Rejser til Jerusalem

På et højdedrag mellem sletter og dale ligger Jerusalem. Byen er indbegrebet af religion og historie og i den østlige finder man den gamle by, hvor blandt andet Grædemuren, Hellige Annas kirke og Klippemoskeen ligger. I den vestlige del af byen ligger moderne byggeri, den centrale stationer for busser og tog, det hebraiske universitet, Holocaustmuseet og Parlamentsbygningen med navnet Knesset. Byen her er inddelt i fire kvarterer med hver deres religion; den kristne, den muslimske, den armenske og de jødiske bosættelser. I byen overholdes sabbatreglerne mere strengt end i de fleste andre israelske byer.

Jerusalem er indbegrebet af en historisk by

Jerusalem, bare navnet fører historiens vingesus med sig. Byen ligger på et bakket højdedrag mellem kystsletter i vest og mod øst den dybe Jordansænkning, som ligger omkring 500 – 800 meter over havet.

I dag finder man en moderne storby i det vestlige Jerusalem. Her er arkitekturen “vestlig”. Her ligger også alle de væsentlige by-funktioner så som de centralstationer for busser og tog, afdelinger af det hebraiske universitet, Holocaustmuseet, Israelmuseet og parlamentsbygningen Knesset. Til trods for sin modernitet finder du ikke meget natteliv i Jerusalem og dette er også en by hvor sabbatreglerne overholdes langt strengere end i de andre israelske byer.

En tur gennem den østlige del af Jerusalem er samtidig en sand vandring gennem historien. Her ligger den gamleby omkranset af en bymur dateret tilbage til osmannisk tid og muren stod færdig i 1542. Dette gamle bycentrum er delt i fire kvarterer, som repræsenterer hver sin trosretning; den kristne, den muslimske, den armenske og de jødiske bosættelser. Hver enkelte af disse trosretninger har sine egne historiske mindesmærker i området, Klippemoskeen, Hellige Annas kirke og ikke mindst Grædemuren ligger i denne del af Jerusalem. I Davids by, som ligger lige syd for den gamleby er der fundet rester af de ældste bosættelser i området og er dateret tilbage til 4000 år før vor tid.

Jerusalem er et religiøst og kulturelt centrum, som besøges af tusindvis af pilgrimme og turister hvert år og er blevet en vigtig del af det israelske. Byen er opført på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv.

Rejser til Israel

Læs mere om Israel og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Israel her

Hoteller i Jerusalem