Rejser til Heraklion

Heraklion er den største by på Kreta med den største havn og lufthavn. Der bor 130.000 mennesker i byen, hvilket svarer til ca. en fjerdedel af Kretas befolkning. Er man interesseret i græsk historie eller at opleve dagligdagen i større by, så er Heraklion det ideelle valg af rejsedestination. Store dele af byens centrum er i øjeblikket bilfri, så her kan du gå rundt i fred og ro og se på byens historiske seværdigheder. Byens markedsgade hedder Agora og løber parallelt shoppinggaden "1866", begge gader er absolut et besøg værd. Skulle du have mere tid tilbage i din ferie så er det nemt at leje en bil og tage en tur syd på. Her er en tur til oldtidsbyen Knossos næsten "et must".

Heraklion er Kretas hovedstad med mange færgeforbindelse til det græske øhav.

Hovedstaden på Kreta er en travl havneby med færgeforbindelser til mange af de græske øer i Middelhavet. Fra det øjeblik du kører ind i Heraklion får du følelsen af at komme ind i storby. Her er masser af trafik, travle shoppingområder og en mangfoldighed i befolkningen du ikke finder i de små badebyer på øen. Heraklion er den største by på Kreta og det er også her du finder øens største havn og lufthavn. Der bor omkring 130.000 mennesker i byen, der har været hovedstad siden 1971.

Store dele af byens centrum er i øjeblikket bilfri, så her kan du gå rundt i fred og ro og se på byens historiske seværdigheder men særligt havnen er et godt udgangspunkt for en historisk gåtur gennem byen.

Heraklion er en travl havneby med mange færgeforbindelser til det græske øhav, til fastlandet og andre havne på Kreta. På havnen kan du nyde stemningen på en af ??områdets restauranter eller caféer.

I den gamle del af havnen ligger slottet Koules, som blev bygget af venetianerne i 1500-tallet. Slottet blev bygget som beskyttelse mod besættere på samme måde som de tykke mure og voldgrave der omgiver byen. Navnet stammer dog fra perioden hvor tyrkerne regerede på øen. På den modsatte side af den gamle havn Ligger 25. august gade, der er opkaldt efter massakren af samme navn, der fandt sted i 1898.

Længere oppe i byen er både St.Titus Katedralen og St Marks Basilika et besøg værd, sidstnævnte er i øjeblikket også det kommunale kulturhus. Hjertet i Heraklion er Liondaria, som er det ideelle mødested til en sludder og en kop græsk kaffe, eller til en shoppingtur.

Gå ikke glip af Agora, byens markedsgade, som løber parallelt med shoppinggaden “1866”, der er opkaldt efter et kretensiske oprør. I markedsgaden skal du give dig god tid til at nyde både synet og duften af ??frisk mad og krydderier. I sidegaderne er der talrige små spisesteder med delikatesser fra havet. I den øverst del af ??markedsgaden ligger pladsen Kornarou, der er opkaldt efter en af ??øens digtere. Herfra er der kort afstand til både Agios Minas Katedralen og Frihedspladsen, Plateia Eleftherias. Her kan du også finde byens arkæologiske museum, som huser arkæologiske fund fra hele Kreta. Blandt de mest værdifulde levn er de minoiske, som er rester fra ?Kretas præ-hellenske bronzealderkultur, der løb fra ca 3100 f.kr. til ca. 1450 f.kr.

Skulle du have mere tid tilbage i din ferie så er det nemt at leje en bil og tage en tur syd på. Her er en tur til oldtidsbyen Knossos næsten “et must”. Desuden er der i området ved Heraklion mange små maleriske landsbyer omgivet af et frugtbart landskab, der strækker sig opad i terrænet.

 

En by med dybe rødder

Netop de historiske seværdigheder gør Heraklion til et enestående rejsemål. Selvom byen de senere år har oplevet et stigende besøgstal, der dette således ikke en by, som kun kan takke turismens indtog for sin eksistens. Heraklion har således historiske rødder helt tilbage til bronzealderen, hvor nærliggende Knossos var i den største by på øen og centrum for den minoiske kultur, som sad på magten i den østlige del af Middelhavet. Efter dens minoiske kulturs forfald opleve Heraklion både op og nedture i de mange følgende århundreder, hvor skiftende folkslag tog magten over området og byen. 

Er du historisk interesseret, kan det varmt anbefales at sætte god tid af til at udforske byens arkæologiske museum. Kombinér det gerne med en tur ud til Det minoiske palads i Knossos, som ligger på Kefala højen knap 6 kilometer syd for Heraklion. Dette er ubetinget Kretas største seværdighed, og i højsæsonen kan der være kø for at komme ind. Det kan derfor være en fordel at komme tidligt.

Museet og Knossos er ikke de eneste steder, hvor du kan mærke historiens vingesus på en rejse til Heraklion. Rundt om i den gamle bydel, finder du således en perlerække af velbevarede, gamle bygningsværker. Der er dog også meget andet end historiske seværdigheder at udforske i Heraklion.

Alt hvad hjertet begærer

Regner man de ydre, moderne bydele med har Heraklion formentlig over 200.000 indbyggere. Byen har derfor også alt, hvad du kan ønske dig af restaurantliv og shoppingmuligheder. Det er nemt at rejse til Heraklion, da Kretas største internationale lufthavn ligger bare 5 km mod øst. Samtidig betyder den centrale placering på øens nordkyst, at du nemt kan rejse videre fra Heraklion til stort set alle andre byer på Kreta.

Trænger du til en forfriskende dukkert eller blot en pause fra bylivet i Heraklion, er der ikke langt til indbydende strande. Få kilometer mod vest finder du for eksempel Amoudara, en omkring 6 km lang sandstrand, hvor der også er masser af caféer og underholdningsmuligheder for hele familien.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Heraklion

Populære hoteller i Heraklion

Grækenland, Kreta, Heraklion
9,3
Fabelagtigt
174 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Heraklion
9,6
Fabelagtigt
2588 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Heraklion
9,3
Fabelagtigt
3284 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi