Rejser til Barcelona

Barcelona i Spanien er en fantastisk destination for alle, der ønsker at opleve en skøn blanding af arkitektur, shopping og gastronomi. Her kan du kombinere storbyferie med en strandferie, se storslåede seværdigheder og opleve et natteliv, som er et af de bedste i Europa. Barcelona er et godt rejsemål for par, familier og vennegrupper. Book en billig ferie til Barcelona med Solfaktor!

Barcelona som rejsemål

Barcelona er hovedstad i regionen Catalonien i Spanien og er en af Europas mest populære storbydestinationer. Byen er  geografisk afgrænset af Middelhavet mod øst, bjergkæden Serra de Collserola mod nordvest, floden Llobregat mod sydvest og floden Besòs mod nord. Selve centrum består af mange store forholdsvis stejle bakker, der ofte strækker sig over hele dele af byen. Husk gode sko, hvis du skal ud at gå i denne store by, tag ordentlige træningssko på - glem alt om klip-klappere.

En rejse til Barcelona vil give dig et væld af kunstneriske og arkitektoniske oplevelser, shoppingmuligheder i overflod og et enormt udvalg af barer, caféer og restauranter. Barcelona er et godt valg, hvis du gerne vil kombinere storbyferie med strandliv. Platja de la Barceloneta er den nærmeste og mest populære strand i byen. Her er også gode muligheder for vandaktiviteter. Der er også flere andre gode strande omkring Barcelona, men hvis du vil have en traditionel sol- og strandferie sammen med familien, anbefaler vi, at du tager nordpå til Costa Brava eller sydpå til Costa Blanca. 

Gastronomiske madoplevelser er aldrig langt væk, når du  rejser til Barcelona. Byen har et imponerende udvalg af restauranter. Nogle af Spaniens bedste madoplevelser og mest prisbelønnede restauranter findes netop her i Barcelona. Byens livlige natteliv er skabt for folk, som vil opleve en by, der aldrig sover. Sportsentusiaster kan besøge Camp Nou, hjemmebanen for den berømte fodboldklub FC Barcelona. Så der er mange gode grunde til at rejse hertil!

Kunst og arkitektur i Barcelona

Barcelona er den by, hvor den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudi blev født. Hans mesterværk, katedralen La Sagrada Familia er stadig i gang med at blive bygget - efter mere end 130 års byggeaktivitet! Det er en af de mest populære attraktioner i Barcelona og Spanien. Hvis du vil udforske mere af Gaudis unikke arkitektur, kan du besøge Park Guell, som også byder på en flot  udsigt over byen. Der er mange berømte museer i Barcelona, lad os bare nævne Picasso-museet og Joan Miro Foundation. Barcelona har desuden et rigt udvalg af kunstgallerier og koncertsteder. Besøg Barcelonas berømte operahus, El Gran Teatre del Liceu fra 1847, eller den imponerende koncertsal Palau de la Música Catalana.

>> Læs mere om at rejse til Costa Brava her

>> Læs mere om din ferie på Costa Blanca her

>> Læs mere om Middelhavet her

Shopping og attraktioner i Barcelona

Barcelonas centrum starter i området ved Placa Catalunya, den store plads, hvorfra  også den berømte gade La Rambla strækker sig hele vejen ned til havnen. La Rambla er kendt som en hektisk del af byen med masser af shopping, restauranter og forlystelser. Lige overfor ligger shoppinggaden Passeig de Gracia, hvor du finder mange af de mest berømte modehuse og kendte spanske og internationale kæder. Shoppingen er også god i de ældre kvarterer Barri Gòtic, Raval og Ribera, og her finder du mere lokale og  fra tid til anden lidt usædvanlige butikker. Du kan kombinere shoppingen med de mange seværdigheder i det historiske centrum, Barri Gòtic. I de smalle gader finder du gotiske kirker og bygninger - som f.eks kirken Santa Maria del Pi.

Hvornår skal man rejse til Barcelona?

Du kan rejse til Barcelona hele året. Byen har et mildt middelhavsklima med varme, tørre somre og forholdsvis mild vinter. Det regner faktisk mere i efteråret, end det gør om vinteren, hvor der til gengæld blæser mere. Højsæsonen for turister er fra juni til august, men du kan få sol og varme her fra april til sidst i september. Om sommeren er her mange turister, og priserne på hoteller og flyrejser er på deres højeste.

Juli og august er de varmeste måneder med dagstemperatur på omkring 25 grader eller mere om dagen. Hvis du rejser til Barcelona for at kunne kombinere stranden med storbyens alle muligheder, er skolernes sommerferie et godt tidspunkt at besøge byen på.

Hvis du hellere vil rejse til Barcelona for at dykke ned i de mange seværdigheder og attraktioner, kan sommeren være lidt for varm. Så vælg hellere at rejse i foråret eller det tidlige efterår. Hold måske børnenes efterårsferie i Barcelona?

Hvis du rejser til Barcelona  (eller til resten af Spanien) i april, maj, september eller oktober, får du lidt lavere priser på hoteller, din billeje og mange attraktioner. I disse måneder får du stadig masser af  solskin og behagelige temperaturer. Hvis du vil undgå for meget regn, bør du holde dig væk fra september og oktober, som er de mest regnfulde måneder i byen.  

Vinteren kan også være et udmærket tidspunkt at besøge Barcelona på, hvis du ikke er på udkig efter sol og varme. Den koldeste måned er januar med omkring 10 grader om dagen, men februar og marts er generelt lidt varmere med omkring 12-15 grader. Til den anden side kan det være ret blæsende, tag godt tøj med som kan klare lidt vind.

Mad og drikke i Barcelona

Barcelona er et eldorado for dig, der elsker god mad og drikke. Ud over et enormt udvalg af restauranter er Barcelona kendt for sit gode natteliv med mange cocktailbarer og klubber. Køkkenet i Catalonien er kendt som en blanding af traditionel spansk mad med indflydelse fra både Frankrig og Italien. En af de mest berømte retter fra regionen er "Paella", som er lavet af ris, fisk eller kød og grøntsager. Tapas er meget populært i Barcelona og er måske det, de fleste forbinder med det spanske køkken. Dette er små retter, der serveres som forret eller som en let middag. Lækkert!

Barcelona er også kendt for sine markeder. Den mest kendte er La Boqueria- et af Europas og Spaniens mest berømte markeder. Her finder du et stort udvalg af friske, lokale fødevarer, og du kan prøve lokale specialiteter som oliven, ost, skinke og chokolade. Uanset om du er på udkig efter en eksklusiv gourmetmiddag eller lokale tapasretter, vil du ikke blive skuffet, når du rejser til Barcelona. Vel bekomme - og husk at skylle efter med god, lokal cava!

Kort om Barcelonas historie

Ligesom Spanien har Barcelona en lang og spændende historie, der går i hvert fald 2.000 år tilbage. Byen blev grundlagt af keltibererne og senere erobret af karthaginerne (et rige fra Nordafrika, ødelagt af romerne, som kaldte byen Barcino), romerne, vestgoterne og senere i middelalderen araberne. Senere blev Barcelona hovedstad i det, der blev til Catalonien, og blev forenet med kongeriget Aragonien i middelalderen. I 1400-tallet nåede byen sit højdepunkt som handels- og søfartscenter. I det 19. århundrede og efter århundredeskiftet var der flere oprør, strejker og revolutioner.

Barcelona er centrum for den catalanske nationalisme og kampen for selvstændighed, som kulminerede i den spanske borgerkrig (1936-1939). Efter krigen blev catalansk kultur og sprog undertrykt af Franco-regimet, men efter Francos død i 1975 blev det catalanske selvstyre genoprettet, og Barcelona er i dag hovedstad i den autonome region Catalonien. Man har sine politiske opgør med centralmagten i Madrid  fra tid til anden.

Fly til og hoteller i Barcelona

Det tager kun 3 timer med direkte fly fra Kastrup til Barcelona Internationale Lufthavn, EL Prat. Fra Aalborg og Billund skal du skifte fly - men du kan nemt komme til Barcelona hele året rundt fra de større byer i Danmark. Afstanden mellem lufthavnen og byens centrum er ca. 15 kilometer, og der er både busser og tog. Begge to tager omtrent som ca. 35 minutter. Du kan vælge at booke fly og hotel hver for sig eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje.

Hos Solfaktor finder du et stort udvalg af hoteller og lejligheder i Barcelona. For dem, der gerne vil bo centralt, tæt på byens største attraktioner og shoppingområder, er der mange hoteller at vælge imellem omkring La Rambla og det gotiske kvarter, Barri Gòtic. 

Hvis du vil have en mere rolig og afslappende oplevelse, finder du også et godt udvalg af hoteller og lejligheder i og omkring byen. Blandt andet i nærheden af byens strande. Barcelona byder også på mindre bed and breakfast-hoteller for dem, der ønsker en mere autentisk oplevelse - her kan du leve som en lokal i den spanske storby. Uanset hvordan du vil tilbringe din ferie i Barcelona og Spanien, har Solfaktor noget for alle smager, der passer til både par, familier og venner.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Barcelona

Populære hoteller i Barcelona

Spanien, Catalonien, Barcelona
9,0
Fabelagtigt
2785 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Barcelona
8,8
Meget godt
2507 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Barcelona
9,5
Fabelagtigt
1195 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Barcelona?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 30 anmeldelser