Rejser til Irland

Irland byder på et grønt, bakket landskab som gennem tiden har fascineret mange. Uanset om man vælger en storbyferie eller at tage på opdagelse i øens viltre natur så er øen en fantastisk feriedestination. Har man mest lyst til at rejse på egen hånd kan det varmt anbefales at leje en bil, men husk at man skal køre i venstre siden af vejen. Irlands nationaldrik er den sorte øl Guiness, men landet er også kendt for sin udsøgte wiskey. Rundt omkring i landet er det muligt at besøge wiskeydestillerier og se hvordan den ravfarvede drik laves og mange steder kan man også få en smagsprøve. Uanset hvilken by man kommer til kan man regne med at den har en lokal pub, hvor byens indbyggere mødes til en pint om eftermiddagen. Et hyggeligt alternativ til et hotel er en Bed and Breakfast, som er indkvartering hos en privat familie. Typisk lander man i Dublin og herfra går busser og taxier og det er også muligt at leje en bil.

Grønne Irland byder på vild natur og en spændende historie, fortalt af flere store forfattere.

I Irland bliver man mødt af et smukt, grønt, bakket landskab og venlige mennesker. Naturen er storslået, og på vestkysten er den vældig dramatisk med stejle klipper, som ligger ned til Atlanterhavet. Irlands interessante og spændende historie har fascineret mange, og flere kendte forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift havde deres hjemstavn i Irland.

Der er meget at se og lave i Irland, uanset om man vælger at være i hovedstaden, Dublin, eller tager på opdagelse på egen hånd. Vælger man det sidste, anbefales det at leje en bil for bedst muligt at komme omkring på den grønne ø. Vær opmærksom på at man skal køre i venstre side, men så snart man er blevet vant til at køre i venstre side,  er det lige så naturligt som at køre i højre.

I Irland er nationaldrikken er Guiness; en sorte øl med tykt hvidt skum. Rundt omkring i Irland ligger der også flere wiskeydestillerier og mod syd ligger bl.a. Midleton, hvor de kendte brands Jameson, Black Busch, Paddys og Bushmills m.fl. brygges. Hver by, man kommer til, har sin egen pub, og den er et naturligt samlingssted for byens indbyggere. Flere aftener om ugen spiller bands live-musik og man kan deltage i karaoke. Pub-kulturen i Irland er imødekommende og venlig.

Rejser man på egen hånd, er en Bed & Breakfast et godt alternativ til et hotel. På en B&B har man mulighed for at bo privat hos en irsk familie, som gerne hjælper til med forslag til udflugter m.m.

Andre steder, som er værd at besøge, er byerne Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis landsbyerne som er spredt over hele øen. Dublin lufthavn (DUB) ligger ca. 9 km uden for byen, og der går busser og taxi.

Billig ferie i Irland med Solfaktor

Irland kaldes ikke for ingenting "Den Grønne Ø", og er man til naturoplevelser, flotte bjerge og hyggelig pub-stemning, så er en ferie i Irland en god idé. Rejsetiden er kort, befolkningen er venlig, og vejret er mildt.

Lige fra den hyggelige, glade irske folkemusik på de lune pubber, som serverer den velkendte irske øl, Guinness, til den storslåede grønne natur – Irland er unikt på sin helt egen måde. Nyd også den irske kultur, de keltiske kulturskatte, eller besøg Blarney Castle, slottet, som viser den irske middelalderhistorie.

Naturoplevelser i verdensklasse

I Irland vælger mange at bruge ferien på at besigtige nogle af de naturhistoriske perler til fods eller på cykel. Øen er fyldt med kendte vandre- og cykelruter, som på én og samme tid lader dig opleve både natur og kultur. Se fx Irlands længste flod, Shannon, og nyd synet af det grønne højland i landets oceaniske klima.

Turistinformation

Med sine fantastiske landskaber og en historie der går tilbage mere end 8000 år, har Irland et væld af spændende oplevelser at tilbyde besøgende. På Irlands turistbureaus officielle hjemmeside kan du blandt andet se flere billeder af landets fantastiske landskaber, og læse mere om hvilke seværdigheder der er i den del af landet du vil besøge. Turistbureauet har desuden en række gratis e-brochurer på hjemmesiden omkring f.eks. forskellige former for aktiv ferie i Irland.

Dublin lufthavn

Dublin Lufthavn, mellem St. Margaret’s og Cloghran og tæt ved Swords, er en stor transportcentral, der ligger ca. 10 km nord for Dublin centrum. Lufthavnen er og har længe været én af Europas travleste og hurtigst voksende.

