Rejser til Plakias

Plakias er en lille ferieby på sydkysten af Kreta omkring 35 kilometer syd for Rethymnon. Den er et fint valg, hvis du drømmer om en rolig og afslappende ferie i Middelhavet. Indtil 1960'erne var der blot en mole og en halv snes huse her. I dag Plakias har udviklet sig til en hyggelig lille ferieby takket være ikke mindst den langstrakte sandstrand. Takket være de sikre badeforhold ved stranden er Plakias et  yndet rejsemål blandt familier med børn.

Ved stranden kan både børn og voksne prøve forskellige former for vandsport. Vil du være aktiv i ferien, kan du på rejsen til Plakias også nemt tage på vandreture ved nogle af øens fineste slugter, Kotsifou og Kourtaliotiko, eller eventuelt deltage i organiserede cykelture i området. Det kan også anbefales at leje en bil, da der ligger utallige små pittoreske landsbyer med hver sin spændende historie nord for Plakias. Når du bevæger dig omkring i området må du endelig give dig tid til at indsnuse duftene af anis, oregano, rosmarin og andre krydderplanter.

Fredfyldt ferie på Kretas sydkyst

Byen har ikke megen gennemkørsel, da der kun er to hovedveje, som går over bjergene og ned til byen. Plakias er derfor en roligere ferieby end de fleste andre destinationer på øen. Europas sydligste vandrehjem ligger i en olivenlund på bagsiden af byen.

Plakias har trods sin forholdsvis beskedne størrelse et ganske stort udvalg af tavernaer og caféer. Hvert år i september holdes der i byen festival for international turisme. Her serveres gratis mad på byens torv, og der er underholdning med traditionel musik og dans.

Hvis du vil, kan du sagtens spendere hele ferien på Kreta uden at forlade Plakias. Byen har udover de mange spisesteder også adskillige minimarkeder og kiosker, hvor du kan få alle daglige fornødenheder. Derudover er der nogle souvenirbutikker, bagerbutikker og andre småbutikker.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Plakias

Populære hoteller i Plakias

Grækenland, Kreta, Plakias
8,6
Meget godt
306 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 98 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Plakias
8,8
Meget godt
308 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 94 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Plakias
8,9
Meget godt
158 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi