Pas og visum

Alle som skal på rejse skal have gyldigt pas, også spædbørn. Det er vigtigt at man kontrollerer at passet er gyldigt under hele rejsen. For det fleste lande uden for Schengen skal passet være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejsedato. Du er selv ansvarlig for at checke at passet har korrekt gyldighed i forhold til det land du skal rejse til. opbevar dit pas på en sikker måde når du er på rejse. Ingen sider i passet må på nogen måder være beskadiget; et ødelagt pas er ikke gyldigt.

 

Pas er eneste gyldige legitimation for danske statsborgere på rejse – også i Schengen området – og må fremvises ved check in på fly og hotel, ved brug af banktjenester mm. Vi anbefaler derfor at du altid har dit pas med når du rejser til udlandet. For yderligere information om pas, kontakt udstedelsessted for pas / politiet i din kommune.

 

Vigtig information

Solfaktor er ikke ansvarlig for følgerne af at rejsende ikke har gyldig pas eller visum. Der kræves visum for indrejse til visse lande og det er den rejsendes ansvar at sørge for at have gyldigt visum. se paragraf §3.3 Pass og Visum.

Ansøgning om visum håndteres af det enkelte lands ambassade/konsulat.

Vi tager forbehold for ændringer og henviser til det enkelte lands ambassade/konsulat og til Udenrigsministeriets rejseinformation.

 

For dig som ikke er dansk statsborger

Al information på denne side er gældende for danske statsborgere som er født i Danmark. Rejsende som ikke er danske statsborgere, som er født under en anden nationalitet, må selv undersøge pasregler og om de behøver visum for at have gyldig indrejsetilladelse til landet som skal besøges.  Der søges om visum/indrejsetilladelse hos det enkelte lands ambassade/konsulat.

 

Vi anbefaler at visum ansøges i god tid før afrejse. Vi tager forbehold for ændringer i informationen herunder.

 


Pas- og visumsbestemmelser kan ændres med kort varsel. Her finder du oplysninger for de enkelte lande, samt telefonnummer til respektive ambassade/konsulat.  Vi anbefaler også at du checker Udenrigsministeriets rejseinformation, hvor du finder rejseråd og generel vigtig og praktisk information.

 

Albanien For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.
Australien Visum kræves. Elektronisk visum (ESTA) udstedes normalt for ophold indtil 3 måneder ad gangen indenfor en 12 måneders periode. Vi ordner visum for dig, kryds af for at du ønsker dette når du bestiller dine flybilletter. Alternativt se mer og søk ESTA her eller kontakt Australias ambassade. Vær også opmærksom på meget strenge karanteneregler for indrejse til Australien. Ambassade i København: tlf. +45 7026 3686.
Bosnia-Hercegovina
Barbados
Bulgarien Der kræves ikke visum ved rejser til Bulgarien. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomstdato. Vær opmærksom på det ikke accepteres, at børn er indført i forældres pas. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Bulgariens ambassade på tlf.: 39 64 24 84.
Canada
Cuba Danske statsborgere skal søge om visum til Cuba før afrejse. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over dit ophold i Cuba, og have mindst 2 blanke sider til visering.Læs mere på den cubanske ambassades hjemmeside: http://misiones.minrex.gob.cu/en/denmark/consular-services#visa_turismoOBS!
Ifølge cubansk lov kræves det, at alle rejsende til Cuba ved ankomst kan fremvise bevis på rejseforsikring, der dækker omkostninger i forbindelse med evt. hospitalsindlæggelse, lægebesøg, medicin-indkøb samt hjemrejsetransport. Dette bevis skal være på engelsk.
Norge Visum kræves ikke for danske statsborgere.
De Forenede Arabiske Emirater For rejsende med EU pas udstedes visum for 90 dage gebyrfrit ved ankomst mod forevisning af gyldig returbillet.
Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas.Hvis du ikke har et af de ovenstående pas, skal der undersøges om, der skal laves visum på forhånd til en pris a kr. 800,- pr. stk.Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Provisoriske pas bliver ikke accepteret ved indrejse.
Den Dominikanske Republik For danske statsborgere kræves der ikke visum. Turistkort fås på flyet, når du rejser med Thomas Cook.Bemærk, at de dominikanske myndigheder kræver, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomsten. Gæster med anden nationalitet end dansk henvises til Den Dominikanske Republiks ambassade i Stockholm for yderligere information på tlf.: +46 8 667 4611.

For rejsende til Den Dominikanske Republik med Thomas Cook

Myndighederne i USA kræver oplysninger fra dig, som skal rejse til Den Dominikanske Republik, da du flyver over amerikansk luftrum – så kaldt Secure Overflight Information.