Der findes almindelige og ekspresbusser fra lufthavnen til destinationer nord og syd for byen. Busserne kører ofte ad motorvejen og drives af Ardcavan, Aircoach, Bus Eireann, Bus Nestor, Citilink, Dublin Bus og Urbus. Dublin Lufthavn serviceres af autoriserede taxier, der drives af Dublin Corporation. Taxiholdepladserne ligger lige uden for ankomsthallen og chaufførerne transporterer dig gerne ind til Dublin centrum, havnebyen Dun Laoghaire eller til den smukke kystby Malahide mod nord.

Der findes flere biludlejningsfirmaer – også passende i ankomsthallen. Der er ikke direkte togforbindelse til Dublin Lufthavn, men som nævnt er der både taxier og busser, som også kan transportere dig til de nærmeste togstationer i området.

Dublin er Irlands hovedstad og er kendetegnet ved sine venlige indbyggere og sin rige kultur. I de seneste år er Dublin blevet en vigtig turistattraktion, ikke mindst på grund af de gode shoppingmuligheder, den gode mad og det levende natteliv rundt omkring i Temple Bar-området. Det er en by, der huser forskellige festivaler, museer og gæliske legender. Området omkring Dublin er stedet, hvor man finder de smukke Dublin Mountains og kystbyer, fyldt med historie og smukke landskaber.

Et af Irlands vigtigste trafikknudepunkter, Dublin Lufthavn (DUB), befinder sig en kort bustur fra byens centrum, hvor du kan opleve mange smukke vartegn, der ligger langs O’Connell Street og langs Liffeys breder. Når du er i Dublin, må du se Victorian Ha’Penny Bridge, Guinness' Pakhus og den elskede bronzestatue af Molly Malone.

Sådan bestiller du en ferie i Irland

Med Solfaktor kan du ferie i Irland med afgang fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores hoteller i Irland, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Dublin

Én ø - to lande

Irland, der af indlysende årsager kaldes for "Den grønne Ø", består af Republikken Irland, som udgør størstedelen af øen og Nordirland, der er en mindre, selvstyrende del af Storbritannien. Spændingerne mellem Irland og Nordirland har dybe historiske rødder, der rækker helt tilbage til middelalderen, hvor den engelske konge, Henrik den 2. Irland, satte sig for at hjælpe paven med at gøre irerne kristne. Den seneste udløber af denne konflikt mellem katolikker og protestanter, "The Troubles" i Nordirland, endte i 1998, da en fredsaftale blev indgået med et stor opbakning fra befolkningen i både Republikken Irland og Nordirland.

Krydser du grænsen mellem de to dele af øen på din rejse, er det ikke sikkert du nu til dags umiddelbart bemærker overgangen. Afstandsangivelserne på vejskiltene skifter dog mellem miles og kilometer. Skal du have penge frem, vil du desuden opdage at Nordirland ligesom resten af Storbritannien ikke benytter euro.

Den dramatiske og til tider blodige fortid til trods er irerne et folk, som er berømt i hele verden for deres gæstfrihed. Det kan du blandt andet opleve, hvis du lægger vejen forbi en af de traditionsrige pubber for at nyde en kold Guinness. Der er sjældent langt til den nærmeste af disse, hvad enten du rejser ad den naturskønne rute "The Ring of Kerry" i Killarney området eller er på storbyferie i Dublin.

Storbyer og dramatiske landskaber

Det er oplagt at udforske Irland på en rundrejse, da øen byder på så mange oplevelser, at det er svært at begrænse sig til ét sted. Så kan du for eksempel både oplever livet i de to hovedstæder, de hyggelige landebyer og ikke mindst øens mange middelalderborge og dramatiske landskaber. Lejer du en bil, kan du nå langt omkring i løbet af ferien.

Vil du hellere tage det med ro og fordybe dig i ét mindre område, er der dog også rig mulighed for det på en rejse til Irland. Det kan du for eksempel gøre på "The Wild Atlantic Way" eller "The Causeway Coastal Route", hvor de forrevne klippekyster og charmerende byer hurtigt for dig til at glemme alt om hverdagens stress og jag. Efter en dag med storslåede naturoplevelser og sightseeing fra bilen eller til fods, kan du slutte dagen af på en af de lokale restauranter eller pubber. Er du heldig, spilles der måske senere op til dans.

Rejsemål i Irland

 • Dublin
  74 hoteller
  Der er få internationale storbyer i verden, der har det samme omdømme som Dublin, når det kommer til historisk arv og gæstfrihed, og en rejse til den irske hovedstad vil vise dig præcis, hvorfor denne by er så speciel.

Populære hoteller i Irland

Irland, Leinster, Dublin
9,1
Fabelagtigt
1324 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Irland, Leinster, Dublin
8,8
Meget godt
11019 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 12 km
 • Afstand til centrum: ca. 2.5 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Irland, Leinster, Dublin
9,1
Fabelagtigt
2604 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Afstand til centrum: ca. 3.9 km
 • Internetadgang/Wi-Fi