Rejser til Dahab

Dahab ligger ved Rødehavet omkring 80 kilometer nord for Sharm el Sheikh. Til sammenligning er Dahab endnu en af Egyptens lidt oversete ferieperler. Det varer nok ikke ved, da du også her finder alt det, som har gjort Det Røde Hav til et populært rejsemål. Det inkluderer først og fremmest dejlige sandstrande med lavt, krystalklart vand, som indbyder til en herligt afslappende badeferie.

Det var unge rygsæksrejsende, der som de første begyndte at rejse til Dahab, da den stadig blot var en lille beduin- og fiskerby. Med tiden er turismen blevet mere veletableret med nybyggede hoteller og resorts, men den tilbagelænede atmosfære er intakt. Derfor har de rygsæksrejsende fået selskab af børnefamilier, par og andre, som vil nyde strandene og stemningen her.

I dag er der også mange, som booker billige rejser til Dahab primært med vandsport i tanker. Kysten her er nemlig kendt for at byde på noget nær ideelle forhold for kite- og windsurfing, og på de nærliggende koralrev venter enestående dykkeroplevelser. Selv hvis du bare snorkler, venter der enestående oplevelser i den undersøiske verden.

Udflugter

Strandene og det indbydende hav er den naturlige hovedattraktion, men booker du en billig rejse til Dahab, er der også meget andet at opleve her. Du kan for eksempel tage på en udflugt til Sinaibjerget (også kendt som Mosesbjerget). Bjerget har stor betydning i de tre store religioner islam, kristendom og jødedom, eftersom (mange tror på) at det var her, at Gud overbragte de Ti bud til Moses. Bjerget ligger omkring to timers kørsel væk og er sammen med det 1.500 år gamle Sankt Katharinas Kloster og byen Sankt Katharinas, der er opført på UNESCO’s verdensarvliste, værd at bruge en feriedag på. Tager du en overnatning her, kan du vandre op på bjerget og se solopgangen. Det er en uforglemmelig oplevelse.

Vil du ikke kun nyde det lune hav eller dase i solen oppe på stranden, er der også rig mulighed for at være aktiv på rejsen. Du kan tage på guidede ture ind i Sinai-ørkenen i firehjulstrækker eller på ATV'ere. Der er sågar mulighed for at ride på en af de lokale beduiners kameler! Du kan også blot vandre en tur langs kysten eller leje en cykel.

Nyd din mad med havudsigt

Efter en oplevelsesrig dag med dykning, kitesurfing eller sightseeing er en af de bedste ting at slappe af på en af de mange restauranter og caféer, som især ligger nede langs vandet. Her serveres lækker mad til overkommelige priser. Du kan også få tilfredsstilt din shoppinglyst, hvis du bestiller en af de billige rejser til Dahab her hos Solfaktor. Nede på kystpromenaden ligger udover spisesteder således også talrige butikker og små basarer.

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Dahab

Populære hoteller i Dahab

Egypten, Dahab
9,8
Fabelagtigt
4957 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Dahab
7,3
Godt
214 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 91 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Dahab
9,2
Fabelagtigt
3093 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 95 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)