Rejser til Rhodos

Tag til favoritten over dem alle i Grækenland - Rhodos! Her kan du kombinere strande med historiske seværdigheder, smuk natur og et pulserende natteliv. Book en billig ferie til Rhodos med Solfaktor!

Rhodos som rejsemål

Rhodos er en populær feriedestination i det sydøstlige Grækenland i Det Ægæiske Hav. Øen er den største i øgruppen Dodekaneserne, som ligger tættere på Middelhavet og faktisk kun 18 kilometer fra Tyrkiets kyst. Rhodos er en skøn destination for en ferie sydpå, hvor du kan kombinere strandliv, naturoplevelser, historie, kultur og natteliv. Her finder du populære feriesteder som Rhodos by på øens nordspids samt feriebyer som Faliraki, Ialyssos, Ixia, Lindos og Kolymbia langs kysterne.

Attraktioner og aktiviteter på Rhodos

Strandene i Grækenland er et stort trækplaster for mange turister, og Rhodos er ingen undtagelse. Her finder du masser af smukke sandstrande, hvor du kan nyde sol, strand og saltvand. En af de mest berømte strande på øen er den lange strand ved Faliraki, som ligger ret langt mod nord på østkysten. Den er kendt for sine gode faciliteter, vandsportsaktiviteter og livlige atmosfære. Lige syd for Faliraki ligger Anthony Quinn Bay (opkaldt efter den berømte skuespiller, der forelskede sig i Rhodos under optagelserne til filmen The Guns of Navarone), som er kendt for sine flotte omgivelser og det klare vand, der gør dette til et godt sted at snorkle og dykke. Lige ud for den charmerende landsby Lindos ligger en rolig sandstrand omgivet af klipper, og på Rhodos' sydspids ligger Prasonisi Beach, som er kendt for vandsport, især wind- og kitesurfing.

Rhodos er en ø, der har meget mere at byde på end bare strande. Når du rejser til Rhodos, kan du kigge forbi den gamle bydel i Rhodos by, som er på UNESCOs verdensarvsliste og en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa. Den er omgivet af de enorme forsvarsmure fra 1400- og 1500-tallet og området inviterer dig ind i en unik middelalderverden. Her kan du slentre gennem smalle, brostensbelagte gader langs imponerende bymure og beundre byzantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur.

The Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes, kendt som Castello, ligger også i Rhodos by og er paladset for stormesteren for ridderne af Rhodos og en af de største seværdigheder i byen. Middelalderslottet blev bygget i det 14. århundrede og er en imponerende fæstning med tykke mure, tårne og indre gårdspladser. Det er et af de få eksempler på gotisk arkitektur i Grækenland og fungerer i dag som Rhodos' arkæologiske museum. Her finder man bl.a. den berømte statue fra det første århundrede f.Kr.  - kendt som Afrodite af Rhodos.

På din ferie kan du tage over til Rhodos Akropolis, som ligger i byen Ialyssos og byder på en fantastisk udsigt over øen. Her kan du udforske gamle ruiner som et stadion, et tempel og et teater, der giver et indblik i Grækenlands antikke historie. Du finder også arkæologiske områder i byerne Kamiros og Lindos. Lindos ligger på en bakke på østkysten, hvor du kan se imponerende ruiner af gamle templer, teaterbygninger og steder, der giver dig en panoramaudsigt over det omkringliggende landskab.

Hvis du vil have en aktiv ferie i Grækenland, er Rhodos en oplagt mulighed. Øen har et varieret og flot landskab, hvor du kan vandre, trekke og cykle. Kom ud i naturen, se smukke områder med naturlige kilder, søer og dyreliv. Du kan gå på opdagelse på egen hånd eller deltage i guidede ture. Du kan også udforske Profitis, Ilias og Ataviros-bjergene, som byder på en lang række gode vandrestier med en fantastisk udsigt over Rhodos og Det Ægæiske Hav.

>> Læs mere om din ferie i Grækenland her

>> Læs mere om din ferie til Rhodos by her

>> Læs mere om din ferie i Kolymbia her

Hvornår skal man rejse til Rhodos?

Grækenland har et behageligt middelhavsklima med tørre, varme somre og milde vintre. Sommermånederne er det mest populære tidspunkt at rejse til Rhodos, med temperaturer omkring 25-30 grader. Om sommeren er der naturligvis flere turister på Rhodos, og priserne er højere, så det er en god idé at bestille i god tid for at sikre sig de bedste tilbud. Hvis du vil opleve Rhodos i en mere afslappet atmosfære, med færre turister og mindre hidsig sommervarme, anbefaler vi, at du rejser til øen om foråret eller efteråret. I disse perioder er temperaturerne stadig behagelige omkring de 20 grader, gode forhold til at tage på sightseeing i Rhodos by eller udforske øens landskaber. Vintermånederne betyder lavsæson i Grækenland med køligere temperaturer og mere regn. Det er dog mildere end andre steder i Europa, og du kan få dage med masser af sol i løbet af vinteren.

Mad, drikke og natteliv på Rhodos

Grækenland er kendt for sin spændende madkultur, og rejser du til Rhodos, kan du  se frem til god mad og drikke. Øen ligger i Det Ægæiske Hav og byder på et flot udvalg af frisk fisk og skaldyr, som ofte fanges samme dag og tilberedes lokalt på fiskerestauranter. Du kan også nyde populære græske kødretter som souvlaki og gyros eller små retter, som man deler og nyder sammen, f.eks. tzatziki, fetaost, oliven og græsk salat. I den gamle bydel i Rhodos by finder du mange traditionelle tavernaer, der tilbyder lokale retter, og naturligvis også restauranter, der serverer internationale retter. Gør plads til søde fristelser på Rhodos, som de traditionelle kager baklava eller kataifi. Øen producerer også sin egen vin og ouzo. Det er populært at tage på vinsmagning på lokale vingårde og prøve forskellige vine.

Rhodos har et godt og livligt natteliv, som tiltrækker turister fra hele verden. Centrum for øens natteliv ligger i Rhodos by og i Faliraki, hvor der er barer, pubber og natklubber, der holder gang i den til de tidlige morgentimer. Du finder også et livligt natteliv i Ixia og Lindos, hvor barer og natklubber sørger for underholdning og dans til langt ud på natten.

Fly til og hoteller på Rhodos

Det er nemt at komme til Rhodos fra Danmark, I højsæsonen er der direkte charterfly fra alle danske lufthavne - fra tid til anden i perioden fra september til marts skal man skifte fly undervejs. Rejsetid fra f.eks Kastrup direkte er ca. 3,5 timer.

Lufthavnen ligger ca. 13 km sydvest for Rhodos by, og du kan nemt komme ind til centrum med en taxa, som du finder uden for ankomsthallen. Der er et veludviklet transportsystem på Rhodos med busser, der tilbyder hurtige ruter og overkommelige priser til flere destinationer som Faliraki, Ialyssos, Ixia, Lindos og Kolymbia. Billeje er en god mulighed for dem, der ønsker mere frihed til at udforske Rhodos i deres eget tempo.

Du finder en bred vifte af overnatningsmuligheder, når du rejser til Rhodos. Du kan finde noget, der passer til solorejsende, børnefamilier, vennegrupper og par. Øen byder på alt fra store all-inclusive hoteller, små boutiquehoteller til ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Rhodos og Grækenland!



Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål på Rhodos

  • Gæstebedømmelser 8,2
    Faliraki
    84 hoteller
    Faliraki er Rhodos rejsemål nummer et, når det gælder strandbarer, natklubber og partstemning, men samtidig er byen ideel for en klassisk græsk strand- og badeferie, hvad enten der gælder par, singlerejsende eller hele familien.
  • Gæstebedømmelser 8,8
    Rhodos by
    73 hoteller
    Rhodos by har det hele; en romantisk, gammel bydel, der er erklæret verdensarv af UNESCO med smalle, brostensbelagte gader, men også en mere moderne bydel med masser af gode butikker, restauranter og barer samt gode strande med masser af vandsports-aktiviteter.
  • Ialyssos
    29 hoteller
    Ialyssos ligger ned til kilometerlange strande, hvor du kan slappe af i solen og nyde det krystalklare, turkise hav. Samtidig har du på en rejse til Ialyssos rig mulighed for at tage på udflugter til Rhodos by og nogle af Rhodos' mest berømte ... arkæologiske seværdigheder. Læs mere
  • Ixia
    23 hoteller
    Feriestedet Ixia ligger smukt i en bugt i det nordøstlige hjørne af Rhodos med udsigt over Det Ægæiske Hav og er først og fremmest blevet kendt som et paradis for vandsportsentusiaster. Ikke mindst for windsurfere, der nyder den lange strand ... og den forfriskende havbrise. Læs mere
  • Lindos
    23 hoteller
    Lindos er en charmerende og malerisk by på Rhodos. Her finder du en bred vifte af kultur og historie, gyldne sandstrande og turkisblåt vand. En ferie i Lindos byder også på fantastiske aktiviteter, gode restauranter, barer og butikker og en ... charmerende labyrint af smalle gader. Læs mere
  • Kolymbia
    19 hoteller
    Kolymbia ligger på Rhodos østkyst ved en bugt med skønne badestrande. Trods et bredt udvalg af hoteller er den oprindelige, rolige landsbystemning intakt. Kolymbia er derfor perfekt til en afslappet badeferie med spændende udflugtsmål inden for rækkevidde.

Populære hoteller på Rhodos

Grækenland, Rhodos, Ixia
9,5
Fabelagtigt
188 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Faliraki
9,0
Fabelagtigt
807 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
9,4
Fabelagtigt
393 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne på Rhodos?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 36 anmeldelser