Rejser til Hua Hin

Hua Hin er det ældste og mest traditionsrige feriested i Thailand. Byen ligger 230 kilometer syd for Bangkok. Stedet er kendt for sine golfbaner og for at være endestation for orientekspressen. Her tager den thailandske kongefamilie, der har et sommerpalads i Hua Hin. Langs den lange sandstrand ved byen ligger en række 5-stjernede hoteller, men byen har alligevel formået at bevare sin atmosfære af fortidens ro.

Byen er også berømt for sine mange resturanter, især dem der tilbereder fisk og skaldyr, som leveres direkte til resturanterne fra de lokale fiskere. I modsætning til mange af de andre turistdestinationer i landet er nattelivet i Hua Hin roligt. Fra Hua Hin er der mulighed for at foretage en række forskellige udflugter - bl.a. til en sommerfuglepark, en nationalpark med bjerge og et rigt dyreliv, og ikke mindst anbefaler vi en tur til det flydende marked i Damnoen Saduak.

Thailandsk atmosfære, spa og skønne fiskeretter

Hua Hin ligger 2,5 timer syd for Bangkok, og er det ældste og mest traditionelle feriestedet i Thailand. Destinationen er specielt attraktiv blandt indbyggere fra Bangkok som ønsker at besøge Hua Hin i weekenden. Thailands konge har sin sommerresidens her og derfor har mange thaier et forhold til den lille byen ved havet.

Hua Hin er også efterspurgt af udenlandske turister og en god del skandinaver lader ferien gå hertil. Langs den 5 kilometer lange Hua Hin Beach ligger en række gode og store hoteller. Hua Hin har trods turismen bevaret sin specielle atmosfære fra forgangne tider. Havet er relativt rent, men stranden kan til tider tilnærmelsesvis forsvinde når det er højvande.

Byen er berømt for sine mange restauranter, specielt fisk og skaldyr, som bliver leveret direkte til restauranterne fra de lokale fiskere. Nattelivet er roligere i Hua Hin sammenlignet med andre destinationer i Thailand og derfor er Hua Hin også specielt populært blandt familier og par.

Ideer til aktiviteter i Hua Hin:

  • Besøg en af de mange golfbaner i området rundt Hua Hin.
  • Oplev alle slags sommerfugler i Hua Hin Butterfly Garden.
  • Tag en dagstur til Damnoen Saduak, Thailands største flydende marked, som ligger cirka 100 kilometer væk.
  • Prøv nogle af de mange vandsportsaktiviteter i området, specielt kite-boarding
  • Tag på Spa. Her er et stort udvalg i alle prisklasser
  • Shop på natmarkederne
  • Bo eventuelt på et af disse hoteller, der alle ligger højt på Tripadvisor: Det meget prisgunstige Citin Loft Hua Hin (3-star) er fint hotel, Devasom Hua Hin Resort (4-star), Dusit Thani Hua Hin (4+), Putahracsa Hua Hin (5-star) og Wora Bura Hua Hin Resort and Spa (5-star).

En billig ferie i Hua Hin med Solfaktor

Hua Hin, som ligger blot omkring 2½ timers kørsel mod syd fra hovedstaden Bangkok, er ikke en af Thailands mest kendte feriebyer, selvom det faktisk er en af de ældste. Allerede i starten af 1920'erne blev den thailandske konge således forelsket i dette smukke område på vestkysten af Thailandbugten og lod her opføre et sommerpalads, Klai Kangwon.

Det var dog ikke kun fordi den royale familie og andre fra samfundets øvre klasse begyndte at kaste glans over den lille, søvnige fiskerlandsby, at den opleve en hastig vækst i starten af forrige århundrede. I samme periode byggedes nemlig en jernbane mellem Thailand og Malaysia,  der i 1911 betød, at Hua Hin fik en jernbanestation. Byen blev hurtigt et populært stop på den lange tur, og der blev bygget et eksklusivt jernbanehotel tæt ved stranden. Kort efter anlagde man også Asiens første 18-hullers golfbane nær ved.

Til trods for den lange historie som ferieby og en kraftig vækst, er en ferie i Hua Hin stadig afslappende og kendt som en hyggelig by, hvor du kan opleve den ægte thailandske charme. Dertil kommer naturligvis Hua Hins dejlige, hvide sandstrande med det lune, turkisblå vand, som sammen med et godt udvalg af aktiviteter gør Hua Hin til et ideelt rejsemål, hvis du skal på ferie med familien eller bare ønsker en afslappende parferie.

Brug vores søgemaskine til at søge efter flybilletter med alle ruteflyselskaber, som du kan kombinere med lækre hoteller og få en fleksibel ferie i Hua Hin, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om ferie på Phuket

Hua Hin, som ligger blot omkring 2½ timers kørsel mod syd fra Bangkok, er ikke en af Thailands mest kendte feriebyer, selvom det faktisk er en af de ældste. Allerede i starten af 1920'erne blev den thailandske konge således forelsket i dette smukke område på vestkysten af Thailandbugten og lod her opføre et sommerpalads, Klai Kangwon. Det var dog ikke kun fordi den royale familie og andre fra samfundets øvre klasse begyndte at kaste glans over den lille, søvnige fiskerlandsby, at den opleve en hastig vækst i starten af forrige århundrede. I samme periode byggedes nemlig en jernbane mellem Thailand og Malaysia,  der i 1911 betød, at Hua Hin fik en jernbanestation. Byen blev hurtigt et populært stop på den lange rejse, og der blev bygget et eksklusivt jernbanehotel tæt ved stranden. Kort efter anlagde man også Asiens første 18-hullers golfbane nær ved.

