Rejser til Ao Nang

Ao Nang har en lang og fin strand, en strandpromenade, handelsgader og et varieret udvalg af restauranter langs hele stranden. Ao Nang er det største tursitsted i området, og det er et godt udgangspunkt for udflugter til de mange fantastiske og naturskønne strande og øer i regionen. Ao Nang har en række meget gode hoteller og resorts af høj kvalitet samt øvrige hoteller og bungalower i forskellige prisklasser og standarder. Fra Ao Nang går der longtailbåde hele døgnet rundt til Railey Beach og Phra Nang, der har unikke bjergformationer og grotter, gode muligheder for klatring og fantastiske strande. Det kan anbefales at tage en udflugt til den fascinerende øgruppe uden for Ao Nang med bl.a. gode muligheder for snorkling ved Tup Island, Chicken Island og Poda Island.

Ao Nang har et stort udvalg af steder at bo, er let tilgængeligt og har lave priser

Ao Nang er det mest kendte strandområde i Krabi og ligger 40 minutter fra Krabis lufthavn. Stedet er gået fra at være en rolig fiskerlandsby til et godt udbygget turistrejsemål. Alligevel hænger noget af backpacker kulturen ved og det gør, at man finder alt fra rimelige og enkle bungalows til mere trendy hoteller, kort sagt: Noget for enhver smag.

Ao Nang har en lang strandpromenade med flere shoppinggader og et godt udvalg af restauranter. Shopping er populært og priserne er bedre her end i Phuket. Det at orientere sig i Ao Nang er meget enkelt da det meste ligger ved strandpromenaden. Stranden i selve Ao Nang er helt ok, men de fleste turistene vælger at tage den korte tur med longtailbåd til den nærliggende Ao Railay.

Anbefalte hoteller i Ao Nang er Krabi Thai Village Resort og Best Western Ban Ao Nang Resort.

Tips til aktiviteter i Ao Nang:

* Tag med longtailbåd til Ao Railay med stedets nydelige strande, kalkstensbjerge og grotter

* Tag fra Ao Railay (eller Ao Nang) videre ud til de nærliggende Krabi Islands

* Tag med Båd til Koh Phi Phi eller Koh Lanta

*  Prøv Rock Climbing i Ao Nang bukten

*  Tag på udflugt til Krabi Town

*  Melde dig på et madkursus

* Besøg en af Ao Nangs mange skræddere

Det er ikke længere kun backpackere, som finder vej til Ao Nang. Den lille badeby er tværtimod blevet et vigtigt knudepunkt for hele Krabi-provinsen. Når folk snakker om at rejse til Krabi, er det da faktisk også Ao Nang, som er den egentlige destination. Byen er ganske vist ikke så stor, men med base her har du en perlerække af provinsens mest interessante sevædigheder og ikke mindst bedste bounty-strande inden for kort rækkevidde.

 

Hjertet af Krabi

Er det første gang, du rejser til Krabi, er Ao Nang et oplagt valg, da du så kan bruge byen som udgangspukt for at udforske nye, smukke øer hver dag i løbet af ferien. De karakteristiske longtail-båd ligger således til lige ved stranden og fragter dig hurtigt fra Ao Nang ud til for eksesmpel Ao Phra Nang eller Railay Beach, hvor du og familien nemt kan bruge det meste af dagen på at slikke sol, snorkle eller dykke, kun afbrudt af ture op til et af de små spisesteder.

Eftersom det er populært at bruge Ao Nang som udgangspunkt for dagsture til de nærliggende strande og øer, er der ofte en livlig trafik af både til og fra byens strand, Ao Nang Beach. Vil du gerne have lidt mere fred og ro, bør du søge mod den østlige ende af stranden. Fra denne ende kan du eventuelt gå videre ad en sti til Pai Plong Beach, som ganske vist ikke har samme facilieteter, men derfor også er mere uforstyrret.

Takket være de mange skønne strande og småøer inden for kort rækkevidde er Ao Nang altså perfekt til en afslappende badeferie i Thailand. Du behøver dog ikke nøjes med at dase på stranden hele ferien. Det kan for eksempel anbefales at tage på en kort vandretur ad Tab Kak Hang Nak Nature Trail nordvest for Ao Nang, hvor du efter knap 4 km op ad bakke belønnes med en flot udsigt ned over Ao Nang og kysten. Ligeledes er en udflugt til den lille Khao Phanom Bencha Nationalparken inde i landet også værd at bruge en dag på, hvis du vil opleve en ægte regnskov med flotte vandfald, grotter og et rigt dyreliv.

De kulinariske oplevelser på en rejse til Thailand er et helt kapitel for sig. I Ao Nang har du rig mulighed for at fordybe dig i det bedste, som det lokale køkken kan byde på med alt fra simple gadekøkkener til fine restauranter. Selvom nattelivet ikke kan måle sig med det, du finder på Phuket, er der i Ao Nang ikke desto mindre også rig mulighed for at nyde en festlig aften. Det giver desuden aftenen en særlig stemning, at de fleste barer og restauranter ligger nede nær stranden.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hoteller i Ao Nang

Populære hoteller i Ao Nang

Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi, Ao Nang
8,3
Meget godt
1872 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi, Ao Nang
7,3
Godt
873 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi, Ao Nang
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi