Quinta do Marco

Officiel kategori

Solfaktors kategori

9,4
Fabelagtigt
665 anmeldelser

Et tilfældigt møde har det nogle gange med at blive et langvarigt bekendtskab. Sådan starter mit ”venskab” med Hotel Quinta do Marco på ALgarve – for snart 3 år siden har lejebilen taget mig en tur med ud i det blå (læs: Jeg er vist nok faret vild, men sig det ikke til nogen). Det er en tidlig søndag formiddag, og maven er begyndt at spørge pænt efter at få noget at spise.

Poolen og pool området er under renovering og kan ikke benyttes fra den 1.2.24-29.3.2024.

”Fint,” tænker jeg og drejer fra ind til landsbyen Santa Catarina do Bispo, der ligger ca. 10 km fra Quinta do Marco i Algarve. Her må der være en lille strøgbutik med brød, et pasteleria, hvor maven kan tilfredsstilles med en ostebolle og en stærk kop bica. Men jeg skal blive klogere

Søndag formiddag er byen affolket

Santa Catarina do Bispo er en mindre landsby i baglandet på Algarvekysten. Her leves der efter de gamle dyder og traditioner, og naturligvis er byens stolthed den lille kirke, der hver søndag er proppet til bristepunktet. Derfor er byen fuldstændig affolket, og det er ikke nogen glædelig nyhed at overbringe til en sulten mave – først efter gudtjenesten kan man forvente at de små udskænkninger åbner op for friskbagt brød.

En forbipasserende bonde stopper op ved siden af bilen i sin traktor og spørger venligt om han kan hjælpe, ”fala Português”, og jeg må beklageligvis forklare, at jeg ikke taler portugisisk, mens jeg peger ned mod min sultne mave fra førersædet.

Alt er muligt

Når nøden er størst er hjælpen nærmest – bondemanden forklarer, at der findes ”et sted” lidt længere oppe ad vejen, bare kør ligeud og så drej fra til venstre, så skulle jeg være fremme, fortæller han. Traktoren og dens fører følger mig på rette vej og så vinker han pludselig af og drejer til højre ind på marken. Ham skylder jeg stadig en stor tak, et muito obrigada. 1) for at vise vej til nærmeste morgenmadsrestaurant og 2) for ubevist at have introduceret mig for Quinta do Marco. Kan det blive mere tilfældigt?!

Sonia serverer morgenmad ad libitum

Wow! Hvorfor er der ingen, der har fortalt mig om denne perle tidligere?! Her er jo helt fantastisk. Hotel Quinta do Marco ligger på en forhøjning med den mest eventyrlige placering med udsigt mod kysten, hvor solen har gode arbejdsbetingelser fra morgen til aften. Haven er en fuld af lavendel, oliventræer, cypresser og de karakteristiske agaveplanter, som indimellem afbrydes af de anlagte stier med småsten og træskilte med anvisning til pool-området. Et rigtigt hideaway skal det hurtigt vise sig…

Quinta do Marco er opdelt i flere huse – det ene er indrettet som reception, det andet er fællesområde med bar og bibliotek og så hovedhuset med restaurant og de i alt 24 værelser. Jeg bevæger mig op mod hovedhuset, hvor nyligt vågne logerende nyder morgenmaden ude på terrassen.

Værtsparrets datter, Sonia, tager imod ved buffeten og spørger høfligt, hvad hun mon kan hjælpe et par ”forvildede” danskere med? Hun forstår hurtigt budskabet og får dækket op i skyggen udenfor. Jeg husker det som i går – fantastisk morgenmad, frisk og hjemmelavet, og trods omstændighederne en god start på dagen, takket være en bondemand og Sonia.

Siden dengang har jeg haft et godt øje til Quinta do Marco, for en sådan gæstfrihed husker man. Derfor var det helt naturligt at kontakte Sonia og spørge, om de mon havde tid til at få et officielt besøg, da rejsen rundt i Portugal skulle planlægges for at håndplukke hideaways.

