om man rejser som par, familie eller sammen med en flok venner. Der er masser at opleve i form af historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og underholdning i en afslappet storbyatmosfære.

Julemarkeder og juleshopping i Prag

Et unikt sted at tage på den årlige juleshoppingtur er Prag. Tjekkiets hovedstad åbner sine julemarkeder fra den 2. december og holder åbent hele vejen frem til nytår. Her finder du eventyrlige julemarkeder med juletræer, masser af skinnende julelys og alle de gaver du vil købe, du kan forestille dig til en juleshoppingtur. Ud over traditionel juleshopping er her også gang i den om aftenen. En perfekt kombination.

Hvornår skal man rejse til Prag? 

Prag ligger midt i det kontinentale Europa og har et typisk kontinentalt klima med varme og tørre somre og kolde vintre. Foråret kommer oftest tidligt, hvilket gør Prag til en populær destination for påskeferie. Mange af hotellerne tilbyder lave priser i august, når temperaturen er på sit højeste.

Fly til og hoteller i Prag

Prag er let at komme til med direkte fly fra både København, Billund og Aalborg. Flyrejsen tager lige knap 2 timer. Der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder i byen, herunder luksushoteller med mange faciliteter, hyggelige pensionater. ferielejligheder og hoteller i alle prisklasser og niveauer. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Prag og Tjekkiet!

Rejser til Tjekkiet

Læs mere om Tjekkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tjekkiet her

Andre links

Hoteller i Prag

Populære hoteller i Prag

Tjekkiet, Prag
8,6
Meget godt
2332 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
9,3
Fabelagtigt
2437 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
9,6
Fabelagtigt
1603 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Prag?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 45 anmeldelser