Rejser til Reykjavik

Reykjavik er den største by på Island, og en fremragende base for at udforske den sydvestlige del af øen. I løbet af en weekend kan vi anbefale "den gyldne cirkel", med Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Den blå lagune mellem lufthavnen og Reykjaviks centrum er også et "must".

Reykjaviks centrum er ikke stort, og de fleste barer og restauranter ligger ret tæt på hinanden her.

Eftersom Keflavik Lufthavn, som har talrige forbindelser til Europa, ligger blot 50 km fra byen, er det nemt at rejse til Reykjavik. Er du på udkig efter et mål for en anderledes storbyferie til en forlænget weekend, er Reykjavik derfor en oplagt kandidat. Selvom den med blot omkring 120.000 indbyggere hører til blandt verdens mindste hovedstæder, er der masser af spændende seværdigheder i Reykjavik. Det gælder både, hvis du rejser hertil med hele familien, som par eller solo. Dertil kommer et rigt kultur- og natteliv, som de senere år i sig selv er blevet et af byens vigtigste trækplastre.

God mad, musik og geotermiske bade

Der er god plads på Island, som i areal kun er en smule mindre end Cuba. Hvor 11 millioner cubanere skal deles om pladsen, har de omkring 350.000 islændinge således betydeligt mere albuerum at gøre godt med. Det kommer også til udtryk i Reykjavik, der breder sig over et forholdsvis stort område. Den centrale del af byen med de mest interessante seværdigheder og attraktioner er dog ikke større end at du kan udforske den til fods.

Gå for eksempel en tur op til Hallgrímskirkja, der siden færdiggørelsen i 1986 har været byens mest iøjefaldende vartegn. Kirken, der kan ses fra næsten alle dele af byen, er kendt for sit imponerende, 15 meter høje og 25 tons tunge orgel. Ude foran kirken bør du også lægge mærke til statuen af Leifur Eiríksson, som formentlig opdagede Amerika omkring 500 år før Christopher Columbus. Går du i stedet ned mod havnefronten, finder du et andet vartegn af nyere dato, det spektakulære koncert- og operahus Harpa tegnet af det danske arkitektkontor Henning Larsen Architects i samarbejde med kunstneren Olafur Eliasson.

Udover disse monumentale bygningsværker er en rejse til Reykjavik en chance for at udforske en perlerække af mindre seværdigheder og et spændende kulturliv. Er du her i en weekend, kan det for eksempel anbefales at starte dagen med at lægge vejen forbi det store loppemarked Kolaportid ved det gamle havneområde få minutters gang fra centrum. Her er der altid gode chancer for at finde et unikt souvenir. Her er blandt andet boder med traditionelle islandske delikatesser som tørret fisk og fermenteret haj. Er dine smagsløg lidt sarte, kan du dog også købe for eksempel lakrids og friskbagte kleinur, det lokale svar på doughnuts.

Kulinarisk har Reykjavik udviklet sig meget de senere år. I dag rejser "foodies" da også hertil fra hele verden for at spise på prisvindende gourmetrestauranter, men også for at prøve traditionelle, mere prisvenlige spisesteder som for eksemple Sea Baron i centrum, der er kendt for sine simple, men meget velsmagende fiskeretter. Har du en sød tand, kan glæde dig over, at Reykjavik har et forbavsende stort udvalg af isbutikker med lækre, hjemmelavede is. Efter du har stillet sulten, kan aftenen fortsætte på en af byens mange barer eller klubber, der har fostret flere verdensberømte musikere i de senere år.

Du kan naturligvis heller ikke rejse til Reykjavik uden at prøve et af byens mange spa-bade. The Blue Lagoon, som du finder på vej mod lufthavnen, er det mest kendte, men der er adskillige andre i selve Reykjavik. Det kan også varmt anbefales at sætte nogle timer af til at besøge en af byens offentlige svømmehaller, som også har mange spa- og wellness faciliteter. Et sikkert hit for hele familien!

Mange udflugtsmål

De færreste som rejser til Reykjavik kan nøjes med at udforske selve byens tilbud. Det er nemlig oplagt at bruge hovedstaden som udgangspunkt for ture ud i den enestående natur, som Island er så berømt for. Har du god tid, kan du for eksempel starte en rundrejse ad Ringvej 1 her. Men også hvis du kun har nogle få dage at gøre godt med, bør du afsætte tid til udflugter.

Tag for eksempel med på en guidet dagstur eller følg selv The Golden Circle, hvor du besøger tre af Islands smukkeste og mest berømte naturattraktioner: det spektakulære geotermiske område Geysir, det enorme vandfald Gullfoss og Þingvellir Nationalpark, hvor den midtatlantiske rygs tektoniske plader er blottet.

Reykjavik er Islands hovedstad og hjem for hovedparten af den lille østats befolkning. De senere år er byen også blevet omdrejningspunkt for vulkanøens turisme og i takt med at stadig flere rejsende har fået øjnene op for Island som rejsemål, er Reykjavik blomstret op. I dag er verdens nordligste hovedstad således ikke længere blot indgangsport til resten af landets mange seværdigheder, men en eftertragtet destination i sig selv.

Rejser til Island

Læs mere om Island og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Island her

Hoteller i Reykjavik

Populære hoteller i Reykjavik

Island, Reykjavik
9,0
Fabelagtigt
1190 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste by: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Island, Reykjavik
8,4
Meget godt
1891 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Island, Reykjavik
9,0
Fabelagtigt
355 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi