Rejser til Ubud

Ubud er det kulturelle centrum på Bali og er kendt for sine mange kunstnerværksteder og gallerier. Det er dog ikke det eneste, som venter dig på en rejse til denne charmerende bjergby på Indonesiens populære ferieø.

Farverig kunstnerby omgivet af frodige rismarker

Bali er med rette berømt for sine fantastiske strande og mange af øens mest populære rejsemål såsom Kuta og Seminyak ligger ikke overraskende nede langs kysten. Rejser du i stedet op i bjergene til Ubud, finder du til gengæld et grønt paradis med en helt anden fredelig og tilbagelænet atmosfære.

Mange rejser til Ubud for at se de maleriske rismarker, som du finder flere af inden for bygrænsen, men selvfølgelig primært lidt uden for, især mod syd og sydøst. Selvom det er blevet populært blot at bruge en dag eller to af strandferien til at rejse op til Ubud, kan det varmt anbefales at afsætte længere tid. Udover de frodige risterrasser er der nemlig et væld af andre smukke og spændende seværdigheder at udforske i Ubud.

Det inkluderer det royale paladset og dets tempel, Puri Saren Agung, som stammer fra 1800-tallet. Du finder det lige i centrum af byen. Kongefamilien benytter stadig en del af paladset, men du kan gå en tur rundt i haverne for at beundre de smukke udmykninger. I en berømt kunstnerby, der i tidens løb har tiltrukket mange talentfulde kunstnere, er det også næsten et must at lægge vejen forbi det mest anerkendte kunstmuseum i Ubud, Agung Rai Museum of Art i byens sydlige udkant. Det er anderledes, men også helt speciel oplevelse at gå en tur i Monkey Forest, der som navnet antyder, er et skovfyldt tempelområde, hvor talrige aber lever frit. De er meget menneskevante og pilfingrede, så hold godt fast på pung og solbriller!

Shopping og restauranter

Ubud, der har omkring 30.000 indbyggere, består i virkeligheden af en række mere eller mindre sammenvoksne landsbyer. Det betyder, at bevæger du dig lidt væk fra centrum, vil du hurtigt befinde dig i kvarterer, hvor du kan opleve det traditionelle, fredelige landsbyliv. Netop chancen for at opleve en anden, mere autentisk side af Bali end de populære strandresorts er en af grundene lokke besøgende væk fra kyst og ind i landet.

Når det er sagt, er livet i Ubud naturligvis også til en vis grad præget af turisme. Det kommer blandt andet til udtryk ved et rigt restaurant- og caféliv, der regnes for et af de bedste på Bali. Vil du selv prøve kræfter med de lokale køkken, er der mulighed for at deltage i madlavningskurser flere steder i byen. Ligeledes kan du nemt bruge lang tid på at udforske byens markeder, der udover det berømte kunsthåndværk bugner af lækre frugter og lokale delikatesser.

Udflugter

Har du flere dage til rådighed, er det oplagt at kombinere sightseeing og oplevelser i selve Ubud med udflugter til de omkringliggende landsbyer, seværdigheder og naturområder.  Vil du krydre ferien med aktive oplevelser, er Ayung-floden ved Sayan tæt ved Ubud for eksempel kendt for Whitewater rafting. Ligeledes er det blevet populært at udforske egnen omkring Ubud på cykel, og der er adskillige steder, som tilbyder cykeludlejning og guidede ture. Det er en god mulighed for at opleve områdets charmerende landsbyer og rismarker i et adstadigt tempo.

Rejser til Indonesien

Læs mere om Indonesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indonesien her

Hoteller i Ubud

Populære hoteller i Ubud

Indonesien, Bali, Ubud
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Afstand til centrum: ca. 30 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Indonesien, Bali, Ubud
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 km
  • Pool (evt. sæsonåben)