Oplysningerne skal registreres til Thomas Cook senest 8 dage inden afrejsen. Bestiller du din rejse senere end 8 dage før afrejse, skal du omgående registrere dine oplysninger. Vær opmærksom på, at flyselskabet har mulighed for at nægte dig ombordstigning på flyet, hvis oplysningerne ikke er registreret som angivet.

Dette gælder kun for flyvninger med Thomas Cook.

Log ind via Thomas Cook’s airshop her og udfyld dit bookingnummer samt din afrejsedato (åbner 120 dage før afrejse). Derefter registrerer du dine oplysninger, præcis som de er angivet i passet.

Rejser du med rutefly til Den dominikanske republik, bliver Secure Overflight Information automatisk registreret af os ud fra oplysningerne i bestillingen. Ambassade i Stockholm: tlf. +46 8 66 74 611. Per 12.02.2012 nødvendig tillægsinformation for rejse over amerikansk luftrum. Vi gør opmærksom på at når du rejser med rutefly med en mellemlanding i USA, eller kombinerer en rejse med ophold i USA, så kræves det ESTA- ansøgning. Vi anbefaler dig at søge via den offisielle ESTA-side.

Vi gør opmærksom på at når du rejser med rutefly med en mellemlanding i Canada, eller kombinerer en reise med ophold i Canada, så kræves der eTA- ansøgning. Vi anbefaler dig at søge via den offisielle eTA-side

Egypt Turistvisum er påkrævet. For rejsende med EU pas (Estland, Letland og Litauen undtaget) ordnes viseringen først, når du ankommer til Egypten. Det udleveres i lufthavnen ved ankomst i form af et «frimærke» i passet.Når du flyver med charterflyselskab (Thomas Cook, Novair, TUIfly ect.) Der er et visumgebyr på 150 DKK, som vil blive opkrævet, når du bestiller rejsen. Børn under 2 år betaler også 150 kr for visum.
Når din flyvning er med rutefly (Eksempelvis Air Cairo) så betales visumgebyret ved ankomst i Egypten, 35 USD. Det anbefales at medbringe kontanter i US Dollars.
Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas. Hvis du ikke har et af de ovenstående pas, skal du selv sørge for visum.Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.Har du diplomatpas skal du rette henvendelse til Egyptens ambassade på tlf.: 35 43 70 70.
Estland Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Frankrike Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Gambia Visum kræves ikke for nordiske statsborgere. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
Grækenland

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt under opholdet. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Grækenlands ambassade på tlf.: 33 11 45 33.

Hong Kong Visum kreves ikke for opphold inntil 90 dager. Dersom man reiser mellom Hong Kong (/Macau) og Kina regnes imidlertid dette som én utreise/innreise, og det vil være nødvendig med såkalt «Double Entry Visa» eller «Multiple Entry Visa». Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.Ambassade i Oslo: tlf. 22 49 20 52.
Indien Danske statsborgere skal søge om visum til Indien før afrejse.
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over dit ophold i Indien, og have mindst to blanke sider i passet.Personligt fremmøde eller forsendelse med post er ikke længere nødvendigt for at få visum, og man kan nu ansøge online. Visumansøgningen finder du her (vælg den orange boks, hvor der står ”e-Visa Application”)Det er stadigvæk muligt at ansøge via ambassaden. Visumansøgningen finder du her (vælg den orange boks, hvor der står «Regular Visa Application»)Kontaktinformation til den indiske ambassade i København:Vangehusvej 15
2100 København Ø
Tlf.: +45 39 18 28 88 / 39 29 92 01
Fax: +45 39 27 02 18
E-mail (visumafdelingen): visa@indian-embassy.dk
Indonesien For danske statsborgere kan visum for ophold i max. 30 dage rekvireres gebyrfrit ved ankomst til Bali, Indonesien. Ankommer du til Bali, og rejser ud af anden lufthavn, skal du betale USD 35,- og gøre opmærksom på dette. Bemærk at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.
Irland Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Island Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Italia Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Jamaica
Jordan

Der kræves visum til Jordan, og for rejsende med skandinavisk pas er visum til Aqaba i Jordan gebyrfrit, og viseringen ordnes ved ankomst.

Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. For mere information henviser vi til det Jordanske konsulat. Se deres hjemmeside.

Kapp Verde Nordiske statsborgere har ikke brug for visum for indrejse i Kap Verde, men pasoplysninger skal registreres hos Solfaktor senest 11 dage før afrejse. Hvis du ikke registrerer oplysningerne i tide, skal pasoplysningerne registreres i lufthavnen og et yderligere servicegebyr på 35 EUR skal betales for kontakten. Dette gælder også for ture, der bookes med under 11 dage før afrejse.Ikke-nordiske borgere ansøger om visum i lufthavnen ved ankomsten og betaler 35 euro i kontanter for dette.Enhver rejse skal have et gyldigt pas i overensstemmelse med gældende lands regler for indrejse. Rejsende, der ikke er nordiske statsborgere og nordiske statsborgere med et specielt pas, skal undersøge, om de har brug for visum og eventuelt modtager det. For de fleste lande uden for Schengen skal passet være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. Husk at passet skal være fri for skade, for at det er gyldigt.
Kina
Kroatia Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Kypros Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Latvia Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Libanon
Malaysia
Maldivene Visumfri ved max. 30 dages ophold. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.
Malta Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Marokko
Mauritius Visumfri ved max. 3 måneders ophold for danske statsborgere.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.
Mexico
Montenegro

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.

Nederland og de nederlandske antiller (Aruba)
Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Oman Der kræves visum for danske statsborgere, dette fås på destinationen ved ophold på til 30 dage mod en gebyr på 53 USD eller 20 OMR pr. person. Visumgebyret skal betales i lokal valuta eller med kreditkort. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. For mere information henviser vi til Omans ambassade i Berlin på telefon +49 30 8 10 05 00.
Polen Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Portugal Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Qatar
Russland
Singapore
Seychellene V
Spania Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Slovakia
Sri Lanka Fra 1. januar 2012 er der visumpligt til Sri Lanka. Der skal ansøges om et turistvisum for max. 30 dage, og det gøres online her ». Visum koster 35 USD (kan ændres uden varsel) og betales med Visa eller Mastercard.Da visum gælder i 90 dage fra udstedelsesdato, anbefaler vi, at man ansøger ca. 2-3 uger før afrejse. Man får et reference nr. efter ansøgningen, som printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med billetten.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.
Storbritannia Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Sverige Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Tanzania
Tsjekkia Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Tunisia
Sør-Afrika
Ungarn Visum kreves ikke for norske statsborgere.Ambassade, tlf. 22 55 24 18.
Thailand For ophold som turist i op til 30 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder, efter opholdet er afsluttet. Børn skal have eget pas ved rejse til Thailand. Man må dog maksimalt have 3 indrejser á maks. 30 dage uden visum til Thailand inden for 180 dage. Rejser man ind i Thailand via landegrænsen fra et af Thailands nabolande, vil man efter den ny bekendtgørelse kun få tildelt 15 dages ophold.
For yderligere oplysninger kontakt venligst Thailands ambassade på tlf.: 39 62 50 10.
Tobago
Tyrkia

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter forventet hjemkomst.

For visse nationaliteter kræves et E-visa. Se mere om dette på:
http://copenhagen.emb.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=183049

Ifølge tyrkiske indrejseregler, skal danske rejsende, som rejser på midlertidigt pas eller nødpas til Tyrkiet, have en særlig tilladelse fra ambassaden.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Tyrkiets ambassade på tlf.: 39 20 27 88.

Tyskland Visum kræves ikke for danske statsborgere.
Ukraina Visum kræves ikke for ophold indtil 90 dage.
Ungarn Visum kræves ikke for danske statsborgere.
USA Der kræves ikke visum til USA for danske statsborgeres turistophold under 90 dage, medmindre man tidligere er blevet nægtet visum til USA eller er straffet. I så fald skal man tage kontakt til ambassaden. Børn (også spædbørn) skal have eget pas for at kunne rejse ind i USA.Information om indrejse til USA (visa waiver program):
Før afrejse til USA, og senest 72 timer før afgang, skal man godkendes for indrejse i USA. Det er den rejsendes eget ansvar at gå ind og udfylde ansøgningen. Dette koster p.t. 14 USD pr. pers. og skal gøres senest 72 timer før flyafgang fra Danmark, og du kan gøre det her »Ovenstående gælder også for rejser som inkluderer et flyskifte i USA, på vej til et tredje land.De 14 USD skal betales online med Mastercard, Visa eller American Express.Se venligst US Ambassade for yderligere information »Husk gyldigt pas på rejsen. Vi anbefaler, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.Alle ikke-danske statsborgere samt personer, der ikke har fast bopæl i Danmark, skal henvende sig personligt på ambassaden.
Vietnam For ophold som turist i op til 15 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.Ved ophold i mere end 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere. Visum søges på den vietnamesiske ambassade. Læs mere her.
Zanzibar
Østerrike Visum kræves ikke for danske statsborgere.

 

 

annonce