Rejser til Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad, men byen er også kendt som EU's uofficielle hovedstad. Det har givet den tilnavnet Europas hjerte. Her har Europa-Parlamentet samt en række andre af unionens vigtigste institutioner og NATO's hovedkvarter til huse, ligesom mange multinationale virksomheder har deres hovedsæde her. Det er med til at give byen et meget internationalt præg. Over en fjerdedel af byens befolkning er udlændinge.

Samtidig er Bruxelles et kulturelt knudepunkt med mere end hundrede museer og lige så mange koncertsale, teatre, kulturcentre og gallerier. En rejse hertil er derudover en chance for at  opleve en by, der mikser moderne arkitektur med smukke, gamle bygninger i art deco- og jugendstil. Nu til dags er der desuden også mange, som rejser til Bruxelles udelukkende for at udforske byens rige restaurantliv, der lokker med alt fra fin gourmetmad på talrige Micelin-restauranter til traditionelle belgiske pommes frites og vafler, du kan nyde siddende på en bænk i et af byens mange grønne områder. Dertil kommer et utal af spændende mikrobryggerier og chokoladeforretninger til den søde tand.

Rejser du til Bruxelles, kan du også nemt få tilfredsstillet alle dine shopping-behov. Et af de mest betagende steder at shoppe er Les Galeries Royales Saint-Hubert, der en smuk glasoverdækket arkade i centrum af Bruxelles. Arkadens luksusbutikker kræver et feriebudget af en vis størrelse. Alternativt kan du få mere for pengene på et af de mange store loppemarkeder, som den belgiske hovedstad også er kendt for. Her er der gode chancer for at finde et unikt souvenir.

Charmerende miks af nyt og gammelt

Bruxelles har en lang og begivenhedsrig historie, som strækker sig tilbage til middelalderen. Sammenlignet med andre belgiske byer som Antwerpen, Brugge og Gent er den gamle bydel i Bruxelles dog forholdsvis lille byens størrelse taget i betragtning. Det skyldes, at da Bruxelles efter den belgiske revolution i 1830 blev udpeget til hovedstad i den nye stat Belgien rev man store dele af den gamle middelalderby ned for at give plads til nye ministerier, paladser, skoler, kaserner og lignende. Det kan man godt ærgre sig lidt over i dag, men der er heldigvis stadig masser af charmerende områder i byen.

Faktisk bryster Bruxelles sig af at have Europas smukkeste plads. Det er da også ualmindeligt stemningsfuldt på den middelalderlige markedsplads Grand' Place (eller Grote Markt). Pladsen, der domineres af gotiske rådhus med dens 97 meter høje tårn, er omgivet af fornemt udsmykkede bygninger fra omkring 1700. Pladsen blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 1998.

Selvom Bruxelles på mange måder er en moderne storby med fart på, kan du også komme helt ned i tempo på rejsen og blot nyde livet på fortovscaféerne, i parkerne og på de smukke pladser. 

Rejser til Belgien

Læs mere om Belgien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Belgien her

Hoteller i Bruxelles

Populære hoteller i Bruxelles

Belgien, Bruxelles-regionen, Bruxelles
9,1
Fabelagtigt
3116 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Bruxelles-regionen, Bruxelles
8,8
Meget godt
1664 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Bruxelles-regionen, Bruxelles
8,7
Meget godt
8387 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi