Rejser til Sagres

Sagres, beliggende på den yderste, vestlige spids af Algarvekysten, byder på storslået natur, bestående af Atlanterhavets dramatiske bølger, tårnhøje klipper og store, smukke strande, som inkluderer nogle af de bedste surfer-strande i Portugal. Lige uden for byen finder du det berømte forbjerg Cabo de São Vicente, der er det vestligste punkt på det europæiske fastland.

Selvom Sagres ligger på Algarvekysten, der er et af Portugals mest populære rejsemål, er der en helt anden atmosfære her end i kystens mere turistede feriebyer. Det skyldes uden tvivl i høj grad den vestlige, lidt afsides beliggenhed, men måske også at her stadig er en aktiv fiskerihavn, så byens liv ikke kun præges af feriegæster.

Flotte strande og storslået natur

Mange som rejser til Algarve, besøger kun Sagres på vejen ud til Cabo de São Vicente. Vil du gerne bo lidt på afstand af den livligste del af Algarvekysten, men stadig nyde en afslappende badeferie, er Sagres dog i sig selv et godt rejsemål. Den sydvendte, 600 meter lange Praia da Mareta ligger for eksempel blot fem minutters gangs fra centrum. Denne sydvendte strand er som regel godt beskyttet mod de fremherskende vinde og derfor populær blandt familier. Den er dog blot én af flere skønne strande, du kan bruge dagene på, når du rejser til Sagres. Den mere eksponerede Praia do Tonel tiltrækker mange surfere, mens den fine sandstrand Praia do Martinhal mod øst på grund af sin afstand fra byen er ideel, hvis du søger fred og ro.

Det er fristende at blot bruge hele ferien på at dase på stranden, men det kan dog også anbefales at afsætte mindst et par dage til at udforske nogle af områdets seværdigheder og attraktioner. Start med at gå eller cykle en tur ud til Ponta de Sagres, hvorfra der er en god udsigt ud mod Cabo de São Vicente. I bil tager det kun 10 minutter at køre ud til dette vestligste punkt, som du da også bør besøge. Helt ude ved fyret, som har et af de kraftigste lys i Europa, der kan ses op til 60 km væk, venter en spektakulær klippekyst. Er det uberørte, smukke kystlandskaber, du vil opleve på din rejse til Sagres i Algarve, kan du eventuelt fortsætte nordpå op langs Costa Vicentina, der er del af en nationalpark.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Sagres

Populære hoteller i Sagres

Portugal, Algarve, Sagres
8,8
Meget godt
1215 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 118 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Sagres
9,5
Fabelagtigt
576 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 117 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Sagres
9,2
Fabelagtigt
1290 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 117 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)