Rejser til Altinkum

Nordvest for Bodrums lufthavn ligger Altinkum som er kendt for sit usædvanlige mikroklima som skulle være godt mod varrige lidelser så som astma og psoriasis. Selve byen Altinkum er de sidste par år mere eller mindre vokset sammen med nabobyen Didim. Langs begge byer strækker der sig skønne strande og klimaet her har en lavere luftfugtighed end man finder længere syd på i Tyrkiet. Strandene byder på masser af sjove aktiviteter og langs stranden løber en promenade med butikker, barer og restauranter. Lejer man en bil er det let at komme omkring og se nogle af alle de spændende historiske seværdigheder, som man kan finde overalt på Bodrumhalvøen.

Altinkum har et af verdens bedste mikroklima

Rejser du mod nordvest efter at være landet i Bodrums lufthavn kommer du til naboprovinsen, Aydin. Her ligger landsbyerne Altinkum og Didim, som er vokset sammen i løbet af de sidste par års udbygninger.

Altinkum-området er i lighed med Gran Canaria anbefalet af WHO, som et af verdens bedste mikroklimaer. Specielt gunstigt for dem som døjer med kroniske lidelser som astma og psoriasis. Denne kyststrækning har en noget lavere luftfugtighed end længere syd og øst på i Tyrkiet.

Altinkum betyder på gyldent sand, og hele området er virkelig lækkert med alle sine super strande, der oven i købet er lavgrundede og børnevenlige. Her kan hele familien deltage i et væld af strand- og vandaktiviteter.

Langs strandpromenaden finder du mange butikker, barer og restauranter.

Fra Altinkum er det gode muligheder for at tage på udflugter til nogle af de historiske steder i nærheden, enten i en lejet bil eller med de lokale dolmuser.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Altinkum