Til trods for den lange historie som ferieby og en kraftig vækst, er Hua Hin stadig kendt som en hyggelig by, hvor du kan opleve den ægte thailandske charme. Dertil kommer naturligvis Hua Hins dejlige, hvide sandstrande med det lune, turkisblå vand, som sammen med et godt udvalg af aktiviteter gør Hua Hin ideelt til et ideelt rejsemål, hvis du skal på ferie med familien eller bare ønsker en afslappende ferie.

 

Aktiviteter

Hua Hin har nu til dags om 85.000 indbyggere og kan bedst beskrives som en større provinsby. Det betyder, at du har mulighed for at vælge om du vil bo på et af hotellerne midt i byen og tæt på de mange tilbud her i form af shoppingcentre, markeder, butikker og restauranter, eller eventuelt foretrækker et af hotellerne lidt i udkanten af byen, hvor der er mere roligt. 

Uanset hvor dit hotel i Hua Hin ligger, vil omdrejningspunktet for din ferie her på "Thailands royale riviera" nok være strandlivet. Den lange, brede sandstrand ved Hua Hin strækker sig over adskillige kilometer fra byens centrum til Khao Takiap. Det er derfor sjældent noget problem at finde plads på stranden, hvor der er mange familievenlige aktiviteter at vælge mellem udover blot badning. Stranden er generelt meget velegnet for rejsende med børn, men hold alligevel øje med flagene, som indikerer om der er farlige understrømme og bølger.

Er du morgenfrisk, kan en spadsertur langs kysten ved solopgang varmt anbefales. Måske endda en joggingtur. Det er en fantastisk måde at starte dagen på og giver ekstra god samvittighed inden du sætter dig til rette ved morgenbordet. Er det en aktiv ferie, du ønsker dig, er området omkring desuden Hua Hin kendt for at have adskillige fine golfbaner. Ved togstationen ligger Royal Hua Hin Golf Course fra 1924, men der er også flere andre anerkendte og nyere baner omkring byen som for eksempel Sea Pines, der ligger direkte ned til stranden syd for byen.

Generelt er den lavvandede strand ved Hua Hin mere afslappet og sjældent overflydt på samme måde, som man kan opleve ved nogle af Thailands andre populære badebyer, selvom der dog også her er masser af liv i højsæsonen med hesteridning, vandski, parasailing og lignende. Syd for Khao Takiap (Abebjerget ) finder du Suan Son Beach, som er en tand mere rolig. Selve Abebjerget, hvorpå der ligger et lille tempel og en restaurant, er et populært udflugtsmål. Heroppe fra er der en god udsigt tilbage over Hua Hin, men det er i lige så høj grad de mange fritlevende makakaber, der er attraktionen. Vær dog varsom, da de er ret frække og gerne udnytter en chance til at løbe med ens ubevogtede ejendele eller mad.

Restauranter og butikker

Der er masser af gode spisesteder at vælge mellem i Hua Hin, der er både anerkendte fiskerestauranter inde i byen og mere afslappede spisesteder langs stranden.  Du bør heller ikke gå glip af natmarkedet, der hører til blandt de bedste af sin slags i Thailand. Det tiltrækker både lokale og turister, som kommer her for at finde gode tilbud på alt fra elektronik til kunsthåndværk. Der er desuden en hel del spisesteder i markedsområdet, hvor du kan prøve gode, lokale retter til lave priser. Sidst, men ikke mindst, er der talrige små caféer og barer rundt om i byen, hvor aftenerne kan nydes.

Udflugter

Vil du ikke dase hele ferien på stranden eller ved hotelpoolen, er der masser af spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde. Oplev for eksempel den berømte River Kwai, dyrelivet i flere smukke nationalparker eller de flydende markeder i landsbyen Damnoen Saduk. Sam Roi Yot Nationalpark, som ligger blot omkring en times kørsel fra Hua Hin er kendt for sine smukke landskaber, grotter, fugleliv og ikke mindst gode udsigtspunkter.

Tag eventuelt også en tur ud langs kysten for at prøve andre badestrande og besøge nogle af de mindre kystlandsbyer, hvor der er lidt bedre mulighed for at møde lokalbefolkningen. Rejser du til Hua Hin med børn, vil det nok også være populært med en tur til Black Mountain Water Park, der ligger omkring 10 kilometer nord for byen, eller Vana Nava Water Park mod syd.

Hua Hin ligger heller ikke længere fra Bangkok end at du kan tage på en dagstur til denne store, pulserende storby. Her er masser at se og opleve med alt fra sejlture på kanalerne, til shopping i moderne indkøbscentre og spændende kulinariske oplevelser blandt de mange gadekøkkener.  Vil du have det hele med, kan det anbefales at tage en overnatning eller to i den thailandske hovedstad.

Transport

Den gamle togstation, som ligger midt i byen, er takket være den royale ventepavillion i traditionel thailandske stil en attraktion i sig selv. Jernbanen er stadig i drift, og der kører tog flere gange dagligt. Du skal dog være opmærksom på, at togturen til Hua Hin fra Bangkok, som i bil eller bus tager 2-2½ time, ofte tager op imod 4-5 timer. Alligvel kan det dog være oplevelsen værd, hvis man ikke har så travlt.

Som regel er det mest praktiske at tage bustransfer fra lufthavnen til Hua Hin. Regn med en tur på 3 timer.  

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hoteller i Hua Hin

Populære hoteller i Hua Hin

Thailand, Det vestlige Thailand, Hua Hin
9,6
Fabelagtigt
2458 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Det vestlige Thailand, Hua Hin
8,6
Meget godt
127 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det vestlige Thailand, Hua Hin
9,1
Fabelagtigt
366 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi