Rejser til Oliva

Velkommen til Oliva, en dejlig by ved kysten i den solbeskinnede region Valencia. Området er kendt bland andet for sine fine appelsiner og citrusfrugter. Oliva ligger ca. en time fra storbyen Valencia, som er en herlig metropol med over 800.000 indbyggere. Med sine fine strande, historiske seværdigheder og sprudlende kulturliv er Oliva et populært rejsemål for både turister og besøgende fra andre dele af Spanien. Man kommer hertil for at opleve den originale atmosfære, som byen har formået at holde fast i. og fordi her er mange spændende aktiviteter og udflugter, både i byen og i det omkringliggende område. Olivas centrum ligger ikke ud til vandet, men hvis du spadserer ca. 3,5 kilometer fra centrum til havet, er du snart på Platja d'Oliva - en lang strand, der lokker med dovne dage fyldte af sol, sand og vand.

Seværdigheder og attraktioner i Oliva

Oliva har mange attraktioner og spændende oplevelser, der venter på dig. Et "must" på listen er middelalderslottet, som flot tårner sig op over byen og byder på panoramaudsigt over havet, hvis du besøger det. Hvis du interesseret i historie, er dette sted et oplagt udflugtsmål med sine velbevarede forsvarsværker og fine arkitektur.

Et andet must-visit er kapellet San Roc, som har en historie, der går tilbage til det 16. århundrede. Kapellet er en stille plads, omgivet af grønne områder og flotte blomster. Her er fred og ro.

At gå gennem Olivas gamle bydel er som at bevæge sig lidt tilbage i tiden. Far lidt vild i de farverige gyder, med traditionelle bygninger med hyggelige og flotte balkoner og smukke skodder ved siden af vinduerne. Den gamle bydel har en herlig, meget spansk atmosfære og her er også hyggelige caféer, lokale små butikker og restauranter med alt fra tapas til søde sager - og vin, naturligvis.

Udflugter i området ved Oliva

Hvis du vil ud i naturen, eller vil spotte nogle fugle, er et besøg i naturparken Marjal Pego-Oliva et must. Dette originale vådområde er et lille paradis for fugle, og passer perfekt for afslappede vandreture i dette område med høj biodiversitet. Et tips mere:  den nærliggende by Gandia er kendt for sine fantastiske strande, kulturelle attraktioner og gode natteliv - perfekt for nogle timers udflugt eller en aftentur.

Hvis du vil have et endnu større udvalg af underholdning, butikker at shoppe i, seværdigheder at besøge og restauranter, kan du tage en dagstur til herlige Valencia. rejsen med bil til Valencia tager kun omkring en time, og når du er fremme, venter en fantastisk storbyoplevlelse. Byen byder blandt andet på en fantastisk torvehal, som dufter af friske tomater, citrusfrugter, kaffe og blomster.

For dig som have er lidt mere vildt eventyr, er La Safor-bjergene en spændende mulighed. Disse bjerge byder på en flot  udsigt over omgivelserne og her kan du vandre, tage ud på mountainbiking eller andre udendørs aktiviteter.

Mad og drikke i Oliva

Oliva byder på fine gastronomiske muligheder, og det lokale køkken er kendt for sine friske ingredienser og rustikke smag. Nogle af de lokale retter, du bør prøve, er arroz a banda, en risret lavet i fiskebouillon og smagt til med safran, og så er der også fideuà, en slags paella lavet med korte nudler i stedet for ris. Du skal selvfølgelig også nyde den friske fisk og skaldyr, som er en fast del af det lokale køkken. Hvad angår drikkevarer, kan du prøve horchata, en sød drik lavet af malede mandler, dvs mandelmælk. Den vin som produceres i regionen drikkes ofte ret ung, og typiske  druesorter er garnaca, monastrell og tempranillo.

Sådan rejser du fra Danmark tll Oliva

Den nemmeste måde at komme til Oliva på fra Danmark er at flyve til Valencia Lufthavn. Nogle gange er der direkte fly fra Kastrup med forskellige lavprisselskaber, men oftest skal du skifte fly undervejs. Fra Billund og Aalborg er der ingen direkte ruter. Når du er landet i Valencia, kan du leje en bil (anbefales) eller bruge offentlig transport til Oliva, som ligger cirka 80 kilometer syd for lufthavnen. Der er en buslinje, som kører turen på ca. 1,5 time. Du kan også tage lokaltoget til Gandia og derefter er der kun en kort bustur til Oliva. 

I Oliva er der flere forskellige typer ferieboliger, fra hyggelige boutiquehoteller til større hoteller og ferielejligheder. Du vælger selv, om du vil booke en pakkerejse, der inkluderer fly, transport og hotel og derfor er omfattet af pakkerejseloven, eller om du vil booke fly og hotel separat. Uanset hvad dine ønsker er, kan Solfaktor hjælpe dig med aarrangere din rejse til Oliva efter dine ønsker.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Oliva