Rejser til Island

Fantastisk natur, varme kilder og en rig historie, gør Island til et spændende rejsemål. Efter at landet blev ekstra hårdt ramt af den internationale finanskrise, er Island blevet mere attraktivt som ferieland end nogensinde.

Island er indbegrebet af nordisk kultur og her kan man opleve varme kilder og en vilter natur. Det er oplagt at komme omkring i bil og man bør absolut indtænke et par dages ophold i landets hovedstad Reykjavik mens man er her.

Efter, at landet blev hårdt ramt af den internationale finanskrisen, har Island genopfundet sig selv. Nye politiske partier har vundet frem og nye spændende turistattraktioner har set dagens lys. Det betyder også at Island er blevet mere attraktivt som rejsedestination end nogensinde før.

 Oplev fantastisk natur, varme kilder og en rig historie på Island

Island har et lidt misvisende navn. Gletsjere, heriblandt den største i Europa, dækker ganske vist omkring 10 procent af den lille østat, men det er først og fremmest de dampende gejsere og lavaen, som karakteriserer landet. De enestående, vulkanske landskaber gør sammen med den dynamiske hovedstad Reykjavík Island til et af verdens mest interessante rejsemål, som tilmed blot er nogle få timers flyvning væk.

Landet af Ild og Is

Er det første gang, du rejser til Island, kan næsten føles som om, at du er landet på en anden planet. De golde lavamarker er så fremmedartede, at det tager lidt tid før man helt forstår, hvad det er man kigger på. Dertil kommer, at vulkanøen har utallige spektakulære naturattraktioner, hvis lige du ikke kan opleve andre steder med alt fra gletsjere og vulkaner, der ligger side om side, til buldrende vandfald, dybe fjorde og sprudlende gejsere.

Der er ingen tvivl om, at de enestående naturoplevelser for de fleste besøgende er højdepunktet på en rejse til Island. Kulturelt har landet dog også masser af byde på, ikke mindst i Reykjavík - verdens nordligste hovedstad. Her kan du nemt bruge en forlænget weekend på bare at udforske restaurant- og butikslivet, som i de senere år er blomstret gevaldigt op i takt med Islands stigende popularitet som rejsemål. Dertil kommer talrige spændende museer og et musikliv, der gennem årene har fostret flere verdensstjerner.

Kultur og natur i ét

Island er et rejsemål for alle. Her kan du tage på langdistance-vandreture i udfordrende terræn, der vil teste din fysiske formåen til det yderste, og prøve kræfter med adrenalinfyldte aktiviteter såsom rafting og dykning. Samtidig indbyder Island til rigtige livsnyderferier, hvor du for eksempel følger ringvejen øen rundt i en lejebil og stoppe i nogle af de mange hyggelige kystbyer for at opleve den lokale kultur.

Det er i det hele taget oplagt at kombinere kulturelle oplevelser i Reykjavík og Islands andre byer med udflugter til naturattraktioner. Du skal ikke køre mere end 20 minutter fra hovedstadens centrum, før du er omgivet af spektakulær natur. Inden for rækkevidde er for eksempel nogle af Islands mest berømte sværdigheder såsom Gullfoss, Geysir og Þingvellir Nationalpark, der udgør den såkaldte Golden Circle. Det kan også varmt anbefales at køre afsted mod Keflavik Lufthavn i god tid, når du skal rejse hjem. Så kan du nå et besøg i The Blue Lagoon, Islands mest kendte spa.

Rejsemål på Island

Populære hoteller på Island

Island, Reykjavik
9,4
Fabelagtigt
2051 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Island, Reykjavik
8,9
Meget godt
227 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Island, Reykjavik
8,4
Meget godt
1482 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi