Il Casale Residence

Officiel kategori

Solfaktors kategori

8,8
Meget godt
40 anmeldelser

I landsbyen San Pietro a Cegliolo kun 3 km fra Cortona ved grænsen mellem Toscana og Umbrien findes der et lille hideaway, hvor værelserne ikke har numre, men er opkaldt efter blomster, og hvor katten Castore bevogter den hyggelige reception, som ligger godt skjult bag blomsterbuske – næsten så godt skjult, at man ikke finder den.

Det her er rustikt, var nok det første der faldt mig ind, da jeg kørte ind på den lille gårdsplads, som ligger foran receptionen. Il Casale har kun 10 ferielejligheder i bygningerne, som stammer helt tilbage fra det 16. århundrede. Det hele er omgivet af en vidunderlig have, som Alessandra viser os rundt i. Haven er det, som jeg vil kalde ”vildt bevokset”. Dermed ikke sagt at den ikke plejes, for det gør den i høj grad, for det er meningen, at det hele skal være rustikt og charmerende. Noget som i øvrigt går igen i ferielejlighedernes indretning.

Senere støder ejeren Signor Vittorio til, og det er tydeligt, at han er meget opmærksom på stedets gæster og er meget stolt af det lille landsted. Vittorio fortæller mig, at han driver i alt 3 steder og dagligt kører rundt og sørger for, at alt er i skønneste orden, og at der bliver sørget for gæsterne.

Jeg spørger Vittorio, hvilket klientel der lejer ferielejlighederne på Il Casale, og med et smil svarer han: ”Folk fra hele verden elsker dette sted – og de elsker Toscana”.

Han har ret…

Et sted som dette appellerer til alle, som vil rejse til Toscana og komme lidt ind under huden på det lokale liv og kulturen. Også Umbrien er tæt på, så der er mulighed for at opleve både Firenze, Siena, Perugia, Montepulciano, Chianciano Terme og området omkring Trasimeno-søen, som ligger omkring 10 kilometer fra Cortona. Når jeg kigger på kortet og ser Cortonas placering, tænker jeg, at det i virkeligheden slet ikke er nok med en uge på Il Casale, for hvordan når jeg alle seværdighederne, samtidig med at jeg også skal nyde stedet?

Svaret er selvfølgelig, at jeg ikke når det hele, men så er det godt, at jeg inviteres til at komme tilbage. Mange af Il Casales gæster er netop folk fra hele verden, der kommer igen. Én gang, to gange, tre gange og mere.

De kommer for at opleve ægte, toscansk charme, opmærksomme værter og den mosaik af attraktioner og seværdigheder, som Toscana og Umbrien byder på.

Godt at vide om ferielejligher Il Casale

Signor Vittorio driver som nævnt 3 hoteller, og ét af dem, Villa Baldelli, ligger kun et stenkast fra Il Casale. Da Il Casale ikke selv råder over en restaurant, kan du altid tage turen over på Villa Baldelli og besøge restauranten dér. Ellers er der naturligvis rigeligt med restauranter i området, og med bilen er det jo ingen sag at køre ud til en af de lokale restauranter. Tøv endelig ikke med at spørge Alessandra eller Vittorio til råds, hvis du vil ud at spise en aften.

Bemærk at slutrengøringen er obligatorisk og betales på stedet. Prisen for slutrengøring er fra ca. € 50-75.

Derfor kommer vi gerne igen

Først og fremmest kommer jeg gerne igen, fordi jeg vist nok kom til at love Vittorio at jeg ville. Men det vil jeg også gerne, for gæstfriheden og den varme jeg blev mødt med var meget fængslende. Jeg holder meget af det personlige, og at man kan se, at ejeren er til stede og hele tiden forfiner de små detaljer og sikrer sig, at personligheden og charmen er gennemtrængende i hele ferieoplevelsen.

 

Derfor skal du vælge Il Casale Residence

  • Nærmeste lufthavn: 120 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hoteltype

Kort og afstande

  • Nærmeste by med restauranter og shopping, Cortona - ca. 3,6 km
  • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 72 km
  • Pisa med sit skrånende tårn – ca. 185 km
  • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 99 km
  • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 98 km
  • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 124 km
  • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 117 km
  • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 233 km
  • Firenze lufthavn – ca. 120 km
  • Bologna lufthavn - ca. 200 km

Il Casale har udelukkende ferielejligheder (10 stk. i alt), og de kan bedst beskrives som rustikke. Selv de små ferielejligheder er store og passer fremragende til en lille familie, til venner der vil rejse sammen, eller et par, der godt kan lide, at der er lidt mere plads og et køkken, hvor man selv kan tilberede varerne, som er købt i det lokale supermarked – eller endnu bedre, på markedet i en af de små omkringliggende byer.

Alle lejlighed er indrettet i antik stil med klassisk, toscanske møbler i mørkt træ og gulvene vil oftest være belagt med terracotta, som også er typisk for regionen. 

Facilieteter i lejlighederne:

  • Satellit-TV 
  • A/C og varme - mod gebyr
  • WiFi (kvaliteten kan være svingende)
  • Soveværelse m. dobbeltseng el. to adskilte
  • Badeværelse m. bruseniche el. kar
  • Kitchenette m. lille ovn, køleskab og vask
  • Postelin og service passende til antallet af personer
  • Lille udeområdet foran lejligheden m. bord og stole
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Il Casale Residence. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Mulighed for A/C
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Parkering (evt. mod gebyr)
  • By under 3 km væk
  • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

San Pietro A Cegliolo 434
52044 Cortona

Koordinater

Latitude: 43.2886
Longitude: 11.9626

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Solfaktor kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Rejsemål Toscana

Vis flere