Casal Santa Eulalia

Officiel kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fabelagtigt
120 anmeldelser

Hotel Casal Santa Eulàlia på Mallorca så dagens lys for længe, længe siden – nærmere bestemt år 1242 efter Kristi fødsel. Nu vil jeg være helt ærlig og erkende, at nutidens Casal Santa Eulàlia kun har få ligheder fra dens spæde oprindelse. I dag bliver du mødt af en karakterfuld og pittoresk ejendom, hvor du har lejlighed til at fantasere om historiens vingesus med indflydelse fra mange forskellige tidsepoker. Tænk engang, næsten 800 års udvikling – her er historier nok til at fylde en velproportioneret eventyrbog. 

Hotel Casal Santa Eulàlia er en landejendom, eller mere korrekt; en såkaldt spansk finca, der for knapt 20 år siden blev forvandlet til et yderst karakterfuldt og autentisk hotel. Efter min velsmagende (og stærke) espresso, som jeg nød undervejs i Santa Margalida, kørte jeg videre på ruten PM-341, der slutter ved havet ved byen Can Picafort, men så langt skal jeg nu ikke.

Jeg leder i stedet for efter en lille landevej til min højre side, der hedder noget, som kun en indfødt kan udtale; Cami de Santa Euiâria. Da mine øjne er allermest betaget af omgivelserne, jeg passerer forbi, skiltes der pludselig med den vej, som jeg på forhånd har opgivet at udtale navnet på. Nu er jeg tæt på målet, og faktisk er jeg blot nogle hundrede meter fra, at min lejede Ford Fiesta ruller ind på gårdspladsen. Wow, kærlighed ved første blik. ”Den skal vi ha’ til vores samling af hideaways”, tænker jeg med det samme.

Historien om Casal Santa Eulàlia

Som du netop har læst, så kan fincaens første ”livstegn” i det historiske arkiv dateres tilbage til 1242, og allerede da var Casal Santa Eulàlia en af Mallorcas mere prominente ejendomme. Ejeren, hertugen af Ampurias, benyttede huset til såvel jagt og landbrug. I løbet af de efterfølgende århundrede voksede ejendommen sig større, og flere tilbygninger så dagens lys i takt med, at fincaen udviklede sig. Særligt når du står i den smukke atriumgård, der forbinder de forskellige fløje, kan du ane nuancerne i arkitekturen. Casal Santa Eulàlia var en succesrig finca og på et tidspunkt strakte landsbrugsarealerne helt ned til de endeløse strande og mere end 3000 hektar hørte til matriklen.

I 1700-tallet gik ejendommen så ind i en ny epoke og blev omdannet til kloster og skiftede samtidig navn til Santa Catarina de Sena. Ingen ved rigtig hvorfor, men den sidste nonne forlod Casal Santa Eulàlia i 1800-tallet, hvor perioden med sandstensbrud begyndte. Du kan se spor at dette i hotellets have – særligt ved pool-området. Denne historielektion slutter i 1997, hvor den nuværende ejer med forsigtighed og respekt har forvandlet fincaen til et yderst charmerende hotel.

Det er ikke nok blot at give den ydre facade et ansigtsløft

At et hotel er en fryd for øjet, er ikke tilstrækkeligt for at blive udvalgt hos os. Udefra er der ingen tvivl om, at Casal Santa Eulàlia passer ind, så derfor er jeg spændt på, hvad der mon venter af godbidder for øjet indenfor. Derfor blev jeg positivt overrasket, da jeg trådte ind over dørtærsklen, for her viste sig en ny verden og ”lige efter bogen” med frilagte træbjælker (mindst 10 gange ældre end jeg selv), moderne og bløde loungemøbler, rustikke og traditionelle træmøbler og et farveskema med varme pasteller en kontrast til de øvrige detaljer med sten, træ og glas. Mums, lige min stil! Den ”indbyggede” atmosfære får dig til at tvivle på, hvilken tidsalder du mon befinder dig i.

Der går dog ikke længe, inden du finder ud af, at du befinder dig i den moderne tidsalder. For Casal Santa Eulàlia tilbyder sine logerende et bekvemmeligt ophold med overraskende faciliteter som swimmingpool (her er 2 stk; 1 i haven ved hovedbygningen , og 1 i bygningen ved lejlighederne) fitness, sauna, jacuzzi, tennisbane – og listen kan fortsætte. Især den store have, som mest af alt minder om en park, er en smuk og fredfyldt oase. Her kan du nemt finde din egen hyggekrog under en skyggefuld palme med en god bog, tage yoga måtten med under armen og finde dit helt eget lille fredfyldte åndehul, eller lade børnene løbe frit på den store græsplæne. Ren idyl for alle, store som små.

Majorca eller Mallorca

De lærde har altid – og vil nok altid diskutere, om øen udtales Ma’djor’ka eller Ma’lor’ca. Uanset om du vil argumentere for det eller det andet, så foreslår jeg, at det sker over et glas vin i den hyggelige vinkælder. Her trives du og tiden vil flyve afsted…det bliver sikkert ikke et kort visit: ) Her finder du også hotellets ”gastro”-restaurant, Es Casal. Den enevældige hersker i dette madtempel er kokken, Marcos Blanco, som er mest glad, når han får lov til at lege med de mallorcinske retter og tilsætte fincaens egne råvarer. Ikke nok med det – så er Marco særlig glad for mandag og onsdag, hvor der er udendørs barbeque, og hvor taget er udskiftet med stjernehimlen.