Godt at vide Hotel Quinta do Marco

Du kan både flyve til Faro og Lissabon lufthavn, men jeg anbefaler førstnævnte, da du ikke skal køre meget mere end 30 minutter, efter du har hentet din lejebil. Husk på at jeg havde en bondemand som personlig GPS, men da det ikke er sikkert, at du lige præcis møder ham på din vej til Quinta do Marco, vil jeg anbefale dig at holde øje med frakørslen op til quintaen fra hovedvejen, da kan godt kan drille lidt i synsfeltet, da den ligger i et sving.

Hotel Quinta do Marco er helt sikkert for par, men børnefamilien er også mere end velkommen – værelserne har plads til ekstra opredninger og børnepool er der også blevet plads til.

Selvom det lille hus på landet i bogstaveligste forstand er placeret udenfor alfavej, så har du alligevel mulighed for at udforske hele kysten og det charmerende bagland uden at skulle køre flere timer fra A til B. Så Quinta do Marco er oplagt til en rigtig kombinationsferie, hvis du er typen, der ikke kan ligge stille en hel uge af gangen.

Derfor kommer vi gerne igen

Selvom jeg har mere end et besøg på samvittigheden hos Sonia og co. så kommer jeg gerne igen – på en forlænget weekend, en uges afslapning på langs eller endnu længere. De fleste gæster bor i gennemsnit en uges tid på Quinta do Marco – og helt sikkert nogle kilogram rigere, for det er ikke bare morgenmaden, der tilfredsstiller smagsløgene.

Quinta do Marco har lidt klassisk udtrykt ’lidt af det hele’ – blændende udsigter og kig til havet, et velsmagende menukort og masser af grønne udendørsarealer med swimmingpoolen som det naturlige omdrejningspunkt.

Fred, ro og en fryd for øjet er de første ord, der falder mig ind, når tankerne ledes hen på Quinta do Marco. Du vil med garanti føle dig hjemme – og måske bliver det for dig også et ’vanedannende’ bekendtskab...

Derfor skal du vælge Quinta do Marco

  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Kort og afstande

  • Algarves knudepunkt for kultur, Silves – 86,1 km.
  • Tag picnickurven med til Monchique’s smukke bjerglandskaber – 102 km.
  • Et af Portugals vestligste punkter med resterne af Henrik Søfarerens skole i Sagres – 135 km.
  • De ”caribiske” strande ud for Tavira – 12,2 km.
  • Gå på marked i Loulé – 25,5 km.
  • Den portugisisk-spanske grænse – 34,7 km.
  • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 86,8 km.
  • Besøg museet i Portimão i den gamle sardinfabrik med Algarves historie -
  • Nærmeste golfbane Colina Verde – 12,5 km.
  • Faro Algarve lufthavn – 32,8 km.
  • Portugals hovedstad Lissabon – 294 km.

De 24 værelser (dobbeltværelser til 2 personer eller familieværelser til 3 eller 4 personer) er alle ens indrettet i moderne stil og møblementet passer godt til resten af stemningen. Der er fin plads til opmagasinering i skabe og skuffer. Der er relativ god plads, så meget er der også er plads til et ”slap af”-område med lænestol eller skrivebordsplads. Samtlige værelser har balkon el. terrasse, og at stå op om morgenen og nyde solopgangen herfra kan tage pusten fra de fleste (se billederne i fuldskærm, så ved du, hvad jeg mener). Men ellers er værelserne det, jeg vil kalde en fornuftig standard af god kvalitet.

Facilieter på værelserne:

  • A/C og minibar
  • Udsigt til haven
  • Badeværelse med bruseniche el. badekar
  • Gratis WiFi
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Quinta do Marco. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Mulighed for A/C
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Mulighed for balkon/terrasse
  • Børnepool el. afsnit
  • Parkering (evt. mod gebyr)
  • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
  • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Quinta Do Marco 632-A
8800-164 Tavira

Koordinater

Latitude: 37.1532
Longitude: -7.7509

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Solfaktor kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere