Rejser til Istanbul

Istanbul er den eneste by, som ligger i to verdensdele, og her møder du også alt fra hypermoderne shoppingcentre og hippe designerbutikker til tusindårige bygninger og steder, hvor orientens mystik kommer tæt på. Istanbul er en kæmpe kæmpe by med over 15 millioner indbyggere!

Allerede når man flyver ind over Istanbul, forstår man, hvor stor byen er, og den vokser hele tiden.  De fleste turister forlader ikke den del, som ligger i Europa, men det er nemt at tage en færge eller køre over en af de gigantiske broer, som forbinder de to verdensdele. I den europæiske del ligger nemlig de fleste seværdigheder som bydelen Sultanahmet med bl.a. den byzantinske hippodrom, Hagia Sophia, Den Blå Moske fra 1600-tallet, de underjordiske vandcisterner Yerebatan og så ikke mindst Topkapi – det enorme område, hvorfra forskellige sultaner i løbet af 500 år styrede en stor del af Europa og Mellemøsten. Sultanahmet-området er et godt sted at vælge hotel, hvis du vil komme tæt på det historiske Istanbul.

I denne del af byen ligger også Den Store Bazar med sine 4.500 butikker, mange historiske tyrkiske bade (Hamam) og meget meget mere. Hvis du bevæger dig ned mod vandet og går over Galatabroen, kommer du ind i en lidt mere moderne del af byen. Her kan du tage op i Galatatårnet, shoppe langs gågaden Istiklal og til sidst stå ved den store plads Taksim. Her ligger også mange pæne og gode hoteller, og du skal vælge at bo her, hvis du er til shopping, forlystelser, hippe barer og spøjse restauranter.

Det er nemt at komme rundt i Istanbul: sporvognsnettet vokser lidt hele tiden og taxa er billigt. Men du kommer nok mest til opdage byen på gåben, det er den bedste måde at opleve Istanbul på. Hold en pause på en lille café, spis dig mæt i det fantastiske tyrkiske køkken, og lad byens dufte, farver og ikke mindst de mange mennesker komme tæt på.

 

Hvem vil kunne lide Istanbul?

Istanbul er fantastisk for dig, som elsker storbyferie. Her er alt, hvad du nogensinde kan forestille dig af shopping, kultur, gastronomi, kunst og storbyoplevelser. Men byen kan også tage pusten af de fleste, og du vil opdage, at du nemt kan komme til at gå 10-15 kilometer på en dag. Byen er ikke børnevenlig.

Hvornår skal man rejse til Istanbul?

Forår og efterår er perfekte tidspunkter at rejse til Istanbul. Her er vejret behageligt. Vinteren kan være en fugtig og kold affære, men til den anden side, er hotelpriserne i bund her. Om sommeren kan Istanbul være en fantastisk oplevelse, men også en varm omgang, med temperaturer op mod de 30 grader.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Istanbul

Populære hoteller i Istanbul

Tyrkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,1
Fabelagtigt
866 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyrkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,3
Fabelagtigt
917 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Tyrkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,2
Fabelagtigt
424 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi