Rejser til Marina di Pietrasanta

Er du på udkig efter et rejsemål i Toscana, der byder på de ideelle betingelser for en badeferie samtidig med, at du er tæt på nogle af Toscanas største historiske og kulturelle seværdigheder?

Så er Marina di Pietrasanta noget for dig, for her kan du brede dig på en 4 kilometer lang og smuk kyststrækning, samtidig med, at du er inden for overskuelig afstand af store toscanske attraktioner, såsom den tidligere bystat Lucca, der kun ligger ca. en halv times kørsel væk, Pisa med Det skæve Tårn og de øvrige fantastiske seværdigheder på Piazza dei Miracoli, der kun ligger omkring 35 minutters kørsel væk, samt ikke mindst regionshovedstaden Firenze med alle sine store kunstneriske og arkitektoniske skatte fra renæssancetiden, der kun ligger omkring en halvanden times kørsel væk.

Lang historie som populær badeby

Lille, men populære Marina di Pietrasanta, der kun har omkring 2000 fastboende indbyggere, ligger ud til Det Liguriske Hav i provinsen Lucca i Toscana-regionen og omfatter hele fire kilometer kyststrækning mellem Forte dei Marmi og Lido di Camaiore. 

Byen har en lang historie som populær badeby: Allerede i begyndelsen af trediverne var Marina di Pietrasanta en kendt badeby blandt Toscanas byboere, der søgte herud, når Firenze, Pisa, Lucca eller en anden af de nærliggende byer inde i landet blev for trykkende og varme at opholde sig i. Endnu i dag er Marina di Pietrasanta en populær bade-destination takket være sine brede, rene sandstrande og sine mange gode bade-faciliteter, der ikke bare tiltrækker udenlandske turister, men også mange lokale toscanere.

På grund af sin lange historie som badeby og turisme skorter det - på trods af byens beskedne størrelse - ikke på restauranter, cafeer, barer og indkøbsmuligheder; og hvis du får brug for at foretage lidt større indkøb eller ønsker et større udvalg af restauranter at vælge imellem, så ligger storbyen Pisa som nævnt ikke mere end ca. en halv times kørsel væk.

Oplevelser og seværdigheder

Den helt store oplevelse i Marina di Pietrasanta er naturligvis byens fine strande og den smukke kyststrækning langs Det Liguriske Hav. Store kulturelle eller historiske seværdigheder er der ikke i selve byen, men du behøver ikke at tage så langt væk for at opleve nogle af provinsens smukke byer, såsom Pietrasanta, der er kendt for sin produktion af marmor og bronze, og som ligger blot ca. 5 kilometer fra byen. Foruden sit hyggelige og charmerende centrum byder Pietrasanta også på flere historiske kirker og monumenter.

Men de helt store oplevelser og seværdigheder, når du trænger til at afbræk fra din badeferie, finder du i den tidligere bystat Lucca, der kun ligger ca. en halv times kørsel fra byen; Pisa med Det skæve Tårn og de øvrige berømte seværdigheder på Piazza dei Miracoli, der kun ligger omkring 35 minutters kørsel fra byen; og i regionshovedstaden Firenze med alle sine store kunstneriske og arkitektoniske skatte fra renæssancetiden, der kun ligger omkring en halvanden times kørsel fra byen.

Se alle rejser til Firenze her.

Det kan også anbefales at tage på en dagsudflugt til havnebyen og regionshovedstaden Genova i naboregionen Ligurien, der kun ligger omkring en halvanden times kørsel fra Marina di Pietrasanta, og som blandt andet byder på en af Europas største havne og et væld af historiske og arkitektoniske seværdigheder, ikke mindst den berømte række af paladser kaldet Pallazi dei Rolli, der er erklæret verdensarv af Unesco.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marina di Pietrasanta