Mandagen står i ”kødets tegn” og her serveres der bl.a. velstegt pattegris og tilbehøret er ”hemmelige” saucer og økologisk brød. Hver onsdag tager Marcos til havnen og køber det bedste, som havet kan tilbyde – om aftenen kan disse specialiteter ende på din tallerken som grillet fisk, tapas med alt godt fra havet, en fiskegryde tilsat skaldyr og vi kunne blive ved… Du synes måske det den næste information lyder lidt kedelig i forhold til, men alle retter serveres med årstidens grøntsager fra kokkens egen baghave.

Værd at vide om Hotel Casal Santa Eulàlia

Casal Santa Eulàlia præsenterer en landlig idyl i form af en historisk ejendom, der har tilpasset sig 2000-tallet, i en kombination af nutidig tankegang og med respekt for fortiden. Landevej PM-341 er ikke specielt trafikkeret, men du vil i ny og næ kunne høre, når en bil eller traktor passerer forbi. Geografien på Mallorca er både fantastisk smuk, men er faktisk også ganske nem at finde rundt på. Uanset hvor på Mallorca, du bor, så har du oftest kun en times kørsel for at komme til den anden side af øen, da vejnettet er godt udbygget.

Derfor rejser vi gerne hertil igen

Jeg bliver helt varm indeni bare ved tanken om at skulle rejse tilbage til Casal Santa Eulàlia – her kommer jeg i den helt rette feriestemning med det samme efter ankomsten (alt indenfor 1 sekund til 1 minut). Og de endeløse strande ligger blot 5-10 minutters kørsel væk, 10 meter fra min værelsesdør har jeg en landlig idyl, som man ellers kun drømmer om. Desuden har jeg en af Europas mest hippe storbyer, Palma, inden for 45 minutter og min egen favoritby, Puerto de Pollenca kan jeg besøge efter bare 20 minutter bag rattet i bilen.

Hvis du følger i mine fodspor og besøger den sidstnævnte perle, så parker bilen og gå inde under pinjetræerne i den gamle bydel (lige præcis der, hvor vejen svinger til højre ind mod baglandet). Gå langs strandpromenaden, når du kommer frem til at yderst behageligt hotel, så er du ved at være fremme. Hotellet kan du kende ved, at det har grønskoddede vinduer og hedder det samme som de utallige pinjetræer nemlig, Tres Pins. I mit ”tidligere liv” er jeg sikker på, at jeg var stamgæst netop her: )

Derfor skal du vælge Casal Santa Eulalia

  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Kort og afstande

  • Nærmeste by, Can Picafort – 2,2 km
  • Nærmeste strand, Can Picafort – 2 km
  • Charmerende Palma – 55,2 km
  • Kunstnerbyen Deia – 73,1km
  • Valldemossa – 63,2 km
  • Pittoreske Puerto de Pollenca – 22,5 km
  • Panoramaudsigt ved Formentor-halvøen – 42,7 km
  • Stranden ved Torrent de Pareis – 57,7 km
  • Jetset-byen Puerto Andratx- 85,3 km
  • Palma lufthavn – 61,3 km
  • Perlebyen Manacor – 28,1 km
  • Sko og lædervarer i Inca – 26 km
  • Dragegrotterne, Cuevas del Drach – 42,2 km
  • Vandlandet El Arenal Aquapark – 61,8 km
  • Palma Aquarium – 51 km
  • Glaspusteriet Vidrios Gordiola – 38,5 km

 

 

I fincaens hovedbygning findes 25 romantiske gemmesteder (=værelser og suite), som er individuelt skræddersyet ud fra bygningens oprindelige former. De rustikke, men meget komfortable værelser er navngivet efter velkendte landsteder beliggende på det nordlige Mallorca og de udstråler hver især en sagnomspunden charme.

Bekvemmelighederne i superior-værelserne er højere end de almindelige enkelt- og dobbeltværelser og i suprerior-værelserne er der ca. 30 hyggeligt indrettede kvadratmeter.

Juniorsuiter på ca. 50 m2 fås både med og uden balkon, og skal det være rigtig godt, kan du vælge at indlogere dig i Royal Suites (ca. 55 m2). 

Nogle hundrede meter fra hovedbygningen ligger den urgamle hestestald. I dag er de firbenede skiftet ud med en anden form for ben – nemlig dem, der sidder under sengen. I dag er den gamle stald indrettet med 12 kvalitetslejligheder og studiolejligheder med køkkenniche og bekvemmeligheder i samme ’liga’, som værelserne i hovedbygningen.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Casal Santa Eulalia. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Mulighed for A/C
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Mulighed for balkon/terrasse
  • Børnepool el. afsnit
  • Parkering (evt. mod gebyr)
  • By under 3 km væk
  • Motionsrum
  • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Carretera Santa Margalida - Alcúdia Km 1,8
07450 Santa Margarita

Koordinater

Latitude: 39.7543
Longitude: 3.1328

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Solfaktor